reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Sam pęcherzyk ciążowy a skurcze takie jak na okres? To też się zdarza
Jejku przepraszam ale zapomniałam odpisać na pytanie 🙈

Tak skurcze jak na okres, czułam je pierwszy raz dopiero przy porodzie wcześniej miesiączki miałam bardzo krótkie, skąpe i bezbolesne.
W moim przypadku poród sprawił że stały się one moim znienawidzonym czasem w miesiącu 😆

reklama
A chciałam się was zapytać jeszcze kiedy mniej więcej planujecie iść na zwolnienie? Mi gin już wczoraj proponowała ale odmówiłam. W czwartek jak wszystko będzie ok to będę już na l4, dlatego że pracuje fizycznie i jestem po 10-12 godzin na nogach a po drugie to w mojej pracy nie warto się poświęcać 😝
ja planuje jak najpóźniej ponieważ dopiero co wróciłam z macierzyńskiego we wrześniu. Niestety będę mieć zakładany szew na szyjkę więc pewnie do tego czasu tylko będę pracować ( połowa stycznia pewnie)

U mnie jest pęcherzyk ciążowy w macicy więc wszytsko na tą chwilę git. 21.11 mam następną wizytę aby zobaczyć czy nie puste jajo i czy jest serduszko .
Dziewczyny zastanawiam się tylko nad jednym . Badam od początku beta hcg, prog i estradiol . I w poniedziałek estradiol miałam 2200 a wczoraj spadł mi do 1300z prog 90z myślicie że tą powinno być ? Jak pytałam pani Doktor to powiedziała że za wysoki też nie jest dobry jeśli to jest no chłopiec .

U mnie jest pęcherzyk ciążowy w macicy więc wszytsko na tą chwilę git. 21.11 mam następną wizytę aby zobaczyć czy nie puste jajo i czy jest serduszko .
Dziewczyny zastanawiam się tylko nad jednym . Badam od początku beta hcg, prog i estradiol . I w poniedziałek estradiol miałam 2200 a wczoraj spadł mi do 1300z prog 90z myślicie że tą powinno być ? Jak pytałam pani Doktor to powiedziała że za wysoki też nie jest dobry jeśli to jest no chłopiec .
@Devin Ty badałaś estradiol często to może wiesz co i jak?
Ja ani razu podczas całej procedury nie miałam estradiolu badanego 🙈

@Devin Ty badałaś estradiol często to może wiesz co i jak?
Ja ani razu podczas całej procedury nie miałam estradiolu badanego 🙈
Ja miałam badany za każdym razem z beta i progesteronem plus też w dniu transferu. Do transferu brałam 2x1 estrofemu i miałam na poziomie 1300
Lekarz zwiększył do 3x1 i potem 3xbadałam i był na poziomie 1900-2300
Jak zbadałam 2.11 to wyszedł 900 i lekarz zlecił teraz 3x2 estrofem.
Ale szczerze nie wiem ile powinien mieć odpowiedni poziom, nigdy o to nie pytałam, ostatnio zapomniałam zapytać :/
Ale większość dziewczyn nie bada w ogóle, @amusedxxx juz nawet schodzi z estrofemu.

Patrzę w apke medi co 10 minut i pojawiła się wizyta na 15:00 także zamieniłam sobie, mniej czasu w niepewności 😓

Ja miałam badany za każdym razem z beta i progesteronem plus też w dniu transferu. Do transferu brałam 2x1 estrofemu i miałam na poziomie 1300
Lekarz zwiększył do 3x1 i potem 3xbadałam i był na poziomie 1900-2300
Jak zbadałam 2.11 to wyszedł 900 i lekarz zlecił teraz 3x2 estrofem.
Ale szczerze nie wiem ile powinien mieć odpowiedni poziom, nigdy o to nie pytałam, ostatnio zapomniałam zapytać :/
Ale większość dziewczyn nie bada w ogóle, @amusedxxx juz nawet schodzi z estrofemu.

Patrzę w apke medi co 10 minut i pojawiła się wizyta na 15:00 także zamieniłam sobie, mniej czasu w niepewności 😓
i wcale nie schizuje z tego powodu 🤣 no ale chyba lekarz wie co robi 😅
To odliczamy razem z Tobą, już tylko dwie godzinki… A tak z ciekawosci, zwolnienie dostałaś już ciążowe?

reklama
i wcale nie schizuje z tego powodu 🤣 no ale chyba lekarz wie co robi 😅
To odliczamy razem z Tobą, już tylko dwie godzinki… A tak z ciekawosci, zwolnienie dostałaś już ciążowe?
Na izbie przyjęć powiedzieli ze mogą mi wystawić na 3 dni więc do dzisiaj a po dalsze muszę się zgłosić do lekarza więc dziś poproszę o dalsze zwolnienie.
I pytała czy chce zwykłe czy ciążowe, czy mówiłam w pracy. Powiedzialam że chce ciążowe (bo płatne 100%), w pracy nie mówiłam, zwolnienie pójdzie do kadr, ja pracuje w banku więc nigdy nie widziałam i nie zobaczę tych osób co się tym zajmują😅a moja dyr nigdy nie pisała do kadr z jakiego powodu pracownik ma zwolnienie (przynajmniej tak zawsze mówi)😅
Poprzednie poronienia też miałam l4 ciążowe a nikt w pracy nie wie czemu.

Do góry