reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Hejka!
Właśnie wróciłam od gina.
Mam mieszane uczucia bo nie widziałam serca chociaż gin powiedziała „coś miga” ale że jeszcze wszystko małe ( a raczej słaby sprzęt w Medi) nie spr.
Dzidzia idealnie odpowiada 6+1 i mam być dobrej myśli, mam przyjść za tydzień - tyle, że nie ma wizyt… będę obserwować czy coś wpadnie, zadzwonię też na infolinię.

Wrzucam Wam zdjęcie USG w super medicoverowskiej jakości 🙈
U mnie tak to wyglądało 5+6 i widać było jak serduszko miga pięknie, ale dobrej jakości sprzęt, nie jakiś ekstra, ale nadal, a zdjęcie podobne 😅 Tylko Ty masz pęcherzyk tak inaczej jakby ujęty 🫣🙈

Załączniki

• IMG_2812.jpeg
    IMG_2812.jpeg
    549,3 KB · Wyświetleń: 43
reklama
byłam u ginekologa, dostałam skierowanie do szpitala beta z wczoraj 1990, natomiast w macicy widać maleńki pęcherzyk ciążowy. Na taką betę jest za mały, prawdopodobnie w lewym jajowodzie jest pozamaciczna ale to w szpitalu może powiedzą mi więcej. Nie wiem kompletnie czego się spodziewać…
No ale to wychodzi że i w macicy i w jajowodzie jest pęcherzyk?

No ale to wychodzi że i w macicy i w jajowodzie jest pęcherzyk?
Prawdopodobnie tak

Zaraz wam wstawię zdjęcia z usg i faktycznie w poprzedniej ciąży przy podobnej becie pęcherzyk był o wiele większy.

Ginekolog przekazał mi że mam coś w lewym jajniku ale nie jest w stanie mi powiedzieć czy to nie jest drugi pęcherzyk bo beta jest podejrzanie wysoka patrząc na ten co jest ulokowany w macicy i dostałam skierowanie do szpitala z ciążą pozamaciczną.

Próbowałam umówić się jeszcze na dzisiaj do mojej ginekolozki ale dzisiaj nie przyjmuje :(

Nie wiem kompletnie co robić, niby drugi lekarz mówi o pozamacicznej ale żadnej mi tego nie potwierdził. Zrobiłam znowu betę dzisiaj to porównam sobie wynik z wczorajszą i najwyżej wieczorem pojadę do szpitala lub jutro z rana…

Prawdopodobnie tak

Zaraz wam wstawię zdjęcia z usg i faktycznie w poprzedniej ciąży przy podobnej becie pęcherzyk był o wiele większy.

Ginekolog przekazał mi że mam coś w lewym jajniku ale nie jest w stanie mi powiedzieć czy to nie jest drugi pęcherzyk bo beta jest podejrzanie wysoka patrząc na ten co jest ulokowany w macicy i dostałam skierowanie do szpitala z ciążą pozamaciczną.

Próbowałam umówić się jeszcze na dzisiaj do mojej ginekolozki ale dzisiaj nie przyjmuje :(

Nie wiem kompletnie co robić, niby drugi lekarz mówi o pozamacicznej ale żadnej mi tego nie potwierdził. Zrobiłam znowu betę dzisiaj to porównam sobie wynik z wczorajszą i najwyżej wieczorem pojadę do szpitala lub jutro z rana…
może jedź na izbę przyjęć odrazu?

Ja mam za godzinę i jak mi powie że coś miga to mu jebn**😅
Jak w lipcu byłam w klinice to widzieli zarodek a po kilku dniach w medi on nie widział, ale przyznał że słabszy sprzęt na pewno.
A do którego medi chodzisz? Bo Trójmiasto?😀
tak, 3miasto. Aktualnie do Gdańska-Oliwy ale w sumie zazwyczaj idę tam gdzie jest miejsce więc znam wszystkie 3 Medi, które mamy. Wydaje mi się, że w Gdyni mają ciut lepszy sprzęt niż w Gdańsku. No i jak się idzie na takie usg połówkowe czy do 10 tc ( bo takie też zlecają :)) to one są w specjalnym gabinecie do usg ( tam też tarczycę czy usg piersi robią) i wtedy jest lepszy sprzęt niż te w gabinecie.

Nie mam pojęcia które zdjęcie jest czego, nie tłumaczył a ja nie pytałam, nie miałam siły na to

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 57
  • image.jpg
    image.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 58
  • image.jpg
    image.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 56
Prawdopodobnie tak

Ja w poprzedniej ciąży miałam podejrzenie pozamacicznej, co 2 dni latałam na USG każdy lekarz mówił co innego, w tym jeden że w lewym jajowodzie się rozwija ciąża pozamaciczna ale narazie słabo widać. W końcu przy becie 1390 pojawił się pęcherzyk w macicy 3 mm, czyli bardzo malutki i znowu było że to tak zwany pseudopecherzyk, przy ciąży pozamacicznej często jest właśnie pseudo pęcherzyk w macicy tylko charakteryzuje się innymi cechami, jest zazwyczaj idealnie po środku macicy, nie ma jakiegoś tam cienia(nie pamiętam jak fachowo się to nazywa) finalnie to robiłam betę i progesteron co 2 dni i jak zaczęłam beta spadać i progesteron spadł do 5 to dostałam krwawienia

tak, 3miasto. Aktualnie do Gdańska-Oliwy ale w sumie zazwyczaj idę tam gdzie jest miejsce więc znam wszystkie 3 Medi, które mamy. Wydaje mi się, że w Gdyni mają ciut lepszy sprzęt niż w Gdańsku. No i jak się idzie na takie usg połówkowe czy do 10 tc ( bo takie też zlecają :)) to one są w specjalnym gabinecie do usg ( tam też tarczycę czy usg piersi robią) i wtedy jest lepszy sprzęt niż te w gabinecie.
Ja że mieszkam w Gdyni to tu chodzę, dzisiaj wyhaczylam najpierw wizytę w oliwie na 17 ale za 20 min sprawdzałam i była na 15:00 w Gdyni a mieszkam niedaleko więc zmieniłam☺️no i czekam jak na skazanie..

Prawdopodobnie tak

A jakie masz przyrosty bety? Ile razy ja badałaś? I czy badałaś progesteron?

reklama
W Warszawie tak samo, lekarze w gabinetach mają straszne USG (a niektórzy w ogóle nie mają) chociaż ze dwie palcówki mają w miarę niezłe te sprzęty, a usg zlecają właśnie do gabinetów z wypasionym usg. I ja takie usg specjalne mam 18.11

Do góry