reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Dziewczyny macie już jakieś bobasy w domu? Duża różnica wieku?
Córka ma dopiero 6 miesięcy a ja już w drugiej ciąży 🙈 trochę stresuje się jak dam radę podzielić uwagę na dwójkę tak małych dzieci i przeraża mnie trochę wizja opieki nad córką w zaawansowanej ciąży.
Ta ciąża jest przypadkowa, po porodzie dowiedziałam się że mam podejrzenie endometriozy i dostałam tabletki anty.
A tu nagle pozytywne testy ciążowe, mimo wszystko z narzeczonym bardzo się cieszymy bo bardzo chcieliśmy mieć dwójkę dzieci z małą różnicą wieku, natomiast dopiero za rok mieliśmy zacząć starania 🙈

Córka ma dopiero 6 miesięcy a ja już w drugiej ciąży 🙈 trochę stresuje się jak dam radę podzielić uwagę na dwójkę tak małych dzieci i przeraża mnie trochę wizja opieki nad córką w zaawansowanej ciąży.
Ta ciąża jest przypadkowa, po porodzie dowiedziałam się że mam podejrzenie endometriozy i dostałam tabletki anty.
A tu nagle pozytywne testy ciążowe, mimo wszystko z narzeczonym bardzo się cieszymy bo bardzo chcieliśmy mieć dwójkę dzieci z małą różnicą wieku, natomiast dopiero za rok mieliśmy zacząć starania 🙈
Ja mam synka, za nieco ponad 2 tygodnie skończy rok. Oczywiście też mam takie obawy jak Ty ale synek od stycznia idzie do żłobka- myślę że i jemu i mi dobrze to zrobi, on będzie wśród innych dzieci i będzie miał organizowany czas na super rozwojowe zabawy a ja będę miała chwilę żeby odpocząć

ja mam córkę 15 mczna. O córkę długo się staraliśmy, a teraz udało się w pierwszym cyklu. Mała poszła do żłobka jak miala prawie rok, a ja jeszcze wykorzystałam zaległy urlop więc adaptacja super nam przebiegła ♥️ wróciłam do pracy i po mcu zaczęliśmy się starać i od razu się udało- trochę mnie to przeraża bo pewnie po nowym roku pójdę na l4 więc mocno myślę o tym co w pracy powiedzą , stresuje mnie to okropnie. Boję się też jak to będzie z córką i opieką, mam trochę starsze dziecko niż Ty ale Mała jest taka aktywna teraz, tak szybko się rozwija i obawiam się, że mi to ucieknie :( teraz taki najfajniejszy czas jak już i zaczyna mówić, robić układy do piosenek, i bawi się sama zabawkami itp

Ja nie mam, to będzie pierwsze. A w jakim wieku jesteście??
We wtorek o 16.45 mam wizytę, chyba jajo zniosę 😆

A robiłaś pozniej jeszcze bete ?
Tak wczoraj wyszło 1490
i całe szczęście, że powstał 😀ja pozytywny test miałam w 3+1, a betę 3+2 🙈 więc mi się dłużyło 😁
Też czekałam na ten wątek od 3+5 😅

Do dziewczyn które mają małą różnicę wieku, na początku napewno będzie ciężko, bo dwa maluchy potrzebują dużo uwagi, ale później jak podrosną będą mieć po 2-3 lata to będą super się bawić ze sobą :)
Ja nie mam, to będzie pierwsze. A w jakim wieku jesteście??
We wtorek o 16.45 mam wizytę, chyba jajo zniosę 😆
ja mam 33 lata, wizytę mam w środę i też się denerwuje tak bardzo że się zastanawiam czy jej nie przełożyć o parę dni później bo boję się że znowu nic nie zobaczę 🙈

reklama
Tak wczoraj wyszło 1490

Też czekałam na ten wątek od 3+5 😅

Do dziewczyn które mają małą różnicę wieku, na początku napewno będzie ciężko, bo dwa maluchy potrzebują dużo uwagi, ale później jak podrosną będą mieć po 2-3 lata to będą super się bawić ze sobą :)

ja mam 33 lata, wizytę mam w środę i też się denerwuje tak bardzo że się zastanawiam czy jej nie przełożyć o parę dni później bo boję się że znowu nic nie zobaczę 🙈
ja też mam 33 lata, ja już sobie zajęłam głowę kolorowankami 😂😂😂

Załączniki

• 556efefc-7b4a-4bf2-9b97-6d465cabb5f8.jpeg
    556efefc-7b4a-4bf2-9b97-6d465cabb5f8.jpeg
    126,4 KB · Wyświetleń: 38
Do góry