reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Ehh od waryjatek mnie wyzwali ,wparowalam do szpitala z 10 rozwarciem.Nikt mi nie wierzył baby się darly ze pipeprze adronrony dopuki jedna się nie schylila ze wody mam rozlane.Wysadziły mnie na łóżko i pchnęły bym na plasko leżała obym tylko w windzie nie urodziła i wtedy tak mnie rozbolalo ze się darlam a te ze mam się uspokoić ze źle oddycham
, tak się zdenerwowałam ze musieli mi wyskrobywac łożysko.Potem jedna skomentowała ze powinnam się leczyć a druga powiedziała hirurgowi ze jestem specjalnym przypadkiem i żeby na mnie uważali.Na szczęście lekarz powiedział jej ze dla niego każdy przypadek jest specjalny.

Hej dziewczyny, co tam u Was? Jak samopoczucie? Macie już kupione albo wybrane wózki i foteliki samochodowe?
Hej, samopoczucie super 😊 Troszkę wariuję, bo mały się rozleniwił i tylko sporadycznie gdzieś tam bardzo delikatnie się poruszy 😭 a ja to bym chciała czuć te kopniaki, żeby mieć pewność, że wszystko okej. Byłam dziś u ginekologa. W środę prawdopodobnie pójdę na glukozę 😳 a co u Was?

Hej dziewczyny, co tam u Was? Jak samopoczucie? Macie już kupione albo wybrane wózki i foteliki samochodowe?
samopoczucie różnie raz lepiej , a czasami chodzę poirytowana i zmęczona ciążą ,ogólnie to już odliczam tygodnie do porodu , co do wózka to jeszcze go nie mam , jestem teraz na etapie kupowania łóżeczka i czekam z niecierpliwością na wizytę do ginekologa którą mam 22 kwietnia , mam nadzieje że u małej jest wszystko w porządku bo teraz będę miała pewnie usg 3 trymestru to dowiem się czy mała dobrze rośnie i się rozwija

Hej, ja dziś czułam się jakaś osłabiona, przyćmiona i głodna 😂. Teraz trochę brzuch mi pęka 😂.

Powiem Wam, że siedziałam na necie oglądałam te wózki, łóżeczka i już miałam tego trochę dość. Żaden nie był idealny.. Na początku podobały mi się wizualnie i gabarytowo mima xari, ale drogie, anexy wydają się spoko, któryś z modeli bebetto mi się nawet podobał, riko mola (ale nie był wielofunkcyjny a w sumie uznałam za wygodne kupić od razu 2 albo 3w1).
Pewnego razu na spacerze zobaczyłam parkę z ładnym, kompaktowym wózkiem o nazwie verdi sonic. Obczaiłam na necie i okazało się, że cenowo są bardzo okazyjne w porównaniu z wyżej wymienionymi. Ten, który widziałam był z materiału, inny model a ja zamówiłam ten https://verdi-sklep.pl/sklep/verdi-sonic-soft/ w kolorze nr 6 (jasno-szary). Jak przyjdzie to mogę napisać jakie robi wrażenie na żywo.
Moje kryteria oceny to aby mi się podobał wizualnie, był w miarę lekki, w miarę kompaktowy, lekko się prowadził. A cena tego wózka tylko dodatkowo mnie zachęciła. Jak będzie szajski to odeślę 😂. Podobne kryteria tyczą się spacerówki i fotelika, które są w zestawie. Jak będą wydawały się w miarę porządne to spełnią moje oczekiwania....

A czy wasze maluchy też w ostatnim czasie mają dość często czkawke? Mój maluch ostatnimi dniami codziennie, czasem nawet 2-3 razy dziennie.

reklama
Do góry