reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ja też NFZ u siebie w mniejszym mieście i prywatnie u zastępcy ordynatora w większym. Mam w razie co medicover, ale terminy tylko do najgorszego lekarza - choć w razie w nie pogardzę. Powtórzyłam dziś betę i we wtorek było 665,3 a dziś 1880 co wg kalkulatora daje 5 tydzień i przyrost w normie 🥰 z objawow cały czas zmęczenie , ale buntownicza 3 latka nie pozwala się wyspać po pracy. Czasem ból piersi - mam nadzie, że ominą mnie wymioty jak w pierwszej ciąży - bo na samą myśl mi słabo 😒 Gratulacje udanych wizyt i trzymam kciuki za resztę !

reklama
Ja też NFZ u siebie w mniejszym mieście i prywatnie u zastępcy ordynatora w większym. Mam w razie co medicover, ale terminy tylko do najgorszego lekarza - choć w razie w nie pogardzę. Powtórzyłam dziś betę i we wtorek było 665,3 a dziś 1880 co wg kalkulatora daje 5 tydzień i przyrost w normie 🥰 z objawow cały czas zmęczenie , ale buntownicza 3 latka nie pozwala się wyspać po pracy. Czasem ból piersi - mam nadzie, że ominą mnie wymioty jak w pierwszej ciąży - bo na samą myśl mi słabo 😒 Gratulacje udanych wizyt i trzymam kciuki za resztę !
Mnie piersi bolą bardzo mocno od niecałych 2 tygodni. Już prawie zapomniałam jak to jest, bo po urodzeniu córki przestały boleć przy okresie. Już widzę że dół brzucha się trochę zmienia, wygląda jak wzdęcie 🙈

Zamówiłam dla Babci, mam nadzieję że dostanę jakieś fajne zdjęcie na prenatalnych to jej wyśle akurat na święta 🙈

Załączniki

• IMG_0684.jpeg
    IMG_0684.jpeg
    57,6 KB · Wyświetleń: 61
  • IMG_0685.jpeg
    IMG_0685.jpeg
    56,9 KB · Wyświetleń: 60
Cieszę się, że wszystko u was dobrze ❤️
Ja ciągle walczę z wielką sennością i zmęczeniem. Zasypiam na siedząco w sekundę. Do tego trochę bolesne rozciąganie w miejscu jajnika i rwa kulszowa 🙈 dziś 7+2

Ta ciąża jest inna niż pierwsza - gorzej znoszę. Może dlatego, że w domu jest 2 latek i nie mogę tak sobie po prostu odpocząć. W pierwszej ciąży jednak od razu po powrocie z pracy mogłam poleżeć, a teraz nie ma zmiłuj 😆
ja mam to samo…więc rozumiem doskonale 🙈 dobrze, że mąż dozo się angażuje bo seriooo nie dałabym rady…

Pisałyście o lekarzach- ja mam to szczęście że mam dobrego lekarza na NFZ. Prowadził moją pierwszą ciążę i nie mam zastrzeżeń. Moja szwagierka prowadziła u niego dwie- pierwsza prywatnie druga na NFZ i mówiła że nie ma różnicy w tym jak traktuje pacjentki także to też na plus bo jest u nas lekarz który jednak milszy jest dla tych za pieniążki 😆

reklama
Do góry