reklama
aktualne@Iwkasc90 napisałaś dziś do mnie o dołączenie do grupy prywatnej , czy to aktualne czy jednak zostajesz tutaj ?
MatkaWariatka37
Fanka BB :)
Hejka. Gratulacje! Fajnie ze trafiłaś na lekarza godnego zaufania. Ja mam jutro prenatalne i stresuje sie już dziś! Co prawda byłam w zeszłym tygodniu na wizycie i wszystko jest dobrze ale wiadomo jak jestCześć Dziewczyny Chciałabym się przywitać!
Jestem w drugiej ciąży, z terminem na 21.07, pierwsza ciąża - poronienie w czerwcu tego roku.
Zaczynam 12 tydzień i czekam na poniedziałek na USG prenatalne
W pierwszym USG na szczęście wszystko w porządku, dzidziuś rozwija się prawidłowo. Pierwszy trymestr daje mi w kość- zmęczenie, nudności, niemiłosierne zawroty głowy. Do tego dochodzą leki - mam mutację w genie A1298C oraz 675 (4g/5g heterozygota) (prowadzi mnie prof. Jerzak) - biorę clexane, acard, duphaston
I tutaj bardzo ciekawe zalecenia od Pani prof. codziennie 2x dziennie ACC (acetylocysteina obniża poziom homocysteiny oraz działa przy kontroli glukozy), magne B6 2x dziennie, PrenatalUNO oraz 1x RevitaNerwMax (kwas alfa-liponowy - działa na obniżenie poziomów cytokin prozapalnych). Wiem, że na polskich stronach można znaleźć dwojakie opinie na temat kwasu alfa-liponowego. Jednak polecam nowe artykuły np z 2021: "Benefits of α‑lipoic acid in high‑risk pregnancies (Review)". No i ufam wiedzy prof. Jerzak
Wszystkiego dobrego dla Was wszystkich!
no to nieźle ciekawe jaki termin faktycznie Ci wyjdzie na prenatalnych…napisz koniecznie po jeszcze zależy jaka płeć i w ogóle żeby kupić wózek, w 7 tc miałam dwa zarodki w jednym pęcherzyku i jeszcze nie wiem czy ten drugi wchłonął się tak jak lekarz mówił czy jednak urósł więc myślę, że te prenatalne już dadzą mi odpowiedź@Iwkasc90 i to i to termin 25.07 i prenatalne mam 11.01 także high five
hahaha też mam często chęć na ciasto z cyklu "mega-kremowo-słodko-kajmakowe" - ale jak tylko mam coś porządnego zjeść to raczej mi się nie chce, raczej z rozsądku
Daj znać jak coś ci wpadnie w oko z wózków!
MatkaWariatka37
@EstuśHej hej Jak mogę dołączyć do grupy??
Hej i jak tam po prenatalnych u Was?
Ja w pierwszej ciąży miałam ogromną ochotę na słodkie, teraz oddałabym wszystko za frytki i lasagne
@Estuś czy jest możliwość dołączenia do grupy prywatnej? Nie mam za bardzo kogo podpytywać o sprawy ciążowe, a widzę że publiczny wątek umarł śmiercią naturalną.
Ja w pierwszej ciąży miałam ogromną ochotę na słodkie, teraz oddałabym wszystko za frytki i lasagne
@Estuś czy jest możliwość dołączenia do grupy prywatnej? Nie mam za bardzo kogo podpytywać o sprawy ciążowe, a widzę że publiczny wątek umarł śmiercią naturalną.
reklama
Kinga1013
hej jak na razie u każdej prenatalne wyszły dobrze, przepraszam jeśli wypowiadam się a ktoś sobie nie życzy .Ja po świętach niestety trafiłam do szpitala, ale już jestem w domu. Czeka mnie jeszcze kilka pobytów do rozwiązania :/
Co się stało że trafiłaś do szpitala i czekają Cię kolejne pobyty? Mam nadzieję że wszystko jest dobrze z dzidzią
Podziel się: