reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2024

Jest limit kofeiny na dobe dla ciężarnych - 200/300mg.

Ja zeszłam z 5 do 2 na dzień 😁
Dokładnie tak, ale w ten limit trzeba wliczyć też herbatkę :) Ja na razie zrezygnowałam z kawy, bo herbatkę popijam, ale dziś tak mi się chce spać,że nie wiem czy sobie kawki nie wypiję 😅

Widzę, że piszecie o dolegliwościach. Ja tez wczoraj miałam taką gulę, było mi niedobrze na myśl o jedzeniu a wieczorem byłam tak głodna, że szok. Dziś też po obiedzie nie czułam, że się najadłam. Załamka 🥲 Mam nadwagę, więc mnie to martwi. Nie jem słodyczy itd i nie wiem jak robić, żeby za dużo nie przytyć, bo w ostatnim trymestrze będę się toczyć 😅 W dodatku córka chora, więc teraz siedzimy już trzeci tydzień w domu, mało ruchu, masakra :p

reklama
Pranie tez muszę zrobić i zabieram się za sprzątanie.
Do córki zaraz koleżanka przyjdzie.
Hmm, ja zaczynam się zastanawiać nad wizyta w czwartek. Powinno być już serduszko i kusi mnie zrobienie bety żeby zobaczyć, czy na pewno jest ta ciąża. 🙈
Co z tego, ze jedna beta potwierdziła wczesna ciąże, 8 testów tez..sama sobie stresu dostarczam, Eh.

No właśnie mi ginekolog mówił że roibosa w ciąży nie wolno pić. Ja go nie lubię więc nie drążyłam tematu dlaczego.
Hmmm, nie piję jej dużo, czasem nawet niecodziennie, ale w internecie nigdzie nie znalazłam takiej informacji. Wręcz przeciwnie, jest zalecana. Tym bardziej, że nawet niemowlaki mogą ją pić. Jak ktoś wie dlaczego i czy faktycznie tak jest, że nie można, to chętnie się dowiem ;)

Pranie tez muszę zrobić i zabieram się za sprzątanie.
Do córki zaraz koleżanka przyjdzie.
Hmm, ja zaczynam się zastanawiać nad wizyta w czwartek. Powinno być już serduszko i kusi mnie zrobienie bety żeby zobaczyć, czy na pewno jest ta ciąża. 🙈
Co z tego, ze jedna beta potwierdziła wczesna ciąże, 8 testów tez..sama sobie stresu dostarczam, Eh.
A który masz tydzień w czwartek ? Ja chyba tez osiwieje do 4.12 dopiero , zrobiłam będę tylko dwa razy w 4 tc i już raczej nie będę badać bo jeszcze większy stres..🙈

Hmmm, nie piję jej dużo, czasem nawet niecodziennie, ale w internecie nigdzie nie znalazłam takiej informacji. Wręcz przeciwnie, jest zalecana. Tym bardziej, że nawet niemowlaki mogą ją pić. Jak ktoś wie dlaczego i czy faktycznie tak jest, że nie można, to chętnie się dowiem ;)
Jak nie zapomnę o tym to zapytam we wtorek ginekologa. Ale tym razem pójdę do zupełnie innego lekarza więc może mieć inne zdanie na ten temat. Ja jedyne co wyczytałam teraz w google ma szybko to że ma teinę, no ale w sumie każda herbata ją ma. Ale wiecie wiadomo że nie można dać się zwariować. Od jednej herbaty czy tej z hibiskusem czy czegokolwiek nic się nie stanie. Gorzej jakby się to piło litrami przez cały czas.

Wiecie co aż serio z ciekawości zapytam o tego roibosa, bo rzeczywiście w internecie pisze że jest bezpieczna. A ja w sierpniu na wizycie jedyne bany jakie dostałam to na alkohol nadmiar kofeiny w kawie i tego roibosa. Ani kawy ani tego roibosa nie piję, więc nie drążyłam tematu. A teraz mnie to aż zainteresowało skąd takie zupełnie inne zalecenia tej mojej lekarki. 🤔

reklama
Do góry