reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Ja mam dzisiaj 7+6 a nie mam
Nawet karty ciąży założonej. Nic. Żadnych badań. Nie znam wielkości zarodka.
Ja dziś 7+1, nie mam również karty, nie zalecono żadnych badan, nie znam również żadnych wielkości i kolejna wizyta 22ego.
Chciałam iść do innego gina, ale mam wizytę u swojej doktorki dopiero 7 stycznia a tu idę w zastępstwo. Chyba poczekam. Zobaczymy co powie mi przed świetami

reklama
Ja dziś 7+1, nie mam również karty, nie zalecono żadnych badan, nie znam również żadnych wielkości i kolejna wizyta 22ego.
Chciałam iść do innego gina, ale mam wizytę u swojej doktorki dopiero 7 stycznia a tu idę w zastępstwo. Chyba poczekam. Zobaczymy co powie mi przed świetami
To ja podobnie 8+0, 22 wizyta czyli OK :)
Tak widocznie musi byc

Dziewczyny,
Pytanie odnośnie brania Duphanstonu. W sobotę mialam wizytę u lekarza i, z ekscytacji po zobaczeniu serduszka, nie spytałam o przedłużenie brania Dupka. Teraz mam tabletek do środy. Na start prog nie był tragiczny (ok 22) i teraz się zastanawiam czy dzwonić do gina o receptę czy poczekać do kolejnej wizyty (23.12).
Poradźcie prosze :)

Dziewczyny,
Pytanie odnośnie brania Duphanstonu. W sobotę mialam wizytę u lekarza i, z ekscytacji po zobaczeniu serduszka, nie spytałam o przedłużenie brania Dupka. Teraz mam tabletek do środy. Na start prog nie był tragiczny (ok 22) i teraz się zastanawiam czy dzwonić do gina o receptę czy poczekać do kolejnej wizyty (23.12).
Poradźcie prosze :)
Ja bym zadzwoniła i zapytała

Dziewczyny co mają covid. Macie jakieś leki wg? Js czekam na wynik wymazu. Nic innego nie przychodzi mi do głowy niż covid. Siedze cały czas w domu. Od tygodnia z synem kaszlącym bez większej poprawy. Eh..
Czuje się kiepsko nos zatkany, lekki kaszel i lekki ból gardła.
Może to zwykle przeziębienie?
Też czekam na wynik wymazu, ale ja to akurat nie mam ani węchu, ani smaku. I w sumie to nic poza tym mi nie dolega. Jutro będę dzwonić do rodzinnej jak już będę miała wynik to zapytam.

reklama
Niektórzy z ginekologów stoją na stanowisku, że mutacje heterozygotyczne mogą się "ujawnić" ale nie muszą, więc nie biorą ich pod uwagę przy np. profilaktycznym zastosowaniu heparyny/acardu
Dlatego zawsze patrzy się jeszcze na czynniki krzepnięcia itp. ja biorę małą dawkę acardu sama dla siebie i mam nadzieję, że maleństwu wystarczy...narazie czuję się jak ***** 🤦 i mam nadzieję, że to oznacza , że rośnie 🙈 jakoś nie potrafię się cieszyć tą ciążą 🤷 cały czas mam z tyłu głowy, że serduszko bije ale może się zatrzymać. Jak wymiotuję, to myślę "może tam jesteś" i koniec 😞

Do góry