reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

No niestety nie ma żadnego magicznego sposobu na wszystkie ciążowe objawy 😭 mnie tylko zastanawia czemu to tak wyszło, że kobietom się tak obrywa na każdym kroku xD jakbyśmy w ciąży nie mogły się czuć lepiej niż kiedykolwiek wcześniej, tak żeby się dobrze przygotować do tego co nas czeka podczas porodu 😅
Przyjdzie drugi trymestr to zdecydowana większość z nas będzie się czuła super 🙂

reklama
Ja już dawno się nie mieszczę w normalne spodnie, chodzą w ciążowych już z dwa tygodnie. A najlepsze jest to że waga stoi w miejscu, codziennie się ważę i mam ciągle 60kg, więc po prostu brzuch mi wywaliło.
Czytałam że najszybciej beta rośnie właśnie do 10 tyg, czyli teoretycznie już niedługo powinniśmy się lepiej poczuć jeśli chodzi o mdłości

No niestety nie ma żadnego magicznego sposobu na wszystkie ciążowe objawy 😭 mnie tylko zastanawia czemu to tak wyszło, że kobietom się tak obrywa na każdym kroku xD jakbyśmy w ciąży nie mogły się czuć lepiej niż kiedykolwiek wcześniej, tak żeby się dobrze przygotować do tego co nas czeka podczas porodu 😅
I jeszcze te teksty, że ciąża to nie choroba i kobiety przesadzają.
Faktycznie to nie choroba, dla mnie to dużo gorsze od choroby, bo w żadnej mnie tak mocno nie ścięło jak w ciąży. Przy chorobie z tydzień odpocznę poleżę i jest ok. A w ciazy? Budzę się z mdłościami i idę spać z mdłościami i tak dzien w dzień. Więc faktycznie ciaza to nie choroba, to coś gorszego jeśli chodzi o samopoczucie 🙈
A potem nie będzie lepiej. Zgaga, bóle pleców i inne dolegliwości.... No ale kobiety przesadzają :)

Faktycznie to nie choroba, dla mnie to dużo gorsze od choroby, bo w żadnej mnie tak mocno nie ścięło jak w ciąży. Przy chorobie z tydzień odpocznę poleżę i jest ok. A w ciazy? Budzę się z mdłościami i idę spać z mdłościami i tak dzien w dzień. Więc faktycznie ciaza to nie choroba, to coś gorszego jeśli chodzi o samopoczucie 🙈
A potem nie będzie lepiej. Zgaga, bóle pleców i inne dolegliwości.... No ale kobiety przesadzają :)
Ja jak słyszę że ciąża to nie choroba to krew mnie zalewa

Dokładnie myślę tak samo, wcale się nie dziwię, że kobiety szybko idą na l4, moje aktualne samopoczucie jest o wiele gorsze niż w trakcie choroby 😢

Hej dziewczyny 🙂 Ja dzisiaj 6+1 i powiem Wam że jak słucham o waszych objawach to u mnie na razie jakoś łaskawie jest... U mnie jest bezsenność zwłaszcza nad ranem, bóle piersi, bóle brzucha, nadwrażliwość na zapachy no i zmęczenie. Mdłości troche mam jedynie jak jestem głodna, jak zjem to przechodzi. Zobaczymy czy mi się bardziej to rozkręci...

U mnie póki co calkiem znosnie. Tak naprawdę gdyby nie brak okresu i to że się staraliśmy to nawet nie wiedziałabym że jestem w ciazy. I oby tak zostalo jak najdluzej

reklama
Ja również widzę już różnicę w ubraniach tzn w dżinsy się mieszczę ale widzę różnicę na pasku (w dziurkach). A po domu zawsze chodziłam w legginsach.
Mam pytanie odnośnie karty ciąży - u mojego prywatnego gin będę miała teraz zakładaną na najbliższej wizycie ale rozumiem, że u lekarza na NFZ będę miała zakładaną drugą ? I wtedy będę miała dwie prowadzone?
ja tym razem będę prowadziła tylko na nfz, chyba że coś mnie zaniepokoi to umowie się prywatnie. W poprzedniej właśnie chodziłam i na nfz i prywatnie to miałam 1 kartę ciąży, wpisywali się na zmianę ;)

Do góry