reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Hej dziewczyny!

Mój szacowany termin porodu to 31.07.2021, czyli łapię się jeszcze na Wasze forum :) Wróciłam właśnie od lekarza, ale niestety na usg nie było widać jeszcze serduszka, więc trochę się zmartwiłam :( Lekarz twierdzi, że jeszcze za wcześnie, ale wiadomo pojawił się niepokój.... Aplikacja Preglife pokazuje mi, że jestem 5+3 natomiast Hi Mommy, że jestem 6+4. Wiecie która aplikacja pokazuje prawidłowe daty? Wy w którym dniu słyszałyście/widziałyście już serduszko?

Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrego samopoczucia! :)
Wydaje mi sie ze to zbyt wcześnie na serduszko. Z tego co tu czytałam to tydzień pózniej w stosunku do Twojej wizyty jest widać serduszko. Ja byłam 6+5 i było widac bijące seduszko.

reklama
Hej dziewczyny!

Mój szacowany termin porodu to 31.07.2021, czyli łapię się jeszcze na Wasze forum :) Wróciłam właśnie od lekarza, ale niestety na usg nie było widać jeszcze serduszka, więc trochę się zmartwiłam :( Lekarz twierdzi, że jeszcze za wcześnie, ale wiadomo pojawił się niepokój.... Aplikacja Preglife pokazuje mi, że jestem 5+3 natomiast Hi Mommy, że jestem 6+4. Wiecie która aplikacja pokazuje prawidłowe daty? Wy w którym dniu słyszałyście/widziałyście już serduszko?

Kiedy miałaś ostatni okres? Od tego dnia liczy się tygodnie :) u mnie 5+3 był tylko zarodek a tydzień później już piękne serduszko.

Jestem już po wizycie[emoji4] chyba jest dobrze maluszek ma 1.29mm i biło pięknie serduszko[emoji3590][emoji7] dziś mam 7t3d następna wizyta w wigilię[emoji4][emoji256] termin wyliczony na 20.07.21[emoji16]
A to selfik mojego maleństwa[emoji3059]Zobacz załącznik 1208619
Cudnie❤ nie znam sie na tych wyliczeniach, ja mam dzis 6+6 a termin na 21.07.21 :D

Ja jestem po poronieniu zatrzymanym dlatego też troszkę panikuję, żeby wszystko było dobrze.
Przeanalizowałam właśnie te moje USG i w opisie znalazłam FHR (+). To jednak ♥️ jest.
U mnie tez bylo poronienie zatrzymane w 12tc, ale jak juz mowilam chce myslec pozytywnie i tlumacze sobie, ze dziecko po prostu zmienilo termin przyjscia na swiat ❤🍀

Hej dziewczyny!

Ja wczoraj miałam wizytę 6t4d i dopiero pojawił się zarodek i było serduszko więc spokojnie jeszcze jest czas u Ciebie.

Ostatni okres 24.10.2020 tyle, że u mni cykle ok. 30 dniowe.

Pocieszyłyście mnie bardzo! No nic pozostaje mi czekać na kolejne usg za 2 tygodnie :)
No to zdecydowanie masz czas bo tak ręcznie licząc dziś masz 5+4 a przy cyklach 30 dniowych owulacja jest później niż np u mnie gdzie mam 26dni :)
Życzę spokojnej ciąży!

reklama
Do góry