reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Sam pęcherzyk ciążowy a skurcze takie jak na okres? To też się zdarza
Jejku przepraszam ale zapomniałam odpisać na pytanie 🙈

Tak skurcze jak na okres, czułam je pierwszy raz dopiero przy porodzie wcześniej miesiączki miałam bardzo krótkie, skąpe i bezbolesne.
W moim przypadku poród sprawił że stały się one moim znienawidzonym czasem w miesiącu 😆

reklama
A chciałam się was zapytać jeszcze kiedy mniej więcej planujecie iść na zwolnienie? Mi gin już wczoraj proponowała ale odmówiłam. W czwartek jak wszystko będzie ok to będę już na l4, dlatego że pracuje fizycznie i jestem po 10-12 godzin na nogach a po drugie to w mojej pracy nie warto się poświęcać 😝
ja planuje jak najpóźniej ponieważ dopiero co wróciłam z macierzyńskiego we wrześniu. Niestety będę mieć zakładany szew na szyjkę więc pewnie do tego czasu tylko będę pracować ( połowa stycznia pewnie)

U mnie jest pęcherzyk ciążowy w macicy więc wszytsko na tą chwilę git. 21.11 mam następną wizytę aby zobaczyć czy nie puste jajo i czy jest serduszko .
Dziewczyny zastanawiam się tylko nad jednym . Badam od początku beta hcg, prog i estradiol . I w poniedziałek estradiol miałam 2200 a wczoraj spadł mi do 1300z prog 90z myślicie że tą powinno być ? Jak pytałam pani Doktor to powiedziała że za wysoki też nie jest dobry jeśli to jest no chłopiec .

U mnie jest pęcherzyk ciążowy w macicy więc wszytsko na tą chwilę git. 21.11 mam następną wizytę aby zobaczyć czy nie puste jajo i czy jest serduszko .
Dziewczyny zastanawiam się tylko nad jednym . Badam od początku beta hcg, prog i estradiol . I w poniedziałek estradiol miałam 2200 a wczoraj spadł mi do 1300z prog 90z myślicie że tą powinno być ? Jak pytałam pani Doktor to powiedziała że za wysoki też nie jest dobry jeśli to jest no chłopiec .
@Devin Ty badałaś estradiol często to może wiesz co i jak?
Ja ani razu podczas całej procedury nie miałam estradiolu badanego 🙈

@Devin Ty badałaś estradiol często to może wiesz co i jak?
Ja ani razu podczas całej procedury nie miałam estradiolu badanego 🙈
Ja miałam badany za każdym razem z beta i progesteronem plus też w dniu transferu. Do transferu brałam 2x1 estrofemu i miałam na poziomie 1300
Lekarz zwiększył do 3x1 i potem 3xbadałam i był na poziomie 1900-2300
Jak zbadałam 2.11 to wyszedł 900 i lekarz zlecił teraz 3x2 estrofem.
Ale szczerze nie wiem ile powinien mieć odpowiedni poziom, nigdy o to nie pytałam, ostatnio zapomniałam zapytać :/
Ale większość dziewczyn nie bada w ogóle, @amusedxxx juz nawet schodzi z estrofemu.

Patrzę w apke medi co 10 minut i pojawiła się wizyta na 15:00 także zamieniłam sobie, mniej czasu w niepewności 😓

Ja miałam badany za każdym razem z beta i progesteronem plus też w dniu transferu. Do transferu brałam 2x1 estrofemu i miałam na poziomie 1300
Lekarz zwiększył do 3x1 i potem 3xbadałam i był na poziomie 1900-2300
Jak zbadałam 2.11 to wyszedł 900 i lekarz zlecił teraz 3x2 estrofem.
Ale szczerze nie wiem ile powinien mieć odpowiedni poziom, nigdy o to nie pytałam, ostatnio zapomniałam zapytać :/
Ale większość dziewczyn nie bada w ogóle, @amusedxxx juz nawet schodzi z estrofemu.

Patrzę w apke medi co 10 minut i pojawiła się wizyta na 15:00 także zamieniłam sobie, mniej czasu w niepewności 😓
i wcale nie schizuje z tego powodu 🤣 no ale chyba lekarz wie co robi 😅
To odliczamy razem z Tobą, już tylko dwie godzinki… A tak z ciekawosci, zwolnienie dostałaś już ciążowe?

reklama
i wcale nie schizuje z tego powodu 🤣 no ale chyba lekarz wie co robi 😅
To odliczamy razem z Tobą, już tylko dwie godzinki… A tak z ciekawosci, zwolnienie dostałaś już ciążowe?
Na izbie przyjęć powiedzieli ze mogą mi wystawić na 3 dni więc do dzisiaj a po dalsze muszę się zgłosić do lekarza więc dziś poproszę o dalsze zwolnienie.
I pytała czy chce zwykłe czy ciążowe, czy mówiłam w pracy. Powiedzialam że chce ciążowe (bo płatne 100%), w pracy nie mówiłam, zwolnienie pójdzie do kadr, ja pracuje w banku więc nigdy nie widziałam i nie zobaczę tych osób co się tym zajmują😅a moja dyr nigdy nie pisała do kadr z jakiego powodu pracownik ma zwolnienie (przynajmniej tak zawsze mówi)😅
Poprzednie poronienia też miałam l4 ciążowe a nikt w pracy nie wie czemu.

Do góry