hej ja niby mam 3 dni młodsza ciążę daj znać w czwartek jak po badaniach. Trzymam kciuki by było wszystko dobrzeHej, ja aktualnie jestem w 11tyg 6 dniu i też mam prenatalne w czwartek a potem wizytę u prowadzacej. Niestety martwię się ponieważ złapałam covid i nie wiem jak to się odbije na maluszku. W 2021 roku straciłam synka a w domu mam roczna zdrową córeczkę.
reklama
Małym brzuchem się nie martw U mnie w pierwszej ciąży widać było dopiero w 6 miesiącu, a córka urodziła się 3220g, więc taka standardowa. Jak masz mocne mięśnie i powięzi to dużo wolniej się rochodzą.Hej melduje się i ja ! Planowany poród 8.07.2024 witam wszystkie lipcowe mamy ! w 11tyg i 3 dniu miałam wykonywane USG oraz test papp-a wyszło małe ryzyko wad .... Chodź za chwilę wybija mi 14 tydzień nadal nie widzę u siebie brzucha .. zaczynam się martwić jeszcze w drugi dzień świąt złapał mnie wirus z goraczką musiała raz zażyć paracetamol .. w lipcu niestety poroniłam była to ciąża mnoga w 6 oraz 4 tygodniu przestało się rozwijać tak bardzo się martwię że i tym razem będzie coś nie tak ... Ale muszę być dobrej myśli następna wizyta u Gino w czwartek
Ja prenatalne 10.01, jadę na nie specjalnie 300 km... Mam nadzieję, że wszystkim nam przyniosą same pozytywne wieści
moniczka1993
Zaciekawiona BB
Znaczy się on jest ale dopiero jak się czegoś najem są dni że jest naprawdę już wielki a następnego dnia płaski ... To jest zastanawiające .... I wiecznie bym jadła zdarza mi się wstać w nocy i coś przegryźć 3 mam kciuki za wszystkie mamy ! Boże byle było już po 22 tygodniu wtedy jak to mówią już z górki ...
Hej, jestem po USG prenatalnych
Najadłam się stresu od czwartku, w teście z krwi wyszła mi wolna Beta-HCG- 114 iU/l natomiast PAPP-A 1,61 IU/l. Oczywiście po przekopaniu pół internetu przestraszyłam się, że wartość dla beta-HCG jest znacznie za duża. Oczywiście po kalkulacji lekarza wyszło: beta - 3,22 MoM natomiast PAPP-A 0,94 MoM. Do tego USG wyszło idealne, dlatego przy takich wynikach wyszło ryzyko trisomii 21 - 1: 3385 natomiast pozostałe < 1: 20000. Teraz już mogę odetchnąć z ulgą. Powoli zaczęliśmy chwalić się ciążą Teraz już mamy nadzieje, że będzie bezpiecznie.
Najadłam się stresu od czwartku, w teście z krwi wyszła mi wolna Beta-HCG- 114 iU/l natomiast PAPP-A 1,61 IU/l. Oczywiście po przekopaniu pół internetu przestraszyłam się, że wartość dla beta-HCG jest znacznie za duża. Oczywiście po kalkulacji lekarza wyszło: beta - 3,22 MoM natomiast PAPP-A 0,94 MoM. Do tego USG wyszło idealne, dlatego przy takich wynikach wyszło ryzyko trisomii 21 - 1: 3385 natomiast pozostałe < 1: 20000. Teraz już mogę odetchnąć z ulgą. Powoli zaczęliśmy chwalić się ciążą Teraz już mamy nadzieje, że będzie bezpiecznie.
super gratuluję. Najgorsze to czekanie, ja teraz w czwartek prenatalne oby też było wszystko w porządkuHej, jestem po USG prenatalnych
Tak, czekanie daje w kość! Trzymam kciuki i czekamy na info!!super gratuluję. Najgorsze to czekanie, ja teraz w czwartek prenatalne oby też było wszystko w porządku
Też mam w czwartek prenatalne i już odliczam dni i godziny a mam dopiero o 16:40 :/super gratuluję. Najgorsze to czekanie, ja teraz w czwartek prenatalne oby też było wszystko w porządku
W którym tyg jesteś?
hej, ja mam o 9. Dziś mam 11+4 dni w czwartek będzie równy 12 tcTeż mam w czwartek prenatalne i już odliczam dni i godziny a mam dopiero o 16:40 :/
W którym tyg jesteś?
reklama
moj lekarz nie badał mi progesteronu, na początku ciąży tylko brałam duphaston bo miałam plamienia potem już nie brałam.hej dziewczyny. Wiecie może jaki macie poziom progesteronu? Ja jestem w 16 tygodniu i mam 23.22 i martwię się, że to mało :/
Podziel się: