reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2024

Hej dziewczyny :) Postanowiłam się przywitać, bo trochę Was podglądam. Termin z OM mam co prawda na 30 czerwca, ale z owulacji na 2-3 lipca. OM 24.09, owu w okolicach 11.10, plamienie implantacyjne 19.10, pozytywny test i beta 81,1 23.10, przyrost po 48h do 228 :) W zeszłym tygodniu byłam w 5+4 na USG i był pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy :) Wszystko tak jak powinno być. Dziś jestem 6+2 i w piątek idę na kolejne USG z szansą na zarodek :) To moja druga ciąża. Mam już 3 letniego synka :)
witamy na pokładzie :) rzeczywiście możesz zostać lipcową mamusią 😍 bo różnie to bywa pierwszą córę miałam 2 dni przed terminem a drugą 2 tygodnie po

reklama
witamy na pokładzie :) rzeczywiście możesz zostać lipcową mamusią 😍 bo różnie to bywa pierwszą córę miałam 2 dni przed terminem a drugą 2 tygodnie po
Synka urodziłam tydzień przed terminem, ale nigdy nie wiadomo 😄 Na czerwcówkach jestem trochę w tyle, dziewczyny już się na prenatalne zapisują, a ja dopiero na samym początku, jeszcze bez zarodka 😄🙈 Dlatego podczytuję Wasze rozmowy, bo widziałam, że kilka z Was jest na sam początek lipca 🥰

Mi wychodzi z okresu 3.07 ale myśle ze z badań wyjdzie tydzień wcześniej. Córkę rodziłam tydzień po terminie wiec moze ten lipiec wyjdzie :D

Mi wychodzi z okresu 3.07 ale myśle ze z badań wyjdzie tydzień wcześniej. Córkę rodziłam tydzień po terminie wiec moze ten lipiec wyjdzie :D
I widziałam wczoraj, że też planujesz prowadzić ciążę w lux medzie tak jak ja :) Ja do docelowego lekarza jestem zapisana na 5.12. Na razie idę do niej gdzie indziej na takie lepsiejsze USG do prywatnej przychodni, potem ze 2 razy pójdę do innego lekarza i od grudnia już u niej 😅

Hej dziewczyny :) Postanowiłam się przywitać, bo trochę Was podglądam. Termin z OM mam co prawda na 30 czerwca, ale z owulacji na 2-3 lipca. OM 24.09, owu w okolicach 11.10, plamienie implantacyjne 19.10, pozytywny test i beta 81,1 23.10, przyrost po 48h do 266 :) W zeszłym tygodniu byłam w 5+4 na USG i był pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy :) Wszystko tak jak powinno być. Dziś jestem 6+2 i w piątek idę na kolejne USG z szansą na zarodek :) To moja druga ciąża. Mam już 3 letniego synka :)
Witamy! Kojarzę Ciebie z kresek i tak coś mi nie pasowało bo przecież w tamtym miesiącu zaciążyłaś 😂 już na prawdę myślałam że to ja wątki pomyliłam 😂 termin faktycznie na pograniczu i róznie może być. Ale nieważne czy końcówka czerwca czy lipiec zapraszamy im więcej nas tym lepiej 😀 Ja każda ciążę przenosiłam o 2 tyg. Zakładam że z tatą też tak będzie.

och tak, nastolatkowie potrafią dać w kość, tak samo jak końcowka ciąży, w pierwszej przytyłam 20kg i tak puchły mi nogi że tylko sandały na rzepy wchodziły w grę, do tego hemoroidy i ataki rwy kulszowej że mi czucie w nodze odcinało, ale mamy to szczęście, że mamy terminy na wakacje może upały nam nie dają popalić i jakoś przetrwamy
Z tymi upałami to ja się trochę boję bo to już końcówka będzie a ostatnio przełam mają/ czerwca takie piękne wysokie temp że nie wiem jak wytrzymam!
W pierwszej ciąży przytyłam ponad 30 kg i zostały mi piękne pamiątki w postaci rozstępów na całym brzuch. Później już nie byłam taka głupia i jadłam zdrowo bez słodyczy czy fastfoodów a i tak pod koniec 3 ciąży miałam 17 kg na plusie. Z tym że synuś ważył prawie 4.5 kg.

reklama
Witam nową mamusie 🥰
Mnie dziś z rana zaliczył telefon od kadrowej z pracy czy w styczniu wracam do pracy - do końca grudnia jestem na wychowawczym no i powiedziałam o ciąży 🙈

Do góry