reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2024

Cześć... nie udzielałam się u Was, a jedynie podczytywałam... u mnie to bardzo świeża sprawa... ale potrzebuje chyba wsparcia i odpowiedzi... czy któraś z Was na etapie ciąży 5+4 nie miała jeszcze widocznego zarodka... a sam pęcherzyk :( Lekarz wczoraj powiedział, że zarodek.powinien już być (5+4) i nara... wyszłam.i chciało mi się ryczeć... j
Jak to wyglądało u Was na tym etapie? Czy mam.juz nastawiac się na kolejne poronienie... :(
A masz 100% pewność że nie miałaś owulacji 3-4 dni później? Na tak wczesnym etapie to ogromna różnica. Ja na pierwszej wizycie byłam w 6+1 i był już i zarodek i bijące serduszko, ale lekarz zanim mnie zbadał powiedział żebym się nie martwiła jeśli nie będzie bo jeśli opóźniła się owulacja to może jeszcze nie być. Ty byłaś jakby 4 dni wcześniej więc bardzo dziwne że Ci tak powiedział

reklama
A masz 100% pewność że nie miałaś owulacji 3-4 dni później? Na tak wczesnym etapie to ogromna różnica. Ja na pierwszej wizycie byłam w 6+1 i był już i zarodek i bijące serduszko, ale lekarz zanim mnie zbadał powiedział żebym się nie martwiła jeśli nie będzie bo jeśli opóźniła się owulacja to może jeszcze nie być. Ty byłaś jakby 4 dni wcześniej więc bardzo dziwne że Ci tak powiedział
miałam monitoring owulacji i wg owulacji to było 5+2 ale wg miesiączki 5+4 i lekarz stwierdził, że jego owulacja nie interesuje bo to jest po prostu 6 tydzien i w 6 powinno już być widać zarodek... 🤯 kosmos

miałam monitoring owulacji i wg owulacji to było 5+2 ale wg miesiączki 5+4 i lekarz stwierdził, że jego owulacja nie interesuje bo to jest po prostu 6 tydzien i w 6 powinno już być widać zarodek... 🤯 kosmos
Hmm no niby ja nie jestem lekarzem a on tak, ale słysząc co mi mówi lekarz i czytając co piszą pozostałe dziewczyny tutaj to mam tylko jedną radę - zmień lekarza 😅
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ❤️

I znowu, to nie ja jestem lekarzem ale zawsze wszyscy mówią że powinno być serduszko po SKOŃCZONYM 6 tygodniu (a i nie wtedy nie zawsze jest, czasem pojawia się trochę później) a Ty masz 5 skończonych, w trakcie 6

I znowu, to nie ja jestem lekarzem ale zawsze wszyscy mówią że powinno być serduszko po SKOŃCZONYM 6 tygodniu (a i nie wtedy nie zawsze jest, czasem pojawia się trochę później) a Ty masz 5 skończonych, w trakcie 6
taaak wiem, wszystko niby wiem, ale on mnie po prostu przestraszył bo już miałam wizje kolejnego poronienia... To nie jest mój docelowy lekarz... I już do niego nie wrócę

Jeny jaki palant! Umówił Cię na następna wizytę za pare dni? Masz możliwość pójść do kogoś innego? Wiesz 5+4 zarodka nie ma a w 5+5/6 już jest!

Jeny jaki palant! Umówił Cię na następna wizytę za pare dni? Masz możliwość pójść do kogoś innego? Wiesz 5+4 zarodka nie ma a w 5+5/6 już jest!
mam wizytę teraz we wtorek do mojego ginekologa, prywatnie i z dobrym sprzętem i czekam na nią z taką niecierpliwością... to będzie już według owulacji 6+0 a wg miesiączki 6+2

mam wizytę teraz we wtorek do mojego ginekologa, prywatnie i z dobrym sprzętem i czekam na nią z taką niecierpliwością... to będzie już według owulacji 6+0 a wg miesiączki 6+2
Życzę ci samych dobrych wieści! I by szybko ten czas zleciał bo wiem jak to czekanie się dłuży!!!! Będę trzymać kciuki za zarodek i może już serduszko 🥰

reklama
Hej
Ja byłam co prawda w 5+2 na wizycie przez krwawienie i był tylko pęcherzyk. Teraz czekam do 8.12 jak na szpilach. Ale mam nadzieje, ze będzie dobrze!

Do góry