Eveline.eve
Zaangażowana w BB
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moja mała potrafi zmieniać stronę kilka razy w tygodniu, a nawet zdarzyło się kilka razy w ciągu jednego dnia...Może to zmęczenie spowodowało? Ja wczoraj grubo się przeciążyłam i miałam twardy brzuch cały wieczór, też trochę strachu się najadlam, tym bardziej, że jak mała do tej pory była po prawej stronie tak wczoraj wyraźnie czułam ją po środku. Dziś już znowu wszystko ok.
Czop ma możliwość regeneracji jeśli wypadnie za wczesnie takze bym się nie martwiła.A ja mam znowu pytanie.
Jakiś czas temu (końcówka maja) najprawdopodobniej wypadł mi czop. Wczoraj robiłam badania moczu i wykazało dość mocną infekcję. Dziś już jestem na antybiotyku, ale od kiedy mam infekcję nie wiem.
Jak to jest z zagrożeniem dla dziecka? Bo pewnie zwiększyło się znacznie, skoro czopa już nie ma?
Bosze abstrakcja jakaś, współczuję...@Ali Cja , szpital Wejherowo taki przeciążony, bo Puck zrobili covidowy.
Rodzilam tam juz dwa razy i bylo ok, teraz po prostu jest tak dużo kobiet, ze brakuje miejsc i lekarze dosłownie wybieraja kogo juz wiezc na porodowke a kogo nie.
I niestety to raczej nie przesada, bo raz juz bylam tam ze skierowaniem na patologie, jakies 2 tyg temu, i faktycznie mnóstwo kobiet czekalo na IP i osobiście slyszalam jak lekarz mowil o braku miejsc, wiec odsylali nawet te z lekkimi skurczami ale jeszcze bez rozwarcia, proszac zeby przyjechaly jak skurcze beda silniejsze i czestsze.
I pewnie dlatego tak chetnie sie zgodzili na moja propozycję, ze wcale nie chce zostać w szpitalu. Lekarz od razu powiedzial ze jesli ktg bedzie ok, a kwasy zolciowe nie wzrosly, to mnie puszcza do domu.
Wtedy mi to odpowiadalo, bo nie chcialam lezec bez sensu, zwłaszcza że cukrzycę i zakrzepice bez problemu ogarne w domu i tylko ta cholestaza stanowi najwieksze niebezpieczenstwo, ale teraz troche sie boje jak to bedzie.
ja kupiłam medela swing elektryczny na dwa cycki. Położna mi mówiła ze laktator powinien być nowy i nieużywany bo gdzieś mogą być grzybki.Dziewczyny, jeśli kupiłyście już laktatory albo zamierzacie to jakie? Jakie konkretnie byście poleciły?