reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Hej dziewczyny!

Mój szacowany termin porodu to 31.07.2021, czyli łapię się jeszcze na Wasze forum :) Wróciłam właśnie od lekarza, ale niestety na usg nie było widać jeszcze serduszka, więc trochę się zmartwiłam :( Lekarz twierdzi, że jeszcze za wcześnie, ale wiadomo pojawił się niepokój.... Aplikacja Preglife pokazuje mi, że jestem 5+3 natomiast Hi Mommy, że jestem 6+4. Wiecie która aplikacja pokazuje prawidłowe daty? Wy w którym dniu słyszałyście/widziałyście już serduszko?

Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrego samopoczucia! :)

reklama
Hej
Przyszłe mamusie mam 2 pytania :
1. Co myślicie o piwach 0%?
Ja nawet słyszałam o winach 0%. Próbowała któraś z Was?
Za dwa tyg. z narzeczonym mamy rocznice, chce coś upichcić pysznego bo przecież nigdzie się teraz nie pójdzie a na wynos zamawiać by jeść zimne to trochę kiepsko, chcę żeby przynajmniej trochę było romantycznie i myślę nad kupnem[emoji848]

2. Czy macie zwierzątka? Jaki macie stosunek do zapoznania domownika z małym człowieczkiem? Na jednej z grup na FB czytałam kilka komentarzy, że gdy przyjdzie dzidzia to będą izolować domownika od dziecka a w najgorszym przypadku gdzieś je oddadzą.
Ja mam młodego rudego kocurka , słodkiego psotnika którego w życiu bym nie oddała. Ogólnie uważam, że jak dobrze się wychowa swojego pupila to nie ma się czego bać bo z reguły zwierzak nie zrobi krzywdy dziecku bo traktuje je jak własne małe.

Piwa zero piłam i w ciąży i pijam teraz, w trakcie karmienia. Zawierają słód jęczmienny, więc wspomagają laktację 😄
Jeśli chodzi o zwierzęta, mam dwa duże psy w domu i trójkę dzieci. Nie wyobrażam sobie oddać psa, tylko dlatego że spodziewam się dziecka. To chore. Jakie wartości przekazuje dziecku ktoś, kto oddaje przyjaciela? Słabo to wróży na przyszłość.

Hej dziewczyny!

Mój szacowany termin porodu to 31.07.2021, czyli łapię się jeszcze na Wasze forum :) Wróciłam właśnie od lekarza, ale niestety na usg nie było widać jeszcze serduszka, więc trochę się zmartwiłam :( Lekarz twierdzi, że jeszcze za wcześnie, ale wiadomo pojawił się niepokój.... Aplikacja Preglife pokazuje mi, że jestem 5+3 natomiast Hi Mommy, że jestem 6+4. Wiecie która aplikacja pokazuje prawidłowe daty? Wy w którym dniu słyszałyście/widziałyście już serduszko?

Hej! Witaj!
Ja nie znam tej drugiej aplikacji ale Preglife bierze pod uwagę długość cykli, więc wydaje się bardziej wiarygodna. U mnie najpierw jak nie wpisałam długości cyklu to ciążą byla tydzien starsza. Później zmieniłam na 33 dni i prawie co do dnia pokryła się z tym co powiedział mi lekarz.

Hej dziewczyny!

Ja widziałam serce w 6+4
Aplikację mam jedną preglife i tak samo obliczyła jak mój gin

Hej dziewczyny!

Cześć. Mi preglife pokazuje idealnie. Nie znam się ale wydaje mi się że 5 tydzień to za szybko. Ja sama umawiałam się na 8 tydzień.
Mieszkam w NL i tutaj najszybciej można od 7 iść na echo.

A co do forum. Mi to obojętne ale jak tutaj wygodniej to chyba sprawa do ogarnięcia jest 😉

reklama
No niestety nasz organizm jest nie do ogarnięcia [emoji6]. Jedne nie mają objawów czego im zazdroszczę a inne odrzuca od ulubionych potraw i innych nawyków....
Ja też uwielbiałam kawę , kiedyś kilka lat temu piłam mocną czarną ale zaczęłam mieć po niej problemy z żołądkiem i zamieniłam na rozpuszczalna z mlekiem (samego mleka nienawidzę od dziecka [emoji1785])
Ostatnio piłam taką Jacobs editions barista - mieszanka kawy prawdziwej i rozpuszczalnej PYYYYCHA, choć ostatnio praktycznie jej nie piję....[emoji848] Nie to że mnie odrzuca ale nie nam jakoś ochoty [emoji6][emoji846].

Za to myśl bo mięsie aż wywołuje u mnie [emoji1785][emoji2961][emoji27][emoji856][emoji51]

Uwielbiam mandarynki [emoji521], pomarańcze [emoji521]a wczoraj odkryłam kiwi [emoji1650].
A wiecie co jeszcze jest pychota ?
Marchewka maczana w hummusie paprykowym z biedronki [emoji7] ubóstwiam.
Ja piłam sypaną, mieliłam sobie co rano ❤️ a takie połączenie sypanej i rozpuszczalnej też uwielbiam 🤤 teraz nie mam ochoty w ogóle 😭
Hej dziewczyny!

Hej :) ja mam termin na 26.07 i idę w czwartek na USG. Myślę że faktycznie za szybko u Ciebie także spokojne, na następnej wizycie na pewno już wszystko będzie pięknie 😊 a co do aplikacji to też potwierdzam że preglife dobrze pokazuje, w poprzedniej ciąży urodziłam dokładnie w wyznaczony dzień 😊

Edit. Serduszko w.puerwszej ciąży widziałam 6+4, teraz będę 6+3

Ostatnia edycja:
Do góry