reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Szykowałam się za 500 :) wczoraj za sama heparynę na 20 dni zapłaciłam 230 No niestety ciąża kosztuje …

Ale heparyna w ciąży przysługuje za darmo ja sama jeszcze po wizycie w 5 tc zapłaciłam za 2 opakowania clexanu i 2 opakowania progesteronu prawie 600 zł, a teraz po uwidocznieniu serca już nic [emoji3166]

Hej dziewczyny! Mam pytanie odnośnie badań. Czy wszystkie które mam zlecone są tak bardzo potrzebne ? Któraś miała podobny zestaw? Boje się ze zapłacę 500zl za te badania 😩 czy pojemnik do ogólnego badania moczu to ten większy w aptece? Bo wiem ze jest jeszcze taka mała fiolka. do tego mam sprawdzać często tsh bo mi skacze mimo leków pół wypłaty na lekarza i badania 🙈
Podstawowe badania typu : morfologia, mocz czy glukoza może wystawić Ci skierowanie lekarz rodzinny, zadzwoń powiedz, ze potrzebujesz i wystawi Ci bez problemu przy czym ograniczysz koszta. Bo nie wiem jak z reszta, ale lekarz rodzinny tez nie może wystawić skierowania na ginekologiczne badania.

Zadzwonię dzisiaj do mojego ginekologa, że jeszcze to, jakby mało atrakcji było z tą ciążą 🤦‍♀️
A czy ginekolog może zapisać leki na zbicie, czy musi to być endokrynolog?
Chyba może, moj gin się pytał na wizycie czy mam leki czy ma mi zapisać. Ale on wie ze chodzę do endo, Ty jak nie byłaś nigdy to chyba byś musiała iść. Zadzwoń i zapytaj

Człowiek się zastanawia i kombinuje. Wszystkie statystyki odnoszą się do kobiet, które wiedzą o mutacjach. Jeszcze miesiąc temu w ogóle bym się tym nie martwiła, bo olałabym to badanie i taka jest prawda. Wskazania do brania heparyny przy heterozygotach nie są jednoznaczne i mocno odnoszą się do innych wyników, zresztą lekarka się mnie pytała czy było jakieś uzupełnienie tych badań i powiedziała, że mam się tym nie przejmować i nie martwić. Pewnie dopytam 30 grudnia na wizycie ale podejrzewam, że prawie połowa z nas ma te mutacje i zdecydowana większość urodzi zdrowe maluszki ☺️ poronienia mają różne przyczyny i zwykle są związane z wadami płodu. Poprzednią ciążę poroniłam zanim powstało serduszko, teraz bije i co ma być, to będzie. Wierzę w tego szkraba ☺️ jeśli się nie uda, to zacznę się martwić tymi mutacjami, które patrząc po podobieństwie objawów pewnie mam po mamie i urodziła dwoje dzieci bez leków ☺️ ile znam kobiet, tyle przebytych poronień 🤷 rok temu moja kuzynka też poroniła, dzisiaj ma zdrową córkę bez leków a patrząc na historię żylaków w rodzinie itp. pewnie też ma jakąś mutacje 🤷 mam nadzieję, że wszystkie szczęśliwie się dotoczymy do lipca ☺️
tak, jakby moja babcia i mama nie poronila i moja kolezanka w 8-9 miesiacu to bym sie nie martwila a tak.... sie boje :(

reklama
A ona nie jest darmowa w ciąży? Ja mam clexane i na paragonie za 4 opakowania było ponad 600zl ale sam lekarz mi powiedział ze mam za darmo w ciąży i faktycznie nie placilam
Nie wiem jak to jest z tymi darmowymi lekami w ciąży. Ja dostaję np receptę na luteinę R i za 2 opakowania dopochwowej zapłaciłam 26zl a za jedno podjęzykowej wczoraj mąż zapłacił 12zl - więc jakby nie patrzeć jest taniej, ale jednak coś za to place. Tak samo mam R na letrox ale też muszę coś zapłacić. Co Wy macie na recepcie, że jest za free ?

Do góry