reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny miałam wam jeszcze pisać, szczególnie do tych co rano zdarza się że wymiotują a biorą leki na tarczyce. Zawsze wstawałam brałam, potem ogarniałam dzieci do szkoły przedszkola i pewnie po 2 godz śniadanie a teraz często rano mnie mdli, wymiotuję i moja endo mówiła żeby brać na noc, poprostu musi być 2 godz bez jedzenia. Ja biorę akurat w nocy jak na siku wstaje bo tabletka do rana się wchłonie a tak rano pewnie nie raz ja wydaliłam

Cześć dziewczyny długo się zastanawiałam czy dołączyć ale może przyniesiecie mi szczęście. Jestem w 6t4d ciąży. Termin mam mniej więcej na 14-16 lipca różnie jakoś mi to liczy. O ta ciąże starałam się trzy lata i w końcu się udało. Mam już synka ma 4 latka i 10 mcy. Jestem po przejściach. Dwa tygodnie temu na usg ujrzałam piękny zarodek. Dzisiaj miałam mieć usg serduszkowe ale wczoraj załapałam covida i zaczęłam plamić. Na szczecie serduszko bije i dzidzia żyje ale zaczęła się odrywać kosmówka. Mam wiec zalecone leżenie. Dostałam tez leki. Poza tym jestem przez chorobę taka słaba ze i tak leze plackiem i staram się nic nie robić. Mam nadzieje se mimo problemów uda mi się szczęśliwie donosić ta ciąże. Jestem tutaj właśnie dlatego ze w to wierze. Gratuluje wam wszystkim ciąż serduszek i pięknych bet. Mam nadzieje ze będziemy się tutaj wspierały i przeżyjemy razem wiele pięknych chwil.
Ja też ma covid , ale jeszcze nie wiem co z ciążą. Dostałaś jakieś leki właśnie na wirusa? Ja wczoraj straciłam węch i smak. Strasznie dziwne uczucie

Ja też ma covid , ale jeszcze nie wiem co z ciążą. Dostałaś jakieś leki właśnie na wirusa? Ja wczoraj straciłam węch i smak. Strasznie dziwne uczucie
dziewczyny a jakie objawy miałyście na początku? Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy mnie jednak coś bierze. Wczoraj wieczorem dostałam goraczki 38 stopni i doszedl lekki katar. Gorączkę zbiłam paracetamolem wczoraj i dzisiaj. Ogolnie czuje sie okej jak mi temperatura spadnie. Smak i węch mam

Dziewczyny macie jakiś sposób na ból głowy? Bo już 3 dzień tak mnie boli że chyba zaraz zwariuje 😭😭
Staraj się pić dużo wody, to wprawdzie nic nie pomqga, ale przynqjmniej będziesz się łudzić, że będzie lepiej 🤪. Mnie boli glowq w towarzystwie permamentnych mdłosci od ponad dwoch tygodni. Przechodziłam już etapy nadzieji, załamania, buntu, wyparcia, teraz jestem pogodzona i modlę się tylko zeby ro się skonczylo razem z 1 trymestrem. Trzymam kciuki, zeby u Ciebie szybciutko przeszlo, a jak nie to szybkiego pogodzenia się z tymi paskudnymi dolegliwościami .

reklama
Nie dostałam leków. Jedynie paracetamol na gorączkę. Mam badac się pilulsoksymetrem 8 razy dziennie jak spadnie poniżej 95 albo np zdarzy się 92 to dzwonić do szpitala. Dużo pic i jesc po troszku co dwie godziny i ćwiczyć oddech. Tyle z zaleceń. Jakie masz objawy? Twój ginekolog wie?

Do góry