reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było, ostatnio strasznie dużo mam na głowie. Wszystko u Was ok? Ja od kilku dni mam strasznie opuchnięte stopy i kostki, bolą tak że ledwo chodzę... A na dodatek wczoraj na wieczór miałam skurcze co 10 min i w sumie chyba trwały cała noc bo jak się obudziłam to też je czułam. Nic mnie nie bolą, ale czułam jak regularnie co około 10 min stawia się macica. Czy któraś z Was też odczuwała już takie skurcze?

reklama
Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było, ostatnio strasznie dużo mam na głowie. Wszystko u Was ok? Ja od kilku dni mam strasznie opuchnięte stopy i kostki, bolą tak że ledwo chodzę... A na dodatek wczoraj na wieczór miałam skurcze co 10 min i w sumie chyba trwały cała noc bo jak się obudziłam to też je czułam. Nic mnie nie bolą, ale czułam jak regularnie co około 10 min stawia się macica. Czy któraś z Was też odczuwała już takie skurcze?
Wczoraj już z Walizka byłam w gotowości żeby w razie czego jechać do szpitala, ale te skurcze nie były wcale bolesne i nie przybierały na sile więc stwierdziłam że pójdę spać i może przejdą...

@Eveline.eve , dobrze że jesteś już w domu. Zdrowia życzę.
A te obrzęki to kiedy są niebezpieczne?

@Amagie , ja w pierwszej ciąży dostałam regularnych skurczy co 3 min, które prawie w ogóle nie bolały. Trochę strachu się najadlam, bo byliśmy akurat z mężem w szczerym polu, bez żadnych rzeczy do szpitala, a po kilku kilometrach, chcąc wykorzystać znaleziony na mapie "skrót", zakopalismy się w piasku na leśnej drodze :-) :)
Od tej pory przestałam ufać GPS-om, bo na mapie każda droga wygląda fajnie, a potem się okazuje, że jej 50 metrowy kawałek wygląda jak tor crossowy :-) :) .
Na szczęście był to fałszywy alarm, choć do tej pory się dziwię, czemu te przepowiadające były tak często i takie regularne.

@Eveline.eve , dobrze że jesteś już w domu. Zdrowia życzę.
A te obrzęki to kiedy są niebezpieczne?

@Amagie , ja w pierwszej ciąży dostałam regularnych skurczy co 3 min, które prawie w ogóle nie bolały. Trochę strachu się najadlam, bo byliśmy akurat z mężem w szczerym polu, bez żadnych rzeczy do szpitala, a po kilku kilometrach, chcąc wykorzystać znaleziony na mapie "skrót", zakopalismy się w piasku na leśnej drodze :-) :)
Od tej pory przestałam ufać GPS-om, bo na mapie każda droga wygląda fajnie, a potem się okazuje, że jej 50 metrowy kawałek wygląda jak tor crossowy :-) :) .
Na szczęście był to fałszywy alarm, choć do tej pory się dziwię, czemu te przepowiadające były tak często i takie regularne.
Może to zmęczenie spowodowało? Ja wczoraj grubo się przeciążyłam i miałam twardy brzuch cały wieczór, też trochę strachu się najadlam, tym bardziej, że jak mała do tej pory była po prawej stronie tak wczoraj wyraźnie czułam ją po środku. Dziś już znowu wszystko ok.

Dziewczyny, jeśli kupiłyście już laktatory albo zamierzacie to jakie? Jakie konkretnie byście poleciły?

@Ali Cja , ja kupiłam używany elektryczny Canpol za 15 zl. Do tego z allegro nowe gumowe części i mam pewność, że jest czysty i bezpieczny, a wydalam razem mniej niz 50 zl.

Dziewczyny, jeśli kupiłyście już laktatory albo zamierzacie to jakie? Jakie konkretnie byście poleciły?
Ja będę kupować firmy Neno. Tylko nie jestem w stanie zdecydować się na konkretny model bo wypuścili ostatnio nowości. Nie wiem czy dwu czy trójfazowy, pojedynczy czy podwójny 🤷‍♀️

A ja mam znowu pytanie.
Jakiś czas temu (końcówka maja) najprawdopodobniej wypadł mi czop. Wczoraj robiłam badania moczu i wykazało dość mocną infekcję. Dziś już jestem na antybiotyku, ale od kiedy mam infekcję nie wiem.
Jak to jest z zagrożeniem dla dziecka? Bo pewnie zwiększyło się znacznie, skoro czopa już nie ma?

reklama
@bozenka21 jesli chodzi o opuchliznę to ja nie mogłam zgiąć palców u rąk, stopy aż szczypały od opuchlizny. Nie miałam wręcz żadnych dołeczków na stopach-dosłownie zlane z kostkami. Czułam tez po kolanach jakbym przytyła dobrych kilka kilo. Bardzo pomaga woda z cytryną i mięta, szybko zbija mi nadmiar wody

Do góry