reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Dziewczyny proszę o interpretację toxo ? Dobrze odczytuje - jest wysoka ? Powinnam przyjmować leki ?
Screenshot_2021-12-21-10-41-05-389_com.google.android.apps.docs.jpeg

reklama
To ja pobije rekord, wizyta z USG u mojego lekarza prowadzącego 450zł...
Ja za wizytę z usg płace 300zl…
Na początku miałam ręczny, ale po zapaleniu kupiłam pojedynczy elektryczny z medeli. Jak chcesz kupić kup podwójny, oszczędza czas, z pojedynczym wieksza zabawa. Karmiłaś tylko odciągając? Ja ujechalam tak tylko 2 miesiące. Najtrudniejszy okres w moim życiu 😅 też mam podejście, że do tematu karmienia muszę zabrać się inaczej. Przed pierwszym dzieckiem myślałam że to żadna filozofia, sama natura...🤣 teraz szykuje się jak na jakąś bitwę z różnymi ewentualnościami 😉
Ja na samym laktatorZe jechałam 4,5 miesiąca…
Potem mi pokarm zaczął zanikać i zaczęłam dokarmiać mm…
Ale syn urodził się w 36 tc i nie miał odruchu ssania a potem się już nie chciał nauczyc cyca bo z butelki łatwiej…
Super. Jak mogę zapytać - haha masz budowę ciała że już przez brzuch się udało?
U mnie tez już wczoraj przez powłoki brzuszne było usg:)
Dziewczyny proszę o interpretację toxo ? Dobrze odczytuje - jest wysoka ? Powinnam przyjmować leki ?Zobacz załącznik 1349228
Wysoka:)
To bardzo dobrze zakażenie musiało być już jakiś czas tenu…
Nie wiem jak w przypadku toxo, ale przy cmv awidnosc wysoka jest dopiero po 20 tygodniach od zakażenia…
Wiec z tym pewnie podobnie to zaprwne złapałaś przed zajściem w ciąże :)

Miłego dnia dziewczyny…
Ja dziś tak cierpię na ból głowy ze jeszcze nie wstałam z lozka…:/

Dziewczyny proszę o interpretację toxo ? Dobrze odczytuje - jest wysoka ? Powinnam przyjmować leki ?Zobacz załącznik 1349228
A to nie jest tak że już przeszłaś ? Ja się na tym nie znam ale w diagnostyce gdzie mam wszystkie badania było coś takiego 'Awidność określona jako >40% świadczy o zarażeniu przebytym w czasie odleglejszym niż 20 tygodni'

U mnie podobnie jak u Ciebie, dzisiejsza noc prawie nieprzespana, samopoczucie przez większość czasu kiepskie, całymi dniami mnie mdli, od tygodnia wymiotuje rano i do tego ciagle wzdęcia, najgorzej wieczorem :( ale bywają dni, ze chwilami czuje sie lepiej. Chyba musimy przeczekać. W którym jesteś tygodniu?
10+5, a na dodatek problem z plamieniami. Co prawda uspokoiło się po lekach. Czasami coś tam się pojawi, ale nie w takiej ilości jak wcześniej. Mam nadzieję, że w końcu to minie.

@Domciaaaa ja wizytę miałam 15.12, a kolejna 11.01. Natomiast 3 stycznia umówiłam usg prenatalne, bo nie wytrzymam dłużej 🙈 wizyta byłaby wcześniej ale od dzisiaj gabinet nieczynny do 10.01 i nic nie poradzę.

10+5, a na dodatek problem z plamieniami. Co prawda uspokoiło się po lekach. Czasami coś tam się pojawi, ale nie w takiej ilości jak wcześniej. Mam nadzieję, że w końcu to minie.

@Domciaaaa ja wizytę miałam 15.12, a kolejna 11.01. Natomiast 3 stycznia umówiłam usg prenatalne, bo nie wytrzymam dłużej 🙈 wizyta byłaby wcześniej ale od dzisiaj gabinet nieczynny do 10.01 i nic nie poradzę.
Marimba to mamy prenatalne w tym samym dniu:)
Na która idziesz?

reklama

No to ja mam teraz wizytę w końcu po 4 tygodniach 27.12 i już nie mogę się doczekać ale 29.12 mam za to właśnie badania prenatalne 😁 dobrze że są te święta to będę miała się czym zająć i nie będę może tak przeżywać i się stresować. Czas szybciej zleci.

Do góry