reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Witam Się:)
Byłam dziś na badaniach krwi przed wizyta poniedziałkowa….
Podeszłam do rejestracji i zapytałam grzecznie pana w kolejce i Panią z recepcji czy mogę skorzystac z przywileju…
Pan spoko…
A kobieta za nim awanturę zaczęła urządzać…
Ale i tak wbiłam się bez kolejki;)

Cześć dziewczyny, kciuki za dzisiejsze wizyty.

Co do badań, jutro też mnie to czeka, ostatnio jak robiłam to nie było takich mdłości. A teraz tragedia, o 4 rano biorę euthyrox i godzinę muszę odczekać nic nie jeść i nie pić, to normalnie liczę minuty... jak jutro wytrzymam niewiem. Bez kolejki chyba nie wejdę, bo ludzie nawet na tych którzy w zaawansowanej ciąży nie zwracają uwagi...
Antonina sama powinnaś zwrócić uwagę na siebie a nie liczyć na ludzi ;)
Mi też było głupio, że będą się bulwersować, ale jak grzecznie powiedziałam to nikt nie miał żadnych pretensji.
I niestety jak same o siebie nie zadbamy to nikt o nas nie zadba.

Dzień dobry 😊 u Was też tak szaro za oknem? Dobija mnie ta pogoda.. Zawiozłam młodszą do szkoły, wstawiłam pranie, posprzątałam łazienkę i ledwo zipię. Jakbym z kopalni wróciła, zero kondycji 😤 muszę sobie dzisiaj jakoś zająć czas, bo jutro mam wizytę i już fiksuję od myślenia.
Dziewczyny po wizytach - bardzo się cieszę, że u Was wszystko ok i trzymam kciuki za resztę!
Dobrego dnia 😉

No musisz wytrzymac nacczo. Nawet pic nie możesz. Poprostu siedzisz w poczekalni. Wchodzisz pierwsza mowisz ze masz obciążenie glukoza i jest twoja godzina i musza cię przepuścić.
Zawsze możesz poprosić panią co pobiera krew żeby cię wywołała o konkretnej godzinie. Czmeu już macie obciążenie tak wczesnie? Normalnie to jest koło 22 tc
można pić wodę przed pobraniem krwi. Pielęgniarka nawet mi zalecała, wtedy jest lepszy przepływ krwi i u mnie np. może znaleźć żyły, z czym ogólnie jest u mnie problem

Antonina sama powinnaś zwrócić uwagę na siebie a nie liczyć na ludzi ;)
Mi też było głupio, że będą się bulwersować, ale jak grzecznie powiedziałam to nikt nie miał żadnych pretensji.
I niestety jak same o siebie nie zadbamy to nikt o nas nie zadba.
Popieram. Duże dziewczynki już jestesmy, musimy same o siebie dbać. A jak ktos w kolejce ma siłę się wykłócać to ma siłę zaczekać 5 minut dłużej. Dziewczyny - zdrowy egoizm to podstawa 🙂.

reklama
Cześć dziewczyny, kciuki za dzisiejsze wizyty.

Co do badań, jutro też mnie to czeka, ostatnio jak robiłam to nie było takich mdłości. A teraz tragedia, o 4 rano biorę euthyrox i godzinę muszę odczekać nic nie jeść i nie pić, to normalnie liczę minuty... jak jutro wytrzymam niewiem. Bez kolejki chyba nie wejdę, bo ludzie nawet na tych którzy w zaawansowanej ciąży nie zwracają uwagi...
A czemu musisz aż godzinę odczekać?
Nie jesteś w stanie nic jeść/pić?
Ja Euthyrox, teraz aktualnie Letrox biorę już z 15 lat i normalnie pije wodę, a czekam 25-30 minut żeby coś zjeść.

Do góry