reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

My wczoraj z Narzeczonym tak sobie pogadaliśmy o imionach .. i za cholere się nie dogadamy 😆😆 ja od zawsze chciałam Julkę ( on stwierdził że jednak nie, bo jego brat z którym jest od kilku lat skłócony na amen ma już Julkę) więc wymyślił Nikola . Ale jakoś do końca do mnie nie przemawia. Co do chłopca tylko póki co zgodnie Kacper lub Mikołaj.

reklama
A ja mam dość nietypowy objaw, nie do końca wiem czy związany z ciążą, więc chciałam zapytać czy któraś z Was może też tak miała.
Od początku ciąży co parę dni czuję ból/ucisk w okolicach splotu słonecznego. Od wczoraj ten ból jest silny i mam wrażenie że mam problem z oddychaniem, tak jakbym oddychała, ale nie w pełni. Przy dłuższym mówieniu też brakuje mi tchu.
Staram się spokojnie i głęboko oddychać, zgłoszę się też do lekarza, tylko nie wiem czy to bardziej kwestia ciąży i ucisku na coś (i wtedy ginekolog) czy raczej to temat dla rodzinnego.

A ja mam dość nietypowy objaw, nie do końca wiem czy związany z ciążą, więc chciałam zapytać czy któraś z Was może też tak miała.
Od początku ciąży co parę dni czuję ból/ucisk w okolicach splotu słonecznego. Od wczoraj ten ból jest silny i mam wrażenie że mam problem z oddychaniem, tak jakbym oddychała, ale nie w pełni. Przy dłuższym mówieniu też brakuje mi tchu.
Staram się spokojnie i głęboko oddychać, zgłoszę się też do lekarza, tylko nie wiem czy to bardziej kwestia ciąży i ucisku na coś (i wtedy ginekolog) czy raczej to temat dla rodzinnego.
Mnie czasem bolało w klatce w pierwszej ciąży ale to jak już miałam duży brzuch pod koniec

Na tym etapie to jeszcze nie ma co uciskac na splot sloneczny, pozniej jak najbardziej mozliwe.

Mnie trochę mdli. Przechodzi na czas jedzenia, po czym wraca zaraz po. Głównie powoduje dyskomfort. Wczoraj męczyło mniej, dzisiaj bardziej. Bolą 1mnie też piersi. O dziwo z rana mam energię, wieczorem mniej. Ale jak jest tak ciemno to nigdy mi się nic nie chce :/
Cycki dalej mocno bolą.

Z tym że ciąża to nie choroba - i po wątku widać i na żywo widziałam że u niektórych to gorzej niż choroba. Jak mnie bardziej będzie mdliło, to nie dam rady wykonywać swoich obowiązków, bo to głównie praca z ludźmi.

Ja na razie mieszczę się w swoje ciuchy, a nawet lepiej leżą bo trochę schudłam przez te mdłości i brak apetytu 🙈
Dziś mieliśmy fajny dzień, bo lepsze samopoczucie trwa i sporo czasu spędziliśmy z mężem i synem na zewnątrz. A wcześniej dłuższe chodzenie kończyło się bólem brzucha.
W przyszłym tygodniu będę zamawiać sensor Libre to w końcu będę spokojna o poziomy cukru, bo glukometrem wszystkiego nie sprawdzisz 😊

Cześć, przykro mi że masz tyle stresu po drodze :( oby już było tylko coraz lepiej. Na kiedy wychodzi Ci termin, to wrzucę na pierwszej stronie? Chodzisz jeszcze do kliniki na wizyty czy już się przerzucasz na innego lekarza?
Termin mam na 9 lipca
Po potwierdzeniu że jest zarodek i bije serducho już klinika dalej nie prowadzi ciąży i już jestem u innej lekarz prowadzącej

reklama
Ja na razie mieszczę się w swoje ciuchy, a nawet lepiej leżą bo trochę schudłam przez te mdłości i brak apetytu 🙈
Dziś mieliśmy fajny dzień, bo lepsze samopoczucie trwa i sporo czasu spędziliśmy z mężem i synem na zewnątrz. A wcześniej dłuższe chodzenie kończyło się bólem brzucha.
W przyszłym tygodniu będę zamawiać sensor Libre to w końcu będę spokojna o poziomy cukru, bo glukometrem wszystkiego nie sprawdzisz 😊
Jest refundacja na sensor?

Do góry