reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Na izbie przyjęć powiedzieli ze mogą mi wystawić na 3 dni więc do dzisiaj a po dalsze muszę się zgłosić do lekarza więc dziś poproszę o dalsze zwolnienie.
I pytała czy chce zwykłe czy ciążowe, czy mówiłam w pracy. Powiedzialam że chce ciążowe (bo płatne 100%), w pracy nie mówiłam, zwolnienie pójdzie do kadr, ja pracuje w banku więc nigdy nie widziałam i nie zobaczę tych osób co się tym zajmują😅a moja dyr nigdy nie pisała do kadr z jakiego powodu pracownik ma zwolnienie (przynajmniej tak zawsze mówi)😅
Poprzednie poronienia też miałam l4 ciążowe a nikt w pracy nie wie czemu.
U mnie wydaje mi się że jak wpada l4 z kodem B to kadry informują menadżera pod którym jest pracownica. Tak mi się wydaje. Ale w sumie chyba nie powinni

reklama
U mnie wydaje mi się że jak wpada l4 z kodem B to kadry informują menadżera pod którym jest pracownica. Tak mi się wydaje. Ale w sumie chyba nie powinni
nie wiem jak to jest, mi nigdy nic nie mówiła, nie pytała. Jak dla mnie może powiedzieć, ja po prostu nie czułam nigdy potrzeby mówić na tak wczesnym etapie.

Dziewczyny czy Was piersi to bolą cały czas? Bo wczoraj to nie mogłam się dotknąć, a gorące były że masakra. A dziś nic. I już schizaaaaa 🤦‍♀️🤦‍♀️

Hejka!
Właśnie wróciłam od gina.
Mam mieszane uczucia bo nie widziałam serca chociaż gin powiedziała „coś miga” ale że jeszcze wszystko małe ( a raczej słaby sprzęt w Medi) nie spr.
Dzidzia idealnie odpowiada 6+1 i mam być dobrej myśli, mam przyjść za tydzień - tyle, że nie ma wizyt… będę obserwować czy coś wpadnie, zadzwonię też na infolinię.

Wrzucam Wam zdjęcie USG w super medicoverowskiej jakości 🙈

Załączniki

• IMG_2184.jpeg
    IMG_2184.jpeg
    110,8 KB · Wyświetleń: 42
nie wiem jak to jest, mi nigdy nic nie mówiła, nie pytała. Jak dla mnie może powiedzieć, ja po prostu nie czułam nigdy potrzeby mówić na tak wczesnym etapie.
Ja też narazie nic nikomu nie mówię, ale myślę wlansie że jakbym poszła na l4 z kodem b to zaraz by wszyscy wiedzieli (taka specyficzna firma)

Hejka!
Mam mieszane uczucia bo nie widziałam serca chociaż gin powiedziała „coś miga” ale że jeszcze wszystko małe ( a raczej słaby sprzęt w Medi) nie spr.
Dzidzia idealnie odpowiada 6+1 i mam być dobrej myśli, mam przyjść za tydzień - tyle, że nie ma wizyt… będę obserwować czy coś wpadnie, zadzwonię też na infolinię.

To jest całkiem dobre zdjęcie 😀 moje jest sto razy bardziej niewidoczne 😅 super najważniejsze że jest widać, a że nie dokładnie no to trudno, za tydzień będzie :)

Hejka!

Cos sie na pewno zwolni i za tydzien juz bedzie piękne serduszko 💪🏻

Hejka!

Ja mam za godzinę i jak mi powie że coś miga to mu jebn**😅
Jak w lipcu byłam w klinice to widzieli zarodek a po kilku dniach w medi on nie widział, ale przyznał że słabszy sprzęt na pewno.
A do którego medi chodzisz? Bo Trójmiasto?😀

reklama
byłam u ginekologa, dostałam skierowanie do szpitala beta z wczoraj 1990, natomiast w macicy widać maleńki pęcherzyk ciążowy. Na taką betę jest za mały, prawdopodobnie w lewym jajowodzie jest pozamaciczna ale to w szpitalu może powiedzą mi więcej. Nie wiem kompletnie czego się spodziewać…

Do góry