reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Cześć, macie jakieś godne polecenia książki/poradniki na temat ciąży? Ja kupiłam coś takiego. Całkiem fajnie napisana.
20201203_131444.jpg

U mnie z objawami póki co jakoś spokojnie. Mdłości rano jak jestem głodna, poza tym ok. Piersi raz bolą bardziej, raz mniej. Chociaż chyba wolę jak bolą bardziej, spokojniejsza jestem 😉

reklama
Ja mam tak okropna ochote na kluski slaskie z sosem, ze lepilam kluchy caly ranek a teraz robie gulasz wolowy do nich 🤣
Zreszta ostatnio najbardziej mi wchodza ziemniaki z sosem pieczeniowym (tym z torebki) i makaron z pesto. Wszystko co smazone mnie odrzucilo, odrzucilo mnie nawet od masla, bo mi smierdzi tluszczem. Zreszta mam wrazenie, ze mam nadwrazliwosc wechowa jakas, bo 99% rzeczy mi smierdzi

Zawsze byłam na granicy wagi normalnej i niedowagi. [emoji2372] ale na samym początku ciąży przytyłam 1,5kg więc wydaje mi się że waga sama w sobie jest ok, z dzidzia mam nadzieję że też, za tydzień mam wizytę i kolejne usg [emoji3064]
A masz niedowage??
Bo jeśli nie to się nie martw - maleństwo wyciągnięcie z Ciebie witaminy ... Jeśli z dzieckiem wszystko w porządku to spadek wagi nie jest niebezpieczny..

Dziewczyny od wczoraj leze, duzo spie. Dzis jakby mniej ciagna plecy i podbrzusze. Nie zauwazylam juz plamienia, mam nadzieje ze nie wroci. Modle sie o to calym sercem. Ze wszystko juz bedzie tylko dobrze.
Będzie dobrze, trzymam kciuki
Dziewczyny dzisiaj o 17 mam teleporade z ginem z Medicoveru. Myślicie że da mi skierowanie na badania krwi te podstawowe? Dostałam od mojego gina prywatnie, ale oczywiście chce je zrobić za darmo z pakietu. Obawiam się tylko że mi powie, że najpierw się muszę pokazać w placówce/prowadzić ciążę dwutorowo a na to nie mam czasu pracując. A zaoszczędzilabym z 300zl na samych badaniach krwi które mam teraz do zrobienia ...
A nie możesz powiedzieć że byłaś prywatnie ale będziesz chodzić też na NFZ? Nie robią łaski, że przepiszą
Cześć, macie jakieś godne polecenia książki/poradniki na temat ciąży? Ja kupiłam coś takiego. Całkiem fajnie napisana. Zobacz załącznik 1209732

U mnie z objawami póki co jakoś spokojnie. Mdłości rano jak jestem głodna, poza tym ok. Piersi raz bolą bardziej, raz mniej. Chociaż chyba wolę jak bolą bardziej, spokojniejsza jestem 😉
Ja mam stara książkę, muszę ją odkopać "w oczekiwaniu na dziecko"

Ja mam tak okropna ochote na kluski slaskie z sosem, ze lepilam kluchy caly ranek a teraz robie gulasz wolowy do nich 🤣
Zreszta ostatnio najbardziej mi wchodza ziemniaki z sosem pieczeniowym (tym z torebki) i makaron z pesto. Wszystko co smazone mnie odrzucilo, odrzucilo mnie nawet od masla, bo mi smierdzi tluszczem. Zreszta mam wrazenie, ze mam nadwrazliwosc wechowa jakas, bo 99% rzeczy mi smierdzi
Ja to samo, nadwrazliwosc wechowa, dobre okreslenie 🤣

Dziewczyny dzisiaj o 17 mam teleporade z ginem z Medicoveru. Myślicie że da mi skierowanie na badania krwi te podstawowe? Dostałam od mojego gina prywatnie, ale oczywiście chce je zrobić za darmo z pakietu. Obawiam się tylko że mi powie, że najpierw się muszę pokazać w placówce/prowadzić ciążę dwutorowo a na to nie mam czasu pracując. A zaoszczędzilabym z 300zl na samych badaniach krwi które mam teraz do zrobienia ...
Nie wiem jak jest w Medicoverze, ale ja mam pakiet z PZU i na teleporadzie mi bez problemu dali skierowania na wszystkie badania krwi (i to zanim byłam pierwszy raz u ginekologa). Po prostu powiedz, że jesteś w ciąży i potrzebujesz zrobić wszystkie badania. Na pewno warto chociaż spróbować 😉

Ja w luxmedzie miałam teleporade i dostałam skierowania na wszystkie badania nawet nie musiałam jakie potrzebuje dr powiedział że on wie co mi wystawić i wszytsko mam w systemie w przyszłym tygodniu się na badania krwi wszystkie łącznie z podstawówka morfologia i siuskami wybiore

reklama
Mi na teleporadzie dała bez problemu podstawowe, pappa z krwi i prenatalne usg, na podstawie skierowań w swoim profilu umawiasz się na wizyty :)

Do góry