reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
strasznie niefajna była ta ginekolog, taka młoda siksa. Mega niedelikatna - ja do facetów zawsze się umawiam ale tutaj taka wizyta last minute była. W ogóle w medicover te usg to są tak beznadziejne 😱 te sprzęty już są stare, że ledwo widać.

Napisałam do mojego gina i mnie wpisał na 25.11. Takie wizyty mi uświadamiają, że jest wart każdej złotówki, boli bardzo te 350 zł za wizytę ale wiem, że będę zaopiekowana od a do z ♥️

Dziewczyny zrobimy później sobie prywatny ten wątek ??? Jak już sierpnioweczki powstaną…?
Ja byłam sceptycznie nastawiona do medi, ale kolazanka mi poleciła lekarza i jak poszłam to byłam w szoku że można być tak kompetentnym, pełnym zapału lekarzem. Pytał o wszystko, mówiłam że nie mogłam zajść w ciążę i podeszliśmy do invitro, pytał o każdy transfer zarodki badania. Dosłownie o wszystko. Badal bardzo dokładnie, rzeczywiście sprzęt był gorszy niż w klinice bo w klinice byłam kilka dni wcześniej i było widać więcej ale sam to powiedział. Że wie że w klinice na pewno lekszy sprzet i pewnie się więcej dowiedziałam nic teraz. Od razu zlecił badania (niestety nie było mi dane ich wykonać). Teraz też się umówiłam do tego lekarza, ma bardzo mało terminów a w medi można się umówić na dwie wizyty w przód więc podejrzewam że przed świętami wypadną prenatalne i nie będzie do niego terminu.
Jedynie mnie wkurzyła stara franca położna bo przed lekarzem się wchodzi do położnej ona waży mierzy cieśninie, jak powiedziałam że po im vitro to: a to chyba w klinice pani powinna ciążę prowadzić? Ja mówię nie bo nie prowadzą ciąż w klinikach ( terraz moja prowadzi bo widocznie jak weszła refundacja to chcą zarobić) a ona: no do 10 tyg na pewno prowadzą. Ja mówię coś w stylu; to pani pójdzie i zapyta. I już nic nie powiedziała 😂

Ja byłam sceptycznie nastawiona do medi, ale kolazanka mi poleciła lekarza i jak poszłam to byłam w szoku że można być tak kompetentnym, pełnym zapału lekarzem. Pytał o wszystko, mówiłam że nie mogłam zajść w ciążę i podeszliśmy do invitro, pytał o każdy transfer zarodki badania. Dosłownie o wszystko. Badal bardzo dokładnie, rzeczywiście sprzęt był gorszy niż w klinice bo w klinice byłam kilka dni wcześniej i było widać więcej ale sam to powiedział. Że wie że w klinice na pewno lekszy sprzet i pewnie się więcej dowiedziałam nic teraz. Od razu zlecił badania (niestety nie było mi dane ich wykonać). Teraz też się umówiłam do tego lekarza, ma bardzo mało terminów a w medi można się umówić na dwie wizyty w przód więc podejrzewam że przed świętami wypadną prenatalne i nie będzie do niego terminu.
Jedynie mnie wkurzyła stara franca położna bo przed lekarzem się wchodzi do położnej ona waży mierzy cieśninie, jak powiedziałam że po im vitro to: a to chyba w klinice pani powinna ciążę prowadzić? Ja mówię nie bo nie prowadzą ciąż w klinikach ( terraz moja prowadzi bo widocznie jak weszła refundacja to chcą zarobić) a ona: no do 10 tyg na pewno prowadzą. Ja mówię coś w stylu; to pani pójdzie i zapyta. I już nic nie powiedziała 😂
taaak te położne to też loteria… raczej są spoko ale ja też jednej nie lubię… pamiętam, że na ktg też do niej trafiłam. Miałam łożysko z przodu i ja całą ciążę prawie ruchów nie czułam i tak mało ich zaznaczyłam to ona na mnie krzyczeć zaczęła, że jak się nie skupię to będę do jutra tu siedzieć :/ mówię, że mam łożysko z przodu i też baaardzo bym chciała czuć te ruchy, a ta z tekstem, że łożysko w niczym nie przeszkadza… jak mi kartę ciąży wypełniała i o ilość porodów pytała i mówię, że jeden poród w 21+5 to z tekstem, że „to poronienie a nie poród bo poród jest od skończonego 22tc”… i może ma rację technicznie rzecz biorąc ale taktu za grosz bo ja akcje porodowa miałam 2 dni, normalnie rodziłam SN na sali i dziecko żyło po porodzie 1h i 7 min. Nie wiem skąd takie osoby się biorą w takich miejscach…

Mam wynik bety- 9380 ♥️

reklama
Ja mam wynik bety z dzisiaj 1490
Przyrost 100% ale kurde patrzę na wasze bety a wy tutaj dużo większe macie że znowu się zaczęłam zastanawiać czy u mnie jest okej. Pierwszy przyrost miał 240%, więc że później beta zwalnia ale zawsze człowiek mysli

Do góry