reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Dziewczyny!
Czy Wasze dzieciaczki tez domagają się stale piersi a jak zasypiają to tylko w Waszych objęciach bez możliwości odłożenia do łóżka?

reklama
Dziewczyny!
Czy Wasze dzieciaczki tez domagają się stale piersi a jak zasypiają to tylko w Waszych objęciach bez możliwości odłożenia do łóżka?
Tak 😆
Mój do tego nie ma umiaru, a laktacja tak mi się rozkręciła, że jak daje mu cyca tylko na ciumkanie (by się wyciszył w trakcie wielkiego awanti i zasnął) to i tak mu coś tam leci i przez to ciągle jest przepełniony 😟 aż mu się ulewa nosem :(
Mam nadzieję, że masz wygodna poduszkę do karmienia ;) mi ona ratuje życie. Mały śpi na poduszce (a nie na rękach), a ja podkładam sobie koc pod głowę (nie poduszkę, są za mało elastyczne, a koca mogę sobie dopasować według potrzeby) i do spania na godzinkę/dwie żeby przygotować się do kolejnej nieprzespanej nocy 😅

A ja mam pytanie w związku z tym forum/tematem. Co dalej po urodzeniu? Piszemy tutaj czy jest inny temat?

Ja niestety walczę z synkiem żeby chciał wgl zacząć ssać cycka. Prawdopodobnie będziemy karmić mm
A byłaś u doradcy laktacyjne? Może położna doradzi jakieś ćwiczenia i będzie Wam łatwiej?!
Jeżeli nie to nie miej do siebie pretensji bo próbowałaś :) i nie ma co sobie psychiki zajeżdżać.

Coś załapie, od razu potem zasypia i tak w kółko. Widać że jest strasznie nerwowy jak daje mu pierś.

Wszystkie badania miał robione i wszystko jest dobrze. Dzisiaj wychodzimy

reklama
Coś załapie, od razu potem zasypia i tak w kółko. Widać że jest strasznie nerwowy jak daje mu pierś.

Wszystkie badania miał robione i wszystko jest dobrze. Dzisiaj wychodzimy
Mój miał tak samo, a teraz jest z niego cycoholik pierwsza klasa.
Mówiły Ci położne by go rozbudzać by pił? Połaskotać w stopkę, pogłaskać po głowie, posmyrać uszko by nie spał tylko jadł.
W domu też się wiele zmieni; w szpitalu dziecko nie zawsze już ujawnia swój prawdziwy charakterek ;) nie zrażaj się, początki są cholernie trudne, ale warto próbować - na dłuższą metę cyc jest najszybszy i najłatwiejszy do ogarnięcia ;) nawet dla mnie (właścicielki najdelikatniejszych cycoli na świecie ;P ) stało się to przyjemne i satysfakcjonujące. Co prawda trwało to prawie 4 tygodnie, ale było warto :)
Jak jednak zdecydujesz, że wolisz mm to też spoko, ważne by dziecko było najedzone i żeby mama przy tym nie zwariowała ;) Powodzenia ❤️

Do góry