reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2024

Normalnie podobno powinno się zrobić tak że 30dni wcześniej się składa rezygnację z powodu powrotu do pracy i 1 dnia tego powrotu wpływa l4 :) ale nie wiem sama czy mówić że się do tej pracy nie wracasz tylko ze przedlozysz l4, ale raczej tak :) jeśli chodzi o l4 ja też planuje przejść odrazu na l4, pierwsza ciążę z synem miałam zagrożona od samego początku i tak naprawdę większą część przeleżałam w szpitalu, druga ciążę poroniłam więc nie chce ryzykować :) za bardzo ta ciąża jest wyczekana :D
Tylko ze ja mam przejść na l4 pod koniec nst tygodnia już 🙈 I nie wiem czy składać w tym tygodniu tą rezygnację? Czy złożyć razem z l4 w jednym dniu wszystko? Chciałam złożyć pod koniec miesiąca jak już ale kadrowa powiedziala że ze względu na wypłaty mam to zrobić w nst tygodniu już, chociaż nie wiem co ma jedno do drugiego 🤷‍♀️.

reklama
No właśnie. Nie są silne, i tak parę razy na dzień czuje. Tak to kurcze żadnych boli brzucha nie mam, no czasem coś lekko pociągnie. Z drugiej str nie wiem czy na tak wczesnym etapie (4+2) ciąża pozamaciczna dawala by już jakieś niepokojące sygnaly. Czytam że to tak bliżej 6 tygodnia. Pewnie świruje ale wiek juz nie ten!
Też mam takie schizy, wczoraj już miałam kompletnego doła z tego powodu -_-

No i ja wracam do was w ogromnym stresie nadal i ze lzami w oczach po wizycie…
Ogolnie poszlam za wczesniej ale z tym akurat sie liczylam. Pęcherzyk ciazowy w macicy z pecherzykiem zoltkowym bez echa zarodka (tutaj mowila zebym przyszla za dwa tygodnie)
Ogladala mnie dosc dlugo na tym usg i mowila ze chcialaby zebym skonsultowala sie z innym lekarzem i ona mnie zapisze na czwartek lub piatek tak jak ona powiedziala „dla pewnosci” i szepnela cos pod nosem, ze w dziwnym miejscu.
No dziewczyny nie czaje…. W macicy ale w dziwnym miejscu???
Bardzo sie boje i ze stresu zaraz chyba wyrwę sobie wlosy.

Ogolnie poszlam za wczesniej ale z tym akurat sie liczylam. Pęcherzyk ciazowy w macicy z pecherzykiem zoltkowym bez echa zarodka (tutaj mowila zebym przyszla za dwa tygodnie)
Ogladala mnie dosc dlugo na tym usg i mowila ze chcialaby zebym skonsultowala sie z innym lekarzem i ona mnie zapisze na czwartek lub piatek tak jak ona powiedziala „dla pewnosci” i szepnela cos pod nosem, ze w dziwnym miejscu.
Dziwne… Trzeba było się podpytać. Co masz na opisie badania? Tam powinno być napisane tak myślę.

może spróbuj sobie zrobić betę jutro i w pt sprawdzisz czy przyrasta.. na razie mamy bardzo wczesne ciąże u mnie znalazła zarodek ale miał 0.8 mm więc tutaj wachnięcie dnia czy dwóch w owulacji może naprawdę robić dużą różnicę.. nie załamuj się, wszystkie tutaj za Was trzymamy mocno kciuki 😘

Dziwne… Trzeba było się podpytać. Co masz na opisie badania? Tam powinno być napisane tak myślę.
Pytalam, na co ona, ze dla pewnosci chcialaby bym skonsultowala sie z innym lekarzem od niej ze szpotala, ale zebym byla spokojna. No dziwna akcja. Teraz nie wiem czy zapisac sie prywatnie do lekarza innego (zaufanego) na wizyte za 2-3 dni czy odpuscic i czekaz az ona mi da jutro znac na kiedy umowi mnie do doktora z ktorym wspolpracuje…

reklama
Pytalam, na co ona, ze dla pewnosci chcialaby bym skonsultowala sie z innym lekarzem od niej ze szpotala, ale zebym byla spokojna. No dziwna akcja. Teraz nie wiem czy zapisac sie prywatnie do lekarza innego (zaufanego) na wizyte za 2-3 dni czy odpuscic i czekaz az ona mi da jutro znac na kiedy umowi mnie do doktora z ktorym wspolpracuje…
Ja bym dla spokoju poszła do zaufanego lekarza

Do góry