reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
Dziewczyny macie już jakieś bobasy w domu? Duża różnica wieku?
Córka ma dopiero 6 miesięcy a ja już w drugiej ciąży 🙈 trochę stresuje się jak dam radę podzielić uwagę na dwójkę tak małych dzieci i przeraża mnie trochę wizja opieki nad córką w zaawansowanej ciąży.
Ta ciąża jest przypadkowa, po porodzie dowiedziałam się że mam podejrzenie endometriozy i dostałam tabletki anty.
A tu nagle pozytywne testy ciążowe, mimo wszystko z narzeczonym bardzo się cieszymy bo bardzo chcieliśmy mieć dwójkę dzieci z małą różnicą wieku, natomiast dopiero za rok mieliśmy zacząć starania 🙈

Córka ma dopiero 6 miesięcy a ja już w drugiej ciąży 🙈 trochę stresuje się jak dam radę podzielić uwagę na dwójkę tak małych dzieci i przeraża mnie trochę wizja opieki nad córką w zaawansowanej ciąży.
Ta ciąża jest przypadkowa, po porodzie dowiedziałam się że mam podejrzenie endometriozy i dostałam tabletki anty.
A tu nagle pozytywne testy ciążowe, mimo wszystko z narzeczonym bardzo się cieszymy bo bardzo chcieliśmy mieć dwójkę dzieci z małą różnicą wieku, natomiast dopiero za rok mieliśmy zacząć starania 🙈
Ja mam synka, za nieco ponad 2 tygodnie skończy rok. Oczywiście też mam takie obawy jak Ty ale synek od stycznia idzie do żłobka- myślę że i jemu i mi dobrze to zrobi, on będzie wśród innych dzieci i będzie miał organizowany czas na super rozwojowe zabawy a ja będę miała chwilę żeby odpocząć

ja mam córkę 15 mczna. O córkę długo się staraliśmy, a teraz udało się w pierwszym cyklu. Mała poszła do żłobka jak miala prawie rok, a ja jeszcze wykorzystałam zaległy urlop więc adaptacja super nam przebiegła ♥️ wróciłam do pracy i po mcu zaczęliśmy się starać i od razu się udało- trochę mnie to przeraża bo pewnie po nowym roku pójdę na l4 więc mocno myślę o tym co w pracy powiedzą , stresuje mnie to okropnie. Boję się też jak to będzie z córką i opieką, mam trochę starsze dziecko niż Ty ale Mała jest taka aktywna teraz, tak szybko się rozwija i obawiam się, że mi to ucieknie :( teraz taki najfajniejszy czas jak już i zaczyna mówić, robić układy do piosenek, i bawi się sama zabawkami itp

Ja nie mam, to będzie pierwsze. A w jakim wieku jesteście??
We wtorek o 16.45 mam wizytę, chyba jajo zniosę 😆

A robiłaś pozniej jeszcze bete ?
Tak wczoraj wyszło 1490
i całe szczęście, że powstał 😀ja pozytywny test miałam w 3+1, a betę 3+2 🙈 więc mi się dłużyło 😁
Też czekałam na ten wątek od 3+5 😅

Do dziewczyn które mają małą różnicę wieku, na początku napewno będzie ciężko, bo dwa maluchy potrzebują dużo uwagi, ale później jak podrosną będą mieć po 2-3 lata to będą super się bawić ze sobą :)
Ja nie mam, to będzie pierwsze. A w jakim wieku jesteście??
We wtorek o 16.45 mam wizytę, chyba jajo zniosę 😆
ja mam 33 lata, wizytę mam w środę i też się denerwuje tak bardzo że się zastanawiam czy jej nie przełożyć o parę dni później bo boję się że znowu nic nie zobaczę 🙈

reklama
Tak wczoraj wyszło 1490

Też czekałam na ten wątek od 3+5 😅

Do dziewczyn które mają małą różnicę wieku, na początku napewno będzie ciężko, bo dwa maluchy potrzebują dużo uwagi, ale później jak podrosną będą mieć po 2-3 lata to będą super się bawić ze sobą :)

ja mam 33 lata, wizytę mam w środę i też się denerwuje tak bardzo że się zastanawiam czy jej nie przełożyć o parę dni później bo boję się że znowu nic nie zobaczę 🙈
ja też mam 33 lata, ja już sobie zajęłam głowę kolorowankami 😂😂😂

Załączniki

• 556efefc-7b4a-4bf2-9b97-6d465cabb5f8.jpeg
    556efefc-7b4a-4bf2-9b97-6d465cabb5f8.jpeg
    126,4 KB · Wyświetleń: 46
Do góry