reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Ok. U mnie w takiej sytuacji też dziewczynka. Sama mam takie przeczucie ale tylko podyktowane tym że ta ciąża zupełnie inna.
Że jak po prawej lub na dole znajduje się dzidziuś na USG to dziewczynka a jak po lewej lub na górze to chłopiec. Ja w to nie wierzę ale niby u mnie w 1 ciąży się sprawdziło[emoji23]

reklama
To mój syn powinien być dziewczynka wg tej teorii [emoji28] a był 4,5kg chłopakiem jak się urodził [emoji86]
IMG_20211117_131504.jpeg

Możecie mi wytłumaczyć z czego składają się badania prenatalne 1 trymestru i na co konkretnie powinnam mieć skierowanie? Wczoraj wizyta u ginekologa, karze robić prenatalne w oknie 23-30 grudnia z testem pappa, a na infolinii w luxmed mi konsultantka mówi że nie mam w sumie na nic skierowania oprócz na badanie grupy krwi.

reklama
Możecie mi wytłumaczyć z czego składają się badania prenatalne 1 trymestru i na co konkretnie powinnam mieć skierowanie? Wczoraj wizyta u ginekologa, karze robić prenatalne w oknie 23-30 grudnia z testem pappa, a na infolinii w luxmed mi konsultantka mówi że nie mam w sumie na nic skierowania oprócz na badanie grupy krwi.
A skontaktuj się z położną? Te badania chyba przysługują z pakietu i ginekolog nie musi wystawiać na nie skierowania. Przynajmniej tak jest w medicover i tak też czytałam na forum gdzieś w poście dot. prowadzenia ciąży z luxmedu. Ja dopiero idę na pierwszą wizytę więc będę starała się zorientować.

Do góry