reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Też mam taki plan właśnie 😁

Zapisalyscie się już na Szkole Rodzenia? A może już chodzicie? W moim mieście online lub hybrydowo:( i jeszcze nie uczeszczamy.

Mam dwóch lekarzy gin jeden prowadzi prywatnie a do drugiego chodzę tylko dlatego ze mam abonament w Luxmed. Myślicie że USG co 2-3 tyg może zaszkodzić maluchowi?
Ja się zapisalam z moim narzeczonym do szkoły rodzenia. Miało być stacjonarnie a jak będzie to się okaże. Zaczynamy 19.04. :)

reklama
Hej dziewczynki! Dopiero do was dziś dołączyłam. Jestem w pierwszej ciąży, obecnie 22tc! Termin na 30 lipiec ;) szukam pomocy i porady. Czy któraś z Was ma problemy z zapaleniem pęcherza ? Ja obecnie przechodzę prawdziwą mękę!!! Niby w ciągu dnia jest lepiej ale wieczorem i w nocy nie mogę wytrzymać z bólu. Nie wspominając że właśnie jesteśmy z mężem na izolacji bo mamy covid [emoji33][emoji33][emoji33]możecie napisać swoje domowe sposoby żeby jakkolwiek sobie pomoc [emoji120][emoji120]
Domowe sposoby na zapalenie pęcherza to picie duuużo płynów np. :
-niesłodzonej wody, sok z żurawiny, czarnej porzeczki aronii i naparów ziołowych np. rumianku.

Pomaga też ogrzewanie okolic nerek oczywiście nie za długo.

Podmywanie się min.2xdziennie ale najlepiej po każdej toalecie dobrze to robić cieplejszym naparem z rumianku.

Też jestem na izolacji przez covid u mnie zaczęło się jakieś zapalenie miejsc intymnych, napisałam do swojej dowcipnej i ta wypisała mi e-recepte. Poprosiłam koleżankę o wykupienie i pozostawienie pod drzwiami.
Więc skontaktuj się z lekarzem , poproś o coś dobrego i może ktoś bliski Ci wykupi [emoji846]. W takim przypadku może być potrzebny antybiotyk po pozorne leczenie jedynie złagodzi objawy ale nie wyleczy a zapalenie pęcherza w ciąży może spowodować kłębuszkowe zapalenie nerek co już nie jest fajne.

Hej dziewczyny :) coś długo była tu cisza. Jak się czujecie? Jakieś nowości w samopoczuciu, zachowaniu maluchów? U mnie ruchy już baaardzo mocne i bardzo częste, w sumie czuję malucha cały czas raz mocniej, raz słabiej. Niestety też czuję coraz częściej skurcze i są coraz mocniejsze, mam nadzieję że z szyjką wszystko ok, niedługo wizyta więc zobaczymy
Ojej, ja miałam 100 dniówkę wczoraj 😁 samopoczucie super, nic nie dolega. Rośniemy bardzo szybko 🙈 Ja się śmieje, że mój K jest bardzo grzeczny... Rano delikatnie zapuka, po moim dotyku da znać, że się obudził, później w ciągu dnia tez grzecznie leciutko daje o sobie znać, a wieczorem jakby oszalał 😂 chyba energię z całego dnia musi rozładować. Mama mi tu tak troszkę żartuje, że jak teraz jest spokojny, to jak już wyjdzie, da mi popalić 🤣 przeziębienie mnie trzymało 1,5 tygidnia i przesunęło mi się robienie badań krwi, moczu itd, przez co też ginekolog... Idę na wizytę w poniedziałek i już czas, zeby glukozę pić 😳
Też miałam Was pytać o szkołę rodzenia. U mnie w mieście jest jedna przyszpitalna, ale miejsca ograniczone. Są chyba 2 prywatne. Ja zaczęłam online, ale nie wiem czy to wystarczy? Jak myślicie?

Też nie wiem czy taka online wystarczy u mnie są hybrydowe czyli te praktyczne z przewijania tylko stacjonarnie. Sama nie wiem jeszcze się waham.

Czy którejś z Was wyszło białko w moczu? Na jakim poziomie? U mnie 75mg, czytałam że spoko ale dostałam komentarz od gin że wymaga konsultacji więc już wariuję.

@Matylda126 co do usg to ja tak jakoś do 16 tc też chodziłam co 2-3tyg i pytałam się czy to nie szkodzi maluszkowi i lekarz, u którego akurat byłam powiedział, że nie. Też chodziłam i do mojej ginki i do medicover.

Ojej, ja miałam 100 dniówkę wczoraj 😁 samopoczucie super, nic nie dolega. Rośniemy bardzo szybko 🙈 Ja się śmieje, że mój K jest bardzo grzeczny... Rano delikatnie zapuka, po moim dotyku da znać, że się obudził, później w ciągu dnia tez grzecznie leciutko daje o sobie znać, a wieczorem jakby oszalał 😂 chyba energię z całego dnia musi rozładować. Mama mi tu tak troszkę żartuje, że jak teraz jest spokojny, to jak już wyjdzie, da mi popalić 🤣 przeziębienie mnie trzymało 1,5 tygidnia i przesunęło mi się robienie badań krwi, moczu itd, przez co też ginekolog... Idę na wizytę w poniedziałek i już czas, zeby glukozę pić 😳
Też miałam Was pytać o szkołę rodzenia. U mnie w mieście jest jedna przyszpitalna, ale miejsca ograniczone. Są chyba 2 prywatne. Ja zaczęłam online, ale nie wiem czy to wystarczy? Jak myślicie?
Myślę, że szkoła rodzenia online też powinna dużo dać :). Sama oglądam na fb Szkole Rodzenia Mama Gaja. A Ty?

Myślę, że szkoła rodzenia online też powinna dużo dać :). Sama oglądam na fb Szkole Rodzenia Mama Gaja. A Ty?
Ooo, zerkne również tam, gdzie Ty 😊 Ja zarejestrowałam się na stronie bebiprogram.pl i dla zalogowanych użytkowników szkoła rodzenia jest tam darmowa. Są zarówno filmy jak i teksty. Na koniec dostaję się jakiś certyfikat, ale nie jestem nawet w połowie 😁

Ooo, zerkne również tam, gdzie Ty 😊 Ja zarejestrowałam się na stronie bebiprogram.pl i dla zalogowanych użytkowników szkoła rodzenia jest tam darmowa. Są zarówno filmy jak i teksty. Na koniec dostaję się jakiś certyfikat, ale nie jestem nawet w połowie 😁
Aa taak, fajne są te filmiki instruktażowe z bebiprogram na YouTube 😃.

reklama
Do góry