reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Pytanie do dziewczyn które mają już dziecko ale urodzone przez cc. Planujecie drugie cc czy będziecie próbować naturalnie?
Ja niestety bardzo źle znioslam pierwszy poród cc (ale nie będę tu pisać o tym żeby nikogo nie straszyć). Bardzo chciałabym odrodzić naturalnie ale boję się że się nie uda. Mam jakieś wewnętrzne wrażenie że albo dzidzia znów się zaplacze w pępowinę albo nie będzie postępu albo blizna będzie za cienka. Totalnie nie wiem który szpital wybrać żeby wspierali mnie w naturalnym porodzie. Jakoś mnie tak dziś naszło myślenie.
Ja miałam dwa cięcia , oba zaniosłam dobrze. Po jednym cięciu to chyba każdy szpital będzie przychylny naturalnemu porodowi .

Ja bym zrobiła za tydzień przed wizytą. Glukoze robią praktycznie po dostarczeniu materiału. Ten osrodek nie ma systemu internetowego ? Ewentualnie niech Ci sprawdza przed wizyta w swoim systemie i dadzą karteczkę z wynikiem i pieczątka. No chyba, że to jakiś osrodek typu komuna i wyniki dostają na wydrukach 🤷‍♀️ tak właściwie to mówiłaś, że masz wizytę, bo sami mogliby Ci zaproponować jakieś rozwiązanie.
Można powiedzieć że komuna 😅 tak wyniki na wydrukach, pielęgniarka powiedziała żeby już sobie odpuścić i zrobić po nowym roku bo na pewno będę robić jeszcze jakieś inne a po co tyle się kuć. Także chyba pojadę na Wrocław i już po południu dostanę wynik i będzie na wizytę

Też miałam w pierwszej ciąży ok a teraz jednak muszę polubić się z glukometrem (chociaż nie wiem czy się da [emoji849]). Myślę że rano jak zrobisz badania to na wieczór powinny być wyniki. Glukoza to 2-3 godziny i wynik jest. Zadzwoń może upewnij się w ośrodku zdrowia.
Oj to współczuję, ale czego nie robi się dla dziecka. Trzymaj się zdrowo😉 a ja jednak pojadę na Wrocław pobrać krew i będę spokojniejsza.

reklama
Do góry