reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny, byłam na badaniu prenatalnym w 13tc i spytałam o płeć. Ginekolog przeznaczył na to 10 sekund po czym stwierdził - chyba chłopiec, ale może się zmienić. Ewidentnie widać, że coś odstaje, ale czy u dziewczynek w tym tygodniu wygląda to tak samo? Wstawiam zdjęcie mojego zdrowego dzidziusia i 2 z internetu jako porównanie. Już wariuję. Proszę o radę

Załączniki

• 20220113_214957.jpg
    20220113_214957.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 134
  • Screenshot_20220113-213706_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220113-213706_Samsung Internet.jpg
    212,7 KB · Wyświetleń: 140
  • Screenshot_20220113-190640_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220113-190640_Samsung Internet.jpg
    158,2 KB · Wyświetleń: 137
U mnie dwóch różnych lekarzy na osobnych badaniach stwierdziło że to chłopczyk. Ale każdy mówi też że to jest tak na 90% .

Chyba każdy zna historię gdy np na bank miała być dziewczynka a przy porodzir nagle wielkie zaskoczenie, lub odwrotnie.
U znajomych od moich znajomych wszyscy byli święcie przekonani że będzid chłopak. Wszystko co kupowali było z myślą o chłopaku, ubranka , wózek, pokój dziecięcy ... a tu nagle dziewczynka.
Ludzie różnie reagują. Akurat w tym przypadku wszyscy byli strasznie rozczarowani .
Trzeba do tego podchodzić z lekką rezerwą.

Ja się na zdjęciach nie znam ale z tego co mówiła lekarka to jeśli wyrostek jest równolegle do kręgosłupa to dziewczynka a jeśli "sterczy do góry" to chłopak

Z tego co wiem lekarze częściej mylą się z dziewczynka tzn ze mowia ze dziewczynka a za jakiś czas okazuje się że jednak chłopiec. Tak ze mowia ze chłopiec a okazuje się później dziewczynka to bardzo rzadko się zdarza

Dokładnie też tak słyszałam, że częściej są pomyłki w kierunku dziewczynka-chłopczyk :) jak tam Wasze brzuszki dziewczyny? U mnie o dziwo szybko "wyskoczył", może przez to że to druga ciąża

reklama
Dokładnie też tak słyszałam, że częściej są pomyłki w kierunku dziewczynka-chłopczyk :) jak tam Wasze brzuszki dziewczyny? U mnie o dziwo szybko "wyskoczył", może przez to że to druga ciąża
Zwykle ubieram się w szerokie ubrania i tak nie zwracam na to uwagi dzisiaj założyłam sukienkę i faktycznie widać

Do góry