Hej Lipcowe Mamusie!
Czy jest któraś z Was z Warszawy i mogłabym mi polecić dobrego lekarza ginekologa i dobra klinikę? Czy wpuszczają u Was tatusiów na badanie usg?
obleciałam wiele i najbardziej polecam Babka Medica przy arkadii, w szczególności dr Błońskiego. Bardzo szczegółowy, miły, zaangażowany. Bez problemu mógł mąż być przy usg i tłumaczył co widać
Do tego zrobił maluszkowi całą sesję zdjęciową (ze 3m zdjęć!) i jakość cud-malina, buzię już w 12tyg było dokładnie widać w 3d
Chodzicie jeszcze do pracy?
nie chodzę praktycznie od początku, bo mdłości i wymioty zwaliły mnie z nóg już w 7/8tyg. Teraz mi się zaczęło rozciąganie wiązadełek i są dni, że ledwo chodzę stąd dalsze l4. Chociaż chciałabym wrócić, bo już mnie trafia od siedzenia w domu, ale na pewno nie dałabym rady na 8h, a zmniejszenie etatu zupełnie mi się nie opłaca finansowo...
U mnie wybił 19 tydzień. Nifty w 12 tygodniu potwierdziło, że będzie synek, a na ostatnim usg nie było wątpliwości wg lekarza, że chłopak
Mały chwalił się co mu tam wyrosło
Już trochę ubranek pokupowałam, bo miałam koszmary, że trafiłam na porodówkę i nie miałam w co syna ubrać, ani dla siebie nawet koszuli
Teraz planuję przemeblowanie żeby jakoś tego malucha zmieścić u nas w sypialni...
Pierwsze ruchy zaczęłam czuć w idealnie 2tyg temu i potem mocno osłabły, a że zbiegło się to z czasem mojego omdlenia to bałam się, że coś jest nie tak. Na szczęście wszystko ok, a mały od tygodnia ćwiczy karate z większą werwą
To taki szybki update co u mnie, bo ostatnim razem pisałam tu chyba w 9tygodniu... Szkoda, że wszyscy przenieśli się na prywatną grupę... czemu to ma służyć? Serio, nie do końca rozumiem ten krok?