reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
No to zdecydowanie masz czas bo tak ręcznie licząc dziś masz 5+4 a przy cyklach 30 dniowych owulacja jest później niż np u mnie gdzie mam 26dni :)
Życzę spokojnej ciąży!
Pewnie już pisałaś ale w którym tc już jesteś?
Ja 9tc (8+6) zaraz wchodzę w 10 tc [emoji847].
Też mam krótkie cykle, ale mi pani ginekolog powiedziała, że przy cyklach poniżej 28 dni, bierze się i tak 28.
Dlatego moja aplikacja pokazuje inny dzień porodu (7.07.21) a ginekolog obliczyła inny (12.07.21)[emoji846]. Trochę tego nie rozumiem ale ok. [emoji846]

Umowilam wlasnie badania prenatalne, mam termin dopiero na 18.01....to bedzie 13+5 czy ktoras z Was ma tez tak pozno ustalone badania? Z wiadomoscia o ciazy zatem musze sie dosc dlugo jeszcze wstrzymac. Ale chcialam koniecznie tam, bo lekarz ma bardzo dobre opinie i okazalo sie, ze jest Polakiem to juz w ogole na plus w tym stresie. Maz bedzie mogl wejsc ze mna na usg :)

Na chwile mnie stres ogarnal i setki pytan, ale nie chce sie zamartwiac. Dziwi mnie natomiast to, ze oni tu nie uwazaja ze kobiecie w moim wieku nalezy sie skierowanie na prenatalne i za wszystko musze zaplacic. Ale zdrowie dzidzi najwazniejsze[emoji173]
Ja mam 29.12 br i z moich obliczeń (aplikacja) wynika , że będę w 14 tc , ale z obliczeń pani ginekolog będę w 13 tc.

Wkurza mnie trochę na aplikacja. Przed zmianami jak i po wraz się tnie, jest mało intuicyjna i jakas taka chaotyczna. Nie lubię jej. :D

Ktoś już siedzi na L4 ze mną?
Totalnie mi to nie służy. Jestem rozlazła i rozleniwiona. Nic mi się nie chce wiec nic nie robię. Mam nadzieje, ze wróci mi power bo aż sama się wstydzę swojego lenistwa. 🙈

Jak tam się czujecie, dziewczyny?
Ja siedzę na L4 już od 2 tygodni. Narazie mam L4 bez kodu ciążowego. Ginekolog powiedziała, że po zrobienou USG w 8 tygodniu będzie mogła wystawić kod ciążowy. Szczerze mówiąc to w ogóle mi się nie nudzi 🤗🤗🤗

A na pewno on Ci będzie robił prenatalne?
Tak on bedzie robil. Ma dwa gabinety i w jednym co ma lepszy sprzet robi prenatalne a zwykle wizyty ma w innym miejscu. Wydaje mi sie ze w poprzedniej ciazy tez tak bylo, ze na prenatalnych tylko na tym się skupia a na zwyklej wizycie daje zwolnienie, sprawdza wyniki badan itp. nie pytalam go dlaczego tak

Wkurza mnie trochę na aplikacja. Przed zmianami jak i po wraz się tnie, jest mało intuicyjna i jakas taka chaotyczna. Nie lubię jej. :D

Ktoś już siedzi na L4 ze mną?
Totalnie mi to nie służy. Jestem rozlazła i rozleniwiona. Nic mi się nie chce wiec nic nie robię. Mam nadzieje, ze wróci mi power bo aż sama się wstydzę swojego lenistwa. 🙈

Jak tam się czujecie, dziewczyny?
Ja dziś pierwszy dzień na l4 i od długiego czasu w końcu mam ochotę i siłę na zrobienie normalnego obiadu- robie placki po węgiersku 🤩
Znając siebie tez będzie mi ciężko się zmotywować żeby coś pożytecznego zrobić 😆

reklama
Ja siedzę na L4 już od 2 tygodni. Narazie mam L4 bez kodu ciążowego. Ginekolog powiedziała, że po zrobienou USG w 8 tygodniu będzie mogła wystawić kod ciążowy. Szczerze mówiąc to w ogóle mi się nie nudzi 🤗🤗🤗
A ja na l4 bo przypaletalo się zapalenie węzłów chłonnych , ale prosiłam o brak kodu ciążowego , bo w pracy nie wiedza 😀

Do góry