reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
strasznie niefajna była ta ginekolog, taka młoda siksa. Mega niedelikatna - ja do facetów zawsze się umawiam ale tutaj taka wizyta last minute była. W ogóle w medicover te usg to są tak beznadziejne 😱 te sprzęty już są stare, że ledwo widać.

Napisałam do mojego gina i mnie wpisał na 25.11. Takie wizyty mi uświadamiają, że jest wart każdej złotówki, boli bardzo te 350 zł za wizytę ale wiem, że będę zaopiekowana od a do z ♥️

Dziewczyny zrobimy później sobie prywatny ten wątek ??? Jak już sierpnioweczki powstaną…?
Ja byłam sceptycznie nastawiona do medi, ale kolazanka mi poleciła lekarza i jak poszłam to byłam w szoku że można być tak kompetentnym, pełnym zapału lekarzem. Pytał o wszystko, mówiłam że nie mogłam zajść w ciążę i podeszliśmy do invitro, pytał o każdy transfer zarodki badania. Dosłownie o wszystko. Badal bardzo dokładnie, rzeczywiście sprzęt był gorszy niż w klinice bo w klinice byłam kilka dni wcześniej i było widać więcej ale sam to powiedział. Że wie że w klinice na pewno lekszy sprzet i pewnie się więcej dowiedziałam nic teraz. Od razu zlecił badania (niestety nie było mi dane ich wykonać). Teraz też się umówiłam do tego lekarza, ma bardzo mało terminów a w medi można się umówić na dwie wizyty w przód więc podejrzewam że przed świętami wypadną prenatalne i nie będzie do niego terminu.
Jedynie mnie wkurzyła stara franca położna bo przed lekarzem się wchodzi do położnej ona waży mierzy cieśninie, jak powiedziałam że po im vitro to: a to chyba w klinice pani powinna ciążę prowadzić? Ja mówię nie bo nie prowadzą ciąż w klinikach ( terraz moja prowadzi bo widocznie jak weszła refundacja to chcą zarobić) a ona: no do 10 tyg na pewno prowadzą. Ja mówię coś w stylu; to pani pójdzie i zapyta. I już nic nie powiedziała 😂

Ja byłam sceptycznie nastawiona do medi, ale kolazanka mi poleciła lekarza i jak poszłam to byłam w szoku że można być tak kompetentnym, pełnym zapału lekarzem. Pytał o wszystko, mówiłam że nie mogłam zajść w ciążę i podeszliśmy do invitro, pytał o każdy transfer zarodki badania. Dosłownie o wszystko. Badal bardzo dokładnie, rzeczywiście sprzęt był gorszy niż w klinice bo w klinice byłam kilka dni wcześniej i było widać więcej ale sam to powiedział. Że wie że w klinice na pewno lekszy sprzet i pewnie się więcej dowiedziałam nic teraz. Od razu zlecił badania (niestety nie było mi dane ich wykonać). Teraz też się umówiłam do tego lekarza, ma bardzo mało terminów a w medi można się umówić na dwie wizyty w przód więc podejrzewam że przed świętami wypadną prenatalne i nie będzie do niego terminu.
Jedynie mnie wkurzyła stara franca położna bo przed lekarzem się wchodzi do położnej ona waży mierzy cieśninie, jak powiedziałam że po im vitro to: a to chyba w klinice pani powinna ciążę prowadzić? Ja mówię nie bo nie prowadzą ciąż w klinikach ( terraz moja prowadzi bo widocznie jak weszła refundacja to chcą zarobić) a ona: no do 10 tyg na pewno prowadzą. Ja mówię coś w stylu; to pani pójdzie i zapyta. I już nic nie powiedziała 😂
taaak te położne to też loteria… raczej są spoko ale ja też jednej nie lubię… pamiętam, że na ktg też do niej trafiłam. Miałam łożysko z przodu i ja całą ciążę prawie ruchów nie czułam i tak mało ich zaznaczyłam to ona na mnie krzyczeć zaczęła, że jak się nie skupię to będę do jutra tu siedzieć :/ mówię, że mam łożysko z przodu i też baaardzo bym chciała czuć te ruchy, a ta z tekstem, że łożysko w niczym nie przeszkadza… jak mi kartę ciąży wypełniała i o ilość porodów pytała i mówię, że jeden poród w 21+5 to z tekstem, że „to poronienie a nie poród bo poród jest od skończonego 22tc”… i może ma rację technicznie rzecz biorąc ale taktu za grosz bo ja akcje porodowa miałam 2 dni, normalnie rodziłam SN na sali i dziecko żyło po porodzie 1h i 7 min. Nie wiem skąd takie osoby się biorą w takich miejscach…

Mam wynik bety- 9380 ♥️

reklama
Ja mam wynik bety z dzisiaj 1490
Przyrost 100% ale kurde patrzę na wasze bety a wy tutaj dużo większe macie że znowu się zaczęłam zastanawiać czy u mnie jest okej. Pierwszy przyrost miał 240%, więc że później beta zwalnia ale zawsze człowiek mysli

Do góry