reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

No niestety nie ma żadnego magicznego sposobu na wszystkie ciążowe objawy 😭 mnie tylko zastanawia czemu to tak wyszło, że kobietom się tak obrywa na każdym kroku xD jakbyśmy w ciąży nie mogły się czuć lepiej niż kiedykolwiek wcześniej, tak żeby się dobrze przygotować do tego co nas czeka podczas porodu 😅
Przyjdzie drugi trymestr to zdecydowana większość z nas będzie się czuła super 🙂

reklama
Ja już dawno się nie mieszczę w normalne spodnie, chodzą w ciążowych już z dwa tygodnie. A najlepsze jest to że waga stoi w miejscu, codziennie się ważę i mam ciągle 60kg, więc po prostu brzuch mi wywaliło.
Czytałam że najszybciej beta rośnie właśnie do 10 tyg, czyli teoretycznie już niedługo powinniśmy się lepiej poczuć jeśli chodzi o mdłości

No niestety nie ma żadnego magicznego sposobu na wszystkie ciążowe objawy 😭 mnie tylko zastanawia czemu to tak wyszło, że kobietom się tak obrywa na każdym kroku xD jakbyśmy w ciąży nie mogły się czuć lepiej niż kiedykolwiek wcześniej, tak żeby się dobrze przygotować do tego co nas czeka podczas porodu 😅
I jeszcze te teksty, że ciąża to nie choroba i kobiety przesadzają.
Faktycznie to nie choroba, dla mnie to dużo gorsze od choroby, bo w żadnej mnie tak mocno nie ścięło jak w ciąży. Przy chorobie z tydzień odpocznę poleżę i jest ok. A w ciazy? Budzę się z mdłościami i idę spać z mdłościami i tak dzien w dzień. Więc faktycznie ciaza to nie choroba, to coś gorszego jeśli chodzi o samopoczucie 🙈
A potem nie będzie lepiej. Zgaga, bóle pleców i inne dolegliwości.... No ale kobiety przesadzają :)

Faktycznie to nie choroba, dla mnie to dużo gorsze od choroby, bo w żadnej mnie tak mocno nie ścięło jak w ciąży. Przy chorobie z tydzień odpocznę poleżę i jest ok. A w ciazy? Budzę się z mdłościami i idę spać z mdłościami i tak dzien w dzień. Więc faktycznie ciaza to nie choroba, to coś gorszego jeśli chodzi o samopoczucie 🙈
A potem nie będzie lepiej. Zgaga, bóle pleców i inne dolegliwości.... No ale kobiety przesadzają :)
Ja jak słyszę że ciąża to nie choroba to krew mnie zalewa

Dokładnie myślę tak samo, wcale się nie dziwię, że kobiety szybko idą na l4, moje aktualne samopoczucie jest o wiele gorsze niż w trakcie choroby 😢

Hej dziewczyny 🙂 Ja dzisiaj 6+1 i powiem Wam że jak słucham o waszych objawach to u mnie na razie jakoś łaskawie jest... U mnie jest bezsenność zwłaszcza nad ranem, bóle piersi, bóle brzucha, nadwrażliwość na zapachy no i zmęczenie. Mdłości troche mam jedynie jak jestem głodna, jak zjem to przechodzi. Zobaczymy czy mi się bardziej to rozkręci...

U mnie póki co calkiem znosnie. Tak naprawdę gdyby nie brak okresu i to że się staraliśmy to nawet nie wiedziałabym że jestem w ciazy. I oby tak zostalo jak najdluzej

reklama
Ja również widzę już różnicę w ubraniach tzn w dżinsy się mieszczę ale widzę różnicę na pasku (w dziurkach). A po domu zawsze chodziłam w legginsach.
Mam pytanie odnośnie karty ciąży - u mojego prywatnego gin będę miała teraz zakładaną na najbliższej wizycie ale rozumiem, że u lekarza na NFZ będę miała zakładaną drugą ? I wtedy będę miała dwie prowadzone?
ja tym razem będę prowadziła tylko na nfz, chyba że coś mnie zaniepokoi to umowie się prywatnie. W poprzedniej właśnie chodziłam i na nfz i prywatnie to miałam 1 kartę ciąży, wpisywali się na zmianę ;)

Do góry