U mnie tak to wyglądało 5+6 i widać było jak serduszko miga pięknie, ale dobrej jakości sprzęt, nie jakiś ekstra, ale nadal, a zdjęcie podobne Tylko Ty masz pęcherzyk tak inaczej jakby ujętyHejka!
Właśnie wróciłam od gina.
Mam mieszane uczucia bo nie widziałam serca chociaż gin powiedziała „coś miga” ale że jeszcze wszystko małe ( a raczej słaby sprzęt w Medi) nie spr.
Dzidzia idealnie odpowiada 6+1 i mam być dobrej myśli, mam przyjść za tydzień - tyle, że nie ma wizyt… będę obserwować czy coś wpadnie, zadzwonię też na infolinię.
Wrzucam Wam zdjęcie USG w super medicoverowskiej jakości
reklama
Devin
Fanka BB :)
No ale to wychodzi że i w macicy i w jajowodzie jest pęcherzyk?byłam u ginekologa, dostałam skierowanie do szpitala beta z wczoraj 1990, natomiast w macicy widać maleńki pęcherzyk ciążowy. Na taką betę jest za mały, prawdopodobnie w lewym jajowodzie jest pozamaciczna ale to w szpitalu może powiedzą mi więcej. Nie wiem kompletnie czego się spodziewać…
Prawdopodobnie takNo ale to wychodzi że i w macicy i w jajowodzie jest pęcherzyk?
Zaraz wam wstawię zdjęcia z usg i faktycznie w poprzedniej ciąży przy podobnej becie pęcherzyk był o wiele większy.
Ginekolog przekazał mi że mam coś w lewym jajniku ale nie jest w stanie mi powiedzieć czy to nie jest drugi pęcherzyk bo beta jest podejrzanie wysoka patrząc na ten co jest ulokowany w macicy i dostałam skierowanie do szpitala z ciążą pozamaciczną.
Próbowałam umówić się jeszcze na dzisiaj do mojej ginekolozki ale dzisiaj nie przyjmuje
Nie wiem kompletnie co robić, niby drugi lekarz mówi o pozamacicznej ale żadnej mi tego nie potwierdził. Zrobiłam znowu betę dzisiaj to porównam sobie wynik z wczorajszą i najwyżej wieczorem pojadę do szpitala lub jutro z rana…
Devin
może jedź na izbę przyjęć odrazu?Prawdopodobnie tak
Zaraz wam wstawię zdjęcia z usg i faktycznie w poprzedniej ciąży przy podobnej becie pęcherzyk był o wiele większy.
Ginekolog przekazał mi że mam coś w lewym jajniku ale nie jest w stanie mi powiedzieć czy to nie jest drugi pęcherzyk bo beta jest podejrzanie wysoka patrząc na ten co jest ulokowany w macicy i dostałam skierowanie do szpitala z ciążą pozamaciczną.
Próbowałam umówić się jeszcze na dzisiaj do mojej ginekolozki ale dzisiaj nie przyjmuje
Nie wiem kompletnie co robić, niby drugi lekarz mówi o pozamacicznej ale żadnej mi tego nie potwierdził. Zrobiłam znowu betę dzisiaj to porównam sobie wynik z wczorajszą i najwyżej wieczorem pojadę do szpitala lub jutro z rana…
Ewi12
tak, 3miasto. Aktualnie do Gdańska-Oliwy ale w sumie zazwyczaj idę tam gdzie jest miejsce więc znam wszystkie 3 Medi, które mamy. Wydaje mi się, że w Gdyni mają ciut lepszy sprzęt niż w Gdańsku. No i jak się idzie na takie usg połówkowe czy do 10 tc ( bo takie też zlecają ) to one są w specjalnym gabinecie do usg ( tam też tarczycę czy usg piersi robią) i wtedy jest lepszy sprzęt niż te w gabinecie.Ja mam za godzinę i jak mi powie że coś miga to mu jebn**
Jak w lipcu byłam w klinice to widzieli zarodek a po kilku dniach w medi on nie widział, ale przyznał że słabszy sprzęt na pewno.
A do którego medi chodzisz? Bo Trójmiasto?
Sosna108
Ja w poprzedniej ciąży miałam podejrzenie pozamacicznej, co 2 dni latałam na USG każdy lekarz mówił co innego, w tym jeden że w lewym jajowodzie się rozwija ciąża pozamaciczna ale narazie słabo widać. W końcu przy becie 1390 pojawił się pęcherzyk w macicy 3 mm, czyli bardzo malutki i znowu było że to tak zwany pseudopecherzyk, przy ciąży pozamacicznej często jest właśnie pseudo pęcherzyk w macicy tylko charakteryzuje się innymi cechami, jest zazwyczaj idealnie po środku macicy, nie ma jakiegoś tam cienia(nie pamiętam jak fachowo się to nazywa) finalnie to robiłam betę i progesteron co 2 dni i jak zaczęłam beta spadać i progesteron spadł do 5 to dostałam krwawieniaPrawdopodobnie tak
Devin
Ja że mieszkam w Gdyni to tu chodzę, dzisiaj wyhaczylam najpierw wizytę w oliwie na 17 ale za 20 min sprawdzałam i była na 15:00 w Gdyni a mieszkam niedaleko więc zmieniłamno i czekam jak na skazanie..tak, 3miasto. Aktualnie do Gdańska-Oliwy ale w sumie zazwyczaj idę tam gdzie jest miejsce więc znam wszystkie 3 Medi, które mamy. Wydaje mi się, że w Gdyni mają ciut lepszy sprzęt niż w Gdańsku. No i jak się idzie na takie usg połówkowe czy do 10 tc ( bo takie też zlecają ) to one są w specjalnym gabinecie do usg ( tam też tarczycę czy usg piersi robią) i wtedy jest lepszy sprzęt niż te w gabinecie.
Sosna108
A jakie masz przyrosty bety? Ile razy ja badałaś? I czy badałaś progesteron?Prawdopodobnie tak
reklama
Sosna108
W Warszawie tak samo, lekarze w gabinetach mają straszne USG (a niektórzy w ogóle nie mają) chociaż ze dwie palcówki mają w miarę niezłe te sprzęty, a usg zlecają właśnie do gabinetów z wypasionym usg. I ja takie usg specjalne mam 18.11tak, 3miasto. Aktualnie do Gdańska-Oliwy ale w sumie zazwyczaj idę tam gdzie jest miejsce więc znam wszystkie 3 Medi, które mamy. Wydaje mi się, że w Gdyni mają ciut lepszy sprzęt niż w Gdańsku. No i jak się idzie na takie usg połówkowe czy do 10 tc ( bo takie też zlecają ) to one są w specjalnym gabinecie do usg ( tam też tarczycę czy usg piersi robią) i wtedy jest lepszy sprzęt niż te w gabinecie.