reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Hej, ja już po wizycie, wszystko ok :) kamień spadł mi z serca.
Według usg 8tydz 6dz. CRL 22,2mm.
Zastanowia mnie tętno dziecka 182/min ale lekarz powiedział że to ok na ten tydzień i teraz będzie spadać
U mnie w 8+5 tetno było 189 tak jak pisałam wcześniej. Lekarz kazał się nie martwić. W środę wizyta 11+5 będzie zobaczymy co usg pokaże.

Także nie przejmuj się, te wyższe tetna się zdarzają jak widać ;)

reklama
Jeju ja w środę na prenatalne, teraz to się doczekać nie mogę ! Nie pamietam, która mi tu syna wywróżyła bo jej się śniłam 😅 Kurczę niby mam nadzieję żeby już było widać ale wiem, że może być i tak że nie będzie kompletnie nic widać.

Ja piję głównie wodę i soki wyciskane albo te z woreczka z kurkiem ( facet u nas jeździ i sprzedaje w tych workach, takie gęste mętne ), czasami soki ze sklepu ale tylko te 100%, jak widzę że jest dodatek wody i cukru to rezygnuję.
Na piwo też miałam smaka, sprawdzam wszystkie napisy i skład żeby mieć 100%pewność że jest 0,0 . Taka w sumie oranżadka 😅 Raz jak sie zdaży na ruski miesiąc to naprawdę chyba spokojnie można, ostatnio wino za mną chodziło i to strasznie ale u mnie nigdzide 0,0 nie znalazłam a ten CinCin bezalkoholowe to nie moja bajka bo to w sumie ala szampan jest, takie winko gazowane. Na necie znalazłam wina wytrawne dla kobiet w ciąży 0,0 ale aż tak bardzo to jednak mi się nie chce żeby specjalnie 1 butelkę zamawiać.

Jutro kolejna wizyta u ginekologa i kolejne 180zeta za wizytę 🤦‍♀️ nawet u prywatnych wprowadzili podwyżki.

Zastanowia mnie tętno dziecka 182/min ale lekarz powiedział że to ok na ten tydzień i teraz będzie spadać

Tez zastanawiało mnie tętno mojego malucha 170 w 9+4 I wyczytałam ze w 8 jest największe później spada trzeba chuba tak jest
U mnie w 8-10t tętno 170 było, też się bałam że takie wysokie ale mój mi też powiedział że luzik, potem zacznie powoli spadać, Ostatnio w 11t na kontrolnej było już 168 więc kapkę faktycznie spadło 😅

Ja miałam bardzo podobne dokładnie w 8+6 bo 178 i tez powiedziała doktor ze w porządku. Teraz na wizycie miałam już 150.

No
Jeju ja w środę na prenatalne, teraz to się doczekać nie mogę ! Nie pamietam, która mi tu syna wywróżyła bo jej się śniłam 😅 Kurczę niby mam nadzieję żeby już było widać ale wiem, że może być i tak że nie będzie kompletnie nic widać.

Ja piję głównie wodę i soki wyciskane albo te z woreczka z kurkiem ( facet u nas jeździ i sprzedaje w tych workach, takie gęste mętne ), czasami soki ze sklepu ale tylko te 100%, jak widzę że jest dodatek wody i cukru to rezygnuję.
Na piwo też miałam smaka, sprawdzam wszystkie napisy i skład żeby mieć 100%pewność że jest 0,0 . Taka w sumie oranżadka 😅 Raz jak sie zdaży na ruski miesiąc to naprawdę chyba spokojnie można, ostatnio wino za mną chodziło i to strasznie ale u mnie nigdzide 0,0 nie znalazłam a ten CinCin bezalkoholowe to nie moja bajka bo to w sumie ala szampan jest, takie winko gazowane. Na necie znalazłam wina wytrawne dla kobiet w ciąży 0,0 ale aż tak bardzo to jednak mi się nie chce żeby specjalnie 1 butelkę zamawiać.

Jutro kolejna wizyta u ginekologa i kolejne 180zeta za wizytę 🤦‍♀️ nawet u prywatnych wprowadzili podwyżki.
Moj tez że 180 na 200 przeszedł masakra

Ja za wizytę place 300.
Gratuluję udanych wizyt!!
Odebrałam dziś swoją poduszkę, niewiem jak mąż pomieści się na łóżku 😂

Załączniki

• IMG-20211220-WA0008.jpeg
    IMG-20211220-WA0008.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 71
u mnie wizyty 300zl a od nowego roku 350 :D
ja juz po. Wszystko ok, jedynie jest zgrubienie karowe? które może zniknąć do 11 tygodnia, może też oznaczać wadę.
Zrobiłam badania genetyczne z krwi i za 10 dni roboczych zobaczymy czy jest się o co martwić :(

reklama
Cześć po weekendzie,
Odpoczęłam od internetu i dziś po tygodniu urlopu wróciłam do pracy, nie wiem czy to był dobry pomysł, ale muli mnie z rana a potem już jest w miarę wiec jakoś daje rade.
U mnie brzuszek bardzo delikatnie widoczny, już troszkę jest uwypuklony 😍
Dzisiaj po 20 mam wizytę... tak bardzo się boję czy serduszko wciąż bije i czy wszystko jest dobrze... tak naprawdę to przyszłam do pracy tylko po to żeby zająć głowę. Mega się stresuje. Nie wiem co zrobię kiedy się okaże najgorsze 😭
Trzymajcie proszę kciuki!!
U mnie wizyta kosztuje 150 zł.

Do góry