reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2024

jestem po rozmowie z szefową ostatecznie nie przedłuży mi umowy . Jak wygląda sprawa ze zwolnieniem na te kilka dni ? 5.12 mam wizyte , lekarz moze wystawic zwolnienie na 3 dni wstecz prawda ? tylko ze wypada weekend .. jak sie to ma gdybym chciała na jutro miec to zwolnienie oraz pon i wt ?

ktos wie moze jak wygląda sytuacja z rejestracja w urzędzie pracy ?
Ae jak to nie przedłuży umowy w ciąży ? Musi … tak samo jak ja na wypowiedzeniu umowy z pracy dowiedziałam się że jestem w ciąży i mi anulowali …

reklama
ale własnie doczytałam ze musze byc min w 3 miesiącu ciązy aby umowa została automatycznie przedłużona ... teoretycznie 9 tydzien rozpoczyna 3 miesiac dobrze myśle ?

zadzwoniłam do prawniczki ma oddzwonic.

''Zgodnie z powyższym przepisem, umowa o pracę zawarta na czas określony albo na okres próbny przekraczający miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. W dniu porodu kobieta przestaje być pracownicą, nie przysługuje jej więc urlop macierzyński.''

po upływie 3 miesiąca , czyli nie wystarczy rozpocząć a powinien upłynąć .. miałam przez chwile złudne nadzieje . Ale to z emocji .. zarejestruje sie poprostu w urzędzie pracy ..

''Zgodnie z powyższym przepisem, umowa o pracę zawarta na czas określony albo na okres próbny przekraczający miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu. W dniu porodu kobieta przestaje być pracownicą, nie przysługuje jej więc urlop macierzyński.''

po upływie 3 miesiąca , czyli nie wystarczy rozpocząć a powinien upłynąć .. miałam przez chwile złudne nadzieje . Ale to z emocji .. zarejestruje sie poprostu w urzędzie pracy ..
A jak poszłabyś na chorobowe i pociągnęła do końca ciąży to też lipa??

trzymaj się tam i mimo wszystko staraj się nie przejmować, bo nasze zdrowie teraz jest na pierwszym miejscu.
Ja w pracy dzisiaj doszłam do wniosku że pójdę na zwolnienie, mimo że mam spokojną pracę to prawie wszyscy są chorzy i zamiast siedzieć w domu to chodzą wymiotują, inni ledwo mówią boję się że mnie to odpadnie :(

reklama

Bardzo mu przykro, że się nie udało. Pozostaje zwolnienie. Tak może 3 dni wstecz ale to jest tak że np jakbyś miała dzisiaj dzwonić do lekarza to mogłabyś dostać od wtorku. Moim zdaniem najlepiej znaleźć jakiegoś lekarza jutro na cito, nawet teleporade i wziąć do tego 05.12 a potem ciągnąć do porodu

Do góry