Szelejla
Fanka BB :)
Jakie badania miałaś? Wszystko dobrze? Dzidzię już widać?Przeżyłam badanie czekam aż mąż po mnie przyjedzie bo jakiś huragan się rozkręcił a ja tu tyle godzin bez jedzenia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jakie badania miałaś? Wszystko dobrze? Dzidzię już widać?Przeżyłam badanie czekam aż mąż po mnie przyjedzie bo jakiś huragan się rozkręcił a ja tu tyle godzin bez jedzenia
Ja mialam od zawsze problem z trądzikiem, zawsze jakies pojedyncze krostki, wypryski. Teraz moja cera jest czysta jak nigdy, jedynie wysypuje mnie na dekoldzie ale mam tak zawsze na jesien/zime. Mam tez wrazenie, ze ta cera jest mniej tlusta niz wczesniej bo az mam suche placki na czoleDziewczyny a macie problemu z cerą? Ja mam straszną na buzi i na szyi ciągle robią mi się białe krostki
A moja się błyszczy bardziejJa mialam od zawsze problem z trądzikiem, zawsze jakies pojedyncze krostki, wypryski. Teraz moja cera jest czysta jak nigdy, jedynie wysypuje mnie na dekoldzie ale mam tak zawsze na jesien/zime. Mam tez wrazenie, ze ta cera jest mniej tlusta niz wczesniej bo az mam suche placki na czole
No ja też mam tak z 40 km do Bydzi kurcze nigdy bety nie robiłam, zawsze grzecznie czekałam na wizytę. Teraz chyba też tak zrobię bo ta beta to jednak stresuje.Ooo ja do Bydgoszczy mam 60 km mam tam rodzinę.
Już nie mogę spać, dziś idę powtórzyć betę plus poziom witamin ,pakiet tarczycowy itp
W ostatniej ciąży prawie 4 lata temu chodziłam na nfz i byłam bardzo średnio zadowolona, nie jestem jeszcze umówiona do gin, dziś będę dzwonić. Nie wiem jak w pracy przyjmą że nie wracam miałam od stycznia wrócić do pracy ale tak średnio mi się chciało szczerze mówiąc. Marzyła mi się edukacja domowa dla młodszej, starsza corka chwilę tez była i wróciła do systemu w liceum ale ed wspomina jako najlepszy czas. Wczoraj rozmawiałam z mężem i marzy nam się porod domowy czy nam na stare lata już nie "odwala"?
Ja np jak potańczę ( tak na boki biodrami) z dziecmi to czuje brzuch. I wiadomo coś ukuje, pociągnie i dość często czuje wzdety brzuch.Dziewczyny czy Was tez tak pobolewa podbrzusze jak pochodzicie ? Dzisiaj cały dzień mam taki dyskomfort
Mój sen ma się bardzo dobrze ale ja to straszny śpioch. Jak by mi płacili za spanie to bym była miliarderkąJa okolice Grodziska Maz.
Boze dziewczyny czy wy tez nie mozecie spac od wczesnych godzin???
Ja od tygodnia wstaje kolo 5-6. No i dalej juz nie zasne. Probuje sie potrzymac do 22-23 wieczoramiale to i tak nic nie daje.
Mialam dzisiaj jeszcze taki glupiii sen Snilo mi sie, ze urodzilam dwoch chlopcow, roznil ich tylko miesiac W sensie urodzil sie jeden, a za miesiac drugi. No i jeden byl mulatem Tragedia te sny…
Ja właśnie zadzwoniłam nie mają wolnych terminów wszystko do grudnia zajęte! nie wiem czy się śmiać czy płakać. Mam zadzwonić po 12 to może położna mnie gdzieś wciśnie...nawet nie mów, ja się chciałam umówić to na połowę grudnia ale napisałam do lekarki na messengera i mnie wcisnęła jakoś
No akurat! Pójdziesz pokazać bombelka ale oni jak powiesz ze ciąża to muszą wcisną przed ukończeniem 10 tygodnia. Tylko kto tyle wytrzyma?Ja weszlam na strone poradni ginekologicznej przyszpitalnej w moim miescie, na nfz wedlug ich kalendarza wolny termin to wrzesien 2024 rok
Póki co bez zmianDziewczyny a macie problemu z cerą? Ja mam straszną na buzi i na szyi ciągle robią mi się białe krostki
Tylko z krwi poziom d3, b12, ferrytyna, ponownie beta , glukoza, insulina. Pakiet tarczycowy, progesteron i nie pamiętam czy coś jeszczeJakie badania miałaś? Wszystko dobrze? Dzidzię już widać?
Planowalam chodzic prywatnie i na nfz, zeby chociaz czesc badan porobic na nfz, tyle ze wlasnie nie wiem teraz juz jak tp ogarnac jak wszedzie kosmiczne terminy. Podzwonie jeszcze pozniej i popytam.No akurat! Pójdziesz pokazać bombelka ale oni jak powiesz ze ciąża to muszą wcisną przed ukończeniem 10 tygodnia. Tylko kto tyle wytrzyma?
Daj znac czy udalo Ci sie dostac bez problemu zwolnienie ze wzgledu na prace. Mam taka sama sytuacje i jak pisalam wyzej mega sie boje, ze beda mi kazali pracowac, a wiadomo jak to jest. Niby mozesz do 3kg dzwigac ale u mnie w pracy nikt nie trzyma sie tych norm i nie raz kaza nam dzwigac palety po 500-800kg lub paczki ponad 30 kg…Ja Olsztynprywatnie umówiłam się ok tyg temu bez problemu. Muszę iść ze względu na pracę (ciężkie paczki)i bardziej o zwolnienie chodzi.