reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Dziewczyny pomóżcie, zjadłam na śniadanie i teraz na kanapkę twaróg poltlusty z mlekovity. Patrzę na opakowanie A tam skład:mleko. Nie pisze że pasteryzowane. Jestem zalamana czy może coś stać się złego? Czy zrobić może badanie na listrioze?
Nawet gdyby nie był pasteryzowany musiałby być skażony bakteriami.

Załączniki

• Screenshot_20211220-143217_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20211220-143217_Samsung Internet.jpg
    201,5 KB · Wyświetleń: 52
reklama
Z takich "zakazanych" rzeczy to ja na początku ciąży wypiłam piwo bezalkoholowe, a później się zorientowałam że ma 0,5% 😂
Trzeba na to patrzeć, bo można przez przypadek wypić jak ja!
Wczoraj znajomi byli w odwiedziny i pili piwka, a dla mnie mieli bezalkoholowe tylko że znowu 0,5% wypiłam tylko kilka łyków 😂
Jakoś w ogóle nie mam smaka na piwo, chociaż kiedyś piłam jako kierowca te bezalki.
A jak jest u Was pijecie tylko 0.00% czy te 0.5% też?
Pije Cin Cin Free, albo grzaniec 0% pyszny

Dziewczyny przeraża mnie to co dzieje się w Polsce. Siedze, oglądam TVN i płacze. Poprostu ręce mi już opadają. Myślę że nie o taka Polskę walczyli nasi dziadkowie. Te rządy pisowskie doprowadza do kataklizmu. Nie mówię że za PO byłoby lepiej ale co się dzieje z tymi ludźmi którzy siedzą w Sejmie i na to pozwalają. Nie mają za grosz sumienia? O co tu chodzi... Eh... Straszne... Aż strach co oni jeszcze wymyślą.
Zgadzam się całkowicie. Ja zerwalam kontakt z moja matką i bratem przez politykę. Bylo mi ciężko psychicznie,ale teraz widzę że odwiedziny wzmagaly u mnie nastawienie wręcz agresywnie byłam naladowana..

Ja po wizycie. U mojego dzidziulka wszystko w porządku. Mocno fikał na usg, stawał na głowie i trzymał się rączkami za głowę 😁🥰
I musiałam się przepisać na prenatalne, bo miałam mieć za tydzień, ale lekarz powiedział że za malutkie jeszcze dziecię, no i idę 04.01. w 12t5d.

Dziewczyny czy któraś z Was ma niskie TSH? Nigdy nie miałam problemów z tarczycą i nie mam z tym doświadczenia, a wyszedł mi bardzo niski wynik 0,043. Oczywiście zlecone dalsze badania i zobaczymy...
I jeszcze toxo muszę sprawdzić, bo mi wątpliwy wynik wyszedł, ale to akurat tak samo w poprzedniej ciąży miałam.

@Ewelina& gratulacje! Cudne wieści! Ale mocny żeński team ;)

Gratuluję dobrych wieści wizytowych!

Wędzone na ciepło i najlepiej z pewnego źródła.
Ja wczoraj mialam rozkminy o wedzonej szynce od tescia. Zjadlam doslownie dwa plasterki. Dzisiaj sie dowiedzialam, ze mieso z masarni, najpierw peklowal a pozniej sam wedzil bo ma swoja wedzarnie w ogrodzie. Ponoc w ponad 80 stopniach i iles tam godzin. Wiec mam nadzieje, ze moge spac spokojnie.

Zgadzam się całkowicie. Ja zerwalam kontakt z moja matką i bratem przez politykę. Bylo mi ciężko psychicznie,ale teraz widzę że odwiedziny wzmagaly u mnie nastawienie wręcz agresywnie byłam naladowana..
rozumiem ciebie doskonale. U nas polityka to temat tabu bo doszłoby do rozłamu. Każdy WIE kogo lubi a kogo nie... i na tym koniec.
U mojego szwagra panuje ta sama zasada- zero polityki, bo jak się spotka jeden fanatyk z drugim to na noże mogłoby przejść 🤣

Jutro mam wizytę u ginka, ciekawe co mi powie bo mam jakieś bakterie w moczu ( b.liczne- tak pisze ) .

Co do badań prenatalnych ( środa ) to mój bardzo chciał przy tym być i ogólnie to chcemy zapytać, a nóż widelec się zgodzą, a jak nie no to trudno.

Ja po wizycie. U mojego dzidziulka wszystko w porządku. Mocno fikał na usg, stawał na głowie i trzymał się rączkami za głowę 😁🥰
I musiałam się przepisać na prenatalne, bo miałam mieć za tydzień, ale lekarz powiedział że za malutkie jeszcze dziecię, no i idę 04.01. w 12t5d.

Dziewczyny czy któraś z Was ma niskie TSH? Nigdy nie miałam problemów z tarczycą i nie mam z tym doświadczenia, a wyszedł mi bardzo niski wynik 0,043. Oczywiście zlecone dalsze badania i zobaczymy...
I jeszcze toxo muszę sprawdzić, bo mi wątpliwy wynik wyszedł, ale to akurat tak samo w poprzedniej ciąży miałam.

@Ewelina& gratulacje! Cudne wieści! Ale mocny żeński team ;)

Gratuluję dobrych wieści wizytowych!
Tak ja mam 0.02 właśnie wyszłam z usg tarczycy. Nigdy nie miałam problemów z tarczyca a teraz zwariowała. Ale ft4 mam w porządku. Dziś powtarzałam badania z krwi a w środę wizyta wiec podpowiem co sie dowiedziałam ale musisz sie z lekarzem endokrynologiem skonsultować pewnie. Chociaż coś mi sie wydaje ze w ciąży norma 0,4 wlasnie

reklama
Gratulacje córki!!! Najważniejsze że zdrowa

Widzę że dzisiaj sporo nas nie mogło spać, ja to samo ale pewnie przez stres przed wizyta

Dziewczyny, czy któraś z was też tak ma, że czasem wymiotuje rano a czasem nie ? Próbowałam znaleźć na to jakiś schemat ale czy zjem od razu śniadanie czy nie to potrafi skończyć się tak samo. Próbowałam z krakersami przy łóżku ale też loteria. Może macie jakieś inne patenty

A teraz ruszam do lekarza, proszę o trzymanie kciuków. Dwa tygodnie temu pęcherzyk był taki brzydki że się bardzo martwię :(
Mnie mdli i wymiotuje gdy doprowadzam go głodu np, a poranne mdłości już przeszły. Wczoraj właśnie wymiotowałam w nocy bo byłam strasznie głodna i nie chciałam jeść

Do góry