reklama
Devin
Moderator
Ja byłam sceptycznie nastawiona do medi, ale kolazanka mi poleciła lekarza i jak poszłam to byłam w szoku że można być tak kompetentnym, pełnym zapału lekarzem. Pytał o wszystko, mówiłam że nie mogłam zajść w ciążę i podeszliśmy do invitro, pytał o każdy transfer zarodki badania. Dosłownie o wszystko. Badal bardzo dokładnie, rzeczywiście sprzęt był gorszy niż w klinice bo w klinice byłam kilka dni wcześniej i było widać więcej ale sam to powiedział. Że wie że w klinice na pewno lekszy sprzet i pewnie się więcej dowiedziałam nic teraz. Od razu zlecił badania (niestety nie było mi dane ich wykonać). Teraz też się umówiłam do tego lekarza, ma bardzo mało terminów a w medi można się umówić na dwie wizyty w przód więc podejrzewam że przed świętami wypadną prenatalne i nie będzie do niego terminu.strasznie niefajna była ta ginekolog, taka młoda siksa. Mega niedelikatna - ja do facetów zawsze się umawiam ale tutaj taka wizyta last minute była. W ogóle w medicover te usg to są tak beznadziejne te sprzęty już są stare, że ledwo widać.
Napisałam do mojego gina i mnie wpisał na 25.11. Takie wizyty mi uświadamiają, że jest wart każdej złotówki, boli bardzo te 350 zł za wizytę ale wiem, że będę zaopiekowana od a do z
Dziewczyny zrobimy później sobie prywatny ten wątek ??? Jak już sierpnioweczki powstaną…?
Jedynie mnie wkurzyła stara franca położna bo przed lekarzem się wchodzi do położnej ona waży mierzy cieśninie, jak powiedziałam że po im vitro to: a to chyba w klinice pani powinna ciążę prowadzić? Ja mówię nie bo nie prowadzą ciąż w klinikach ( terraz moja prowadzi bo widocznie jak weszła refundacja to chcą zarobić) a ona: no do 10 tyg na pewno prowadzą. Ja mówię coś w stylu; to pani pójdzie i zapyta. I już nic nie powiedziała
meeegy
Fanka BB :)
co znaczy prywatny? Bo jeszcze nie ogarniamNo później na pewno przejdziemy na prywatny
Devin
Moderator
Teraz każdy może wejść i czytać a później pewnie będziemy siebie wstawiać zdjęcia usg itp i wtedy lepiej zrobić prywatny ( zamknięty) by tylko widziały Członkinie (dziwne słowo) xdco znaczy prywatny? Bo jeszcze nie ogarniam
Ewi12
taaak te położne to też loteria… raczej są spoko ale ja też jednej nie lubię… pamiętam, że na ktg też do niej trafiłam. Miałam łożysko z przodu i ja całą ciążę prawie ruchów nie czułam i tak mało ich zaznaczyłam to ona na mnie krzyczeć zaczęła, że jak się nie skupię to będę do jutra tu siedzieć :/ mówię, że mam łożysko z przodu i też baaardzo bym chciała czuć te ruchy, a ta z tekstem, że łożysko w niczym nie przeszkadza… jak mi kartę ciąży wypełniała i o ilość porodów pytała i mówię, że jeden poród w 21+5 to z tekstem, że „to poronienie a nie poród bo poród jest od skończonego 22tc”… i może ma rację technicznie rzecz biorąc ale taktu za grosz bo ja akcje porodowa miałam 2 dni, normalnie rodziłam SN na sali i dziecko żyło po porodzie 1h i 7 min. Nie wiem skąd takie osoby się biorą w takich miejscach…Ja byłam sceptycznie nastawiona do medi, ale kolazanka mi poleciła lekarza i jak poszłam to byłam w szoku że można być tak kompetentnym, pełnym zapału lekarzem. Pytał o wszystko, mówiłam że nie mogłam zajść w ciążę i podeszliśmy do invitro, pytał o każdy transfer zarodki badania. Dosłownie o wszystko. Badal bardzo dokładnie, rzeczywiście sprzęt był gorszy niż w klinice bo w klinice byłam kilka dni wcześniej i było widać więcej ale sam to powiedział. Że wie że w klinice na pewno lekszy sprzet i pewnie się więcej dowiedziałam nic teraz. Od razu zlecił badania (niestety nie było mi dane ich wykonać). Teraz też się umówiłam do tego lekarza, ma bardzo mało terminów a w medi można się umówić na dwie wizyty w przód więc podejrzewam że przed świętami wypadną prenatalne i nie będzie do niego terminu.
Jedynie mnie wkurzyła stara franca położna bo przed lekarzem się wchodzi do położnej ona waży mierzy cieśninie, jak powiedziałam że po im vitro to: a to chyba w klinice pani powinna ciążę prowadzić? Ja mówię nie bo nie prowadzą ciąż w klinikach ( terraz moja prowadzi bo widocznie jak weszła refundacja to chcą zarobić) a ona: no do 10 tyg na pewno prowadzą. Ja mówię coś w stylu; to pani pójdzie i zapyta. I już nic nie powiedziała
Mam wynik bety- 9380
Sosna108
Właśnie od 10 tys widać bijące serce, a nawet od 8 tys u niektórychDziewczyny od bety 10 tys widać zarodek a kiedy zarodek z sercem?
reklama
Sosna108
Ja mam wynik bety z dzisiaj 1490
Przyrost 100% ale kurde patrzę na wasze bety a wy tutaj dużo większe macie że znowu się zaczęłam zastanawiać czy u mnie jest okej. Pierwszy przyrost miał 240%, więc że później beta zwalnia ale zawsze człowiek mysli
Przyrost 100% ale kurde patrzę na wasze bety a wy tutaj dużo większe macie że znowu się zaczęłam zastanawiać czy u mnie jest okej. Pierwszy przyrost miał 240%, więc że później beta zwalnia ale zawsze człowiek mysli
Podziel się: