reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Hej dziewczyny 🙂 mam pytanie do tych z Was które są w późniejszych tygodniach, powiedzcie mi z doświadczenia jak to jest w tymi mdłościami. Ja dziś zaczęłam 7 tc, od tygodnia codziennie rano mnie wyszarpie nad toaletą (ale nie wymiotuję) a potem w ciągu dnia jest ok, normalnie idę do pracy. Coś tam mnie ciągnie i kłuje w brzuchu, mam nadzieję że to nie wróży nic złego. Jak to jest, w późniejszych tygodniach objawy się naslają, czy raczej już tak zostanie? Wiem, że to pewnie też kwestia indywidualna, ale jestem ciekawa jak to było u Was.
Hej u każdej z nas to kwestia indywidualna. Ja właśnie w 7 tyg miałam częste mdłości a teraz ustępuje i czuję się dużo lepiej. Ciągnięcia i kłucie mam również, ale jak chwilę odpocznę to ustępuje. Ja biorę duphaston 3x1 i podbrzusze boli zdecydowanie mniej. Głowa do góry, niedługo będziemy cieszyć się tym stanem🤗 wróci energia i lepsze samopoczucie

reklama
Drogie spytam Was od razu o swoje wątpliwości.
Nie wiem, czy należę do tych "szczęśliwców", czy powinnam zacząć się niepokoić. Do tej pory, poza wiadomym brakiem okresu, delikatnym bólem piersi i lekkiego zmęczenia to nie mam żadnych męczących objawów . Czytałam, ze sporo z Was mocno dołączają wymioty, a u mnie zero mdłości nawet...
Zdarzają się takie "cudowne" początki ciąży czy coś może być na rzeczy?
(świruje?? :D)
Zdarzają się cały czas mowie o mojej siostrze zero objawów od początku a już 30 tydzień. Cały czas mówi że gdyby nie brak okresu to sumala by dopoero jakby kopa od dziecka dostala

Hej,
To inny ból brzucha niż ten, który pamiętam z poprzedniej ciąży jak się rozciągało wszystko ;///
Lekarz powiedział, że kosmówka jest odklejona na niewielkim odcinku, i że prowadziła ciąże, gdzie było dużo gorzej, ale z drugiej strony jest to bardzo niebezpieczne zjawisko.
A ja chcę żeby to maleństwo, które przewróciło już mój świat do góry nogami na stare lata pozostało tam, gdzie jest ;//
Nawet jak siedzę dłużej to podbrzusze mocniej boli.
Dowiem się dopiero za dwa tygodnie czy jest lepiej. Leki muszą podziałać.
Ech ☹️ brzmi groźnie ale będę mocno trzymać kciuki 🙈 bardzo mocno, żeby maleństwo się trzymało i ładnie rosło. Odpoczywaj dużo, to ważne 😘 Ja postanowiłam słuchać organizmu i jak się wyspałam, zjadłam na spokojnie i się położyłam to nawet nie mam takich mdłości 🙈 brzuch w tej ciąży sporadycznie ciągnie. W poprzedniej miałam bóle i faktycznie poroniłam ale każda ciąża jest inna i maluszki lubią zaskakiwać 🙂

Ja
Prenatalne 14.01 🤞 dziś zauważyłam zabarwiony sluz, ni to kawa z mlekiem taki bardziej pod pomarańczowy nawet, wodnisty. Czy to może być od progesteronu czy jak myślicie? Nic mnie nie piecze, wczoraj jeszcze był ładny biały. Trochę mnie kłuje w podbrzuszu ale myśle ze tak jak od początku ciąży. Dużo kicham od 2 dni mogłam coś uszkodzić ? Przy 1 poronieniu byl od razu brązowy no ale i tak się martwię😒
Ja przy poronieniu miałam jeden dzień różowego śluzu i następnego dnia już bardzo krwawiłam. Plamienia trzeba skonsultować i najlepiej zobaczyć co u maluszka. Nie każde kończy się poronieniem. Bywają plamienia przez nadżerki, uszkodzenie naczynka, niedobory progesteronu, opcji jest tak dużo, że nie ma co gdybać 😘 trzymam kciuki za maluszka

Ja piję mało, dużo za mało ale właśnie wszystko co do picia powoduje u mnie mega mdłości, wymioty. Nawet jedzenie tak nie jak picie. Wczoraj spróbowałam kompot bo tylko tego jeszcze chyba nie piłam i znośnie ale bez rewelacji
Pij wtedy chociaż ten kompot, zobaczysz, że już niedługo bedzie lepiej

Dziewczyny muszę się Wam pochwalić, połknęłam moja pierwszą tabletkę w życiu - Pregna Plus! Dziecko zmienia człowieka 😁Przemogłam się i wymyśliłam, żeby popić koktajlem zrobionym przez męża na drugie śniadanie i poszło lepiej niż jak się męczyłam z wodą 😁

reklama
Ja
Ja przy poronieniu miałam jeden dzień różowego śluzu i następnego dnia już bardzo krwawiłam. Plamienia trzeba skonsultować i najlepiej zobaczyć co u maluszka. Nie każde kończy się poronieniem. Bywają plamienia przez nadżerki, uszkodzenie naczynka, niedobory progesteronu, opcji jest tak dużo, że nie ma co gdybać 😘 trzymam kciuki za maluszka
Dziekuje 🥰 zobaczę jak będzie jutro, na razie było to jednorazowo na pewno bede dzwonić do lekarza jak się powtórzy eh

Do góry