reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

No córka u mnie była typowym niejadkiem. Normalnie rozwijala się, ale z wiekiem roszerzanie diety bylo takie, ze jadla tylko rosol i nalesniki. Niestety.
On z kolei uwielbia wszystko, szczegolnie to co ty jesz on chętnie tez próbuje. Dziecko dziecku nie rowne. Widzisz Tobie zje kaszke a nasz wypluje 😁
No moja jest niejadkiem i ja też byłam. Tylko ser żółty i ogórek reszta mogła nie istnieć 🤣

reklama
Wow moja ledwo co je papki i trochę owoców np banana a gdzie szynka czy kiełbasa 😱
Mój też jest z tych wszystkożernych jak u @Lejdiii 😄
kiełbachę też już dostał, szynkę z jajkiem np bardzo lubi ale u nas jednak w formie rozdrobnionej. Większymi kawałkami się krztusi.
No i nie dostaje sam tylko ja mu podaję.
Gdy dostaje sam do zjedzenia to pcha wszystko na raz do buzi aż się sino-czerwony robi. Jakby się bał że więcej nie dostanie 🙈

Mój też jest z tych wszystkożernych jak u @Lejdiii 😄
kiełbachę też już dostał, szynkę z jajkiem np bardzo lubi ale u nas jednak w formie rozdrobnionej. Większymi kawałkami się krztusi.
No i nie dostaje sam tylko ja mu podaję.
Gdy dostaje sam do zjedzenia to pcha wszystko na raz do buzi aż się sino-czerwony robi. Jakby się bał że więcej nie dostanie 🙈

To u nas tak pcha banana. On jje banana jakby go nigdy nie miał, nie miał jeść i miał nie dostać. Uwielbia banany. Za to jabłko ścieram mu i daje łyżeczką i takiego zamiłowania nie ma. Ja za to na odwrót wole jabłko niz banana. 😁

A dziewczyny jakie macie plany, czy wasze dzieci będą szły do żłobka, czy zostajecie z nimi w domu ?
Wszystkie znaki na niebie wskazują ... że zostanę z nim w domu .
Żłobek publiczny przyjmuje u nas dzieci od 2,5roku 🤷‍♀️, a prywatny kosztuje bagatela 1500 ( w zeszłym roku w każdym razie tyle kosztował, w tym roku pewnie podwyżka ).
Więc gdybym wróciła do pracy to niemal cała moja wypłata poszłaby na żłobek.
Nie mówiąc już o tym że po swojej pracy byłabym wykończona fizycznie i psychicznie.
Do tego dochodzi parę prywatnych argumentów.

reklama
Mój synek jeść ładnie je ale tylko papki. Nie chce żadnych kawałków. Wiem że jeszcze czas ale chciałabym żeby tego też się nauczył.

A co do pozostawania z kimś innym... Tragedia. Mieszkamy z rodzicami, a i tak nie chce zostac. Do innych wgl nie pójdzie bo do razu płacz. Gaworzy do nich ale na odległość.

Do góry