reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Ja mam tak okropna ochote na kluski slaskie z sosem, ze lepilam kluchy caly ranek a teraz robie gulasz wolowy do nich 🤣
Zreszta ostatnio najbardziej mi wchodza ziemniaki z sosem pieczeniowym (tym z torebki) i makaron z pesto. Wszystko co smazone mnie odrzucilo, odrzucilo mnie nawet od masla, bo mi smierdzi tluszczem. Zreszta mam wrazenie, ze mam nadwrazliwosc wechowa jakas, bo 99% rzeczy mi smierdzi
Ja makaron z pesto „odkryłam” na nowo wczoraj. Mogłabym chyba cały słoiczek na raz zjeść 😜

reklama
Na
Dziewczyny dzisiaj o 17 mam teleporade z ginem z Medicoveru. Myślicie że da mi skierowanie na badania krwi te podstawowe? Dostałam od mojego gina prywatnie, ale oczywiście chce je zrobić za darmo z pakietu. Obawiam się tylko że mi powie, że najpierw się muszę pokazać w placówce/prowadzić ciążę dwutorowo a na to nie mam czasu pracując. A zaoszczędzilabym z 300zl na samych badaniach krwi które mam teraz do zrobienia ...
Napewno da 🙂 Sama się umówiłam z moją ginekolog z Medicover, że po pierwszym USG mam umówić z nią teleporadę i wystawi mi skierowania na wszystkie badania. Dopiero z wynikami kazała przyjść już stacjonarnie, żeby założyć kartę ciąży.

Na

Napewno da [emoji846] Sama się umówiłam z moją ginekolog z Medicover, że po pierwszym USG mam umówić z nią teleporadę i wystawi mi skierowania na wszystkie badania. Dopiero z wynikami kazała przyjść już stacjonarnie, żeby założyć kartę ciąży.
Tylko że ja nie chce prowadzić przez medicover ciąży, tylko właśnie prywatnie u kogoś innego. Temu mam obawy że gin z medicover mi nie da tych skierowań. Po prostu badania z krwi chciałabym robić z pakietu

Będzie dobrze, trzymam kciuki

A nie możesz powiedzieć że byłaś prywatnie ale będziesz chodzić też na NFZ? Nie robią łaski, że przepiszą

Ja mam stara książkę, muszę ją odkopać "w oczekiwaniu na dziecko"
ja boję się zainwestować w książkę...boje sie kupic ocieplane legginsy... z poprzedniej ciąży mam legginsy letnie i noszę pod nie cieple majtki póki co. jak potwierdza ciążę wtedy będę inwestować a na razie (wstyd się przyznać) ale raz trzymam kciuki raz jestem.pewna że nie jestem.w ciąży:( eh... w niedzielę powinnam.dostac @ .... gdybym nie była w ciazy :( mam milion pomysłów... huczy mi w głowie

Niestety plamie dalej ;(( a mialam nadzieje, ze minelo. Jasno brazowy sluz i w nim jakby brazowe niteczki :(
będę pocieszać ja miałam tak przez pierwsze trzy miesiące poprzedniej ciąży plus krwawienia. dziś siedzi koło mnie bardzo Wyglądana 15 miesięczna dziewczynka :) odpoczywaj i nie martw się na zaś:) będzie dobrze :) zauważyłam, że uspakajanie innych idzie mi lepiej niż mnie samej

reklama
Niestety plamie dalej ;(( a mialam nadzieje, ze minelo. Jasno brazowy sluz i w nim jakby brazowe niteczki :(
Ja też od początku ciąży miałam plamienia, a nawet żywą krew mimo brania duphastonu. Strasznie panikowałam bo jestem po poronieniach, ale na USG było wszystko w porządku. Wiem, że to bardzo stresuje, ale myśl pozytywnie i dużo odpoczywaj 😉 Wbrew pozorom,plamienia w ciąży są bardzo powsZechne. Będzie dobrze 😘

Do góry