reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Jestem już po wizycie[emoji4] chyba jest dobrze maluszek ma 1.29mm i biło pięknie serduszko[emoji3590][emoji7] dziś mam 7t3d następna wizyta w wigilię[emoji4][emoji256] termin wyliczony na 20.07.21[emoji16]
A to selfik mojego maleństwa[emoji3059]Zobacz załącznik 1208619
Pięknie ❤️ gratulacje . Dużo zdrówka dla was 😙

Umowilam wlasnie badania prenatalne, mam termin dopiero na 18.01....to bedzie 13+5 czy ktoras z Was ma tez tak pozno ustalone badania? Z wiadomoscia o ciazy zatem musze sie dosc dlugo jeszcze wstrzymac. Ale chcialam koniecznie tam, bo lekarz ma bardzo dobre opinie i okazalo sie, ze jest Polakiem to juz w ogole na plus w tym stresie. Maz bedzie mogl wejsc ze mna na usg :)

Na chwile mnie stres ogarnal i setki pytan, ale nie chce sie zamartwiac. Dziwi mnie natomiast to, ze oni tu nie uwazaja ze kobiecie w moim wieku nalezy sie skierowanie na prenatalne i za wszystko musze zaplacic. Ale zdrowie dzidzi najwazniejsze❤

Dziewczyny a listę tworzymy z tego do wstawia @kolor nadzieji czy robimy nowa na wątek zamknięty? Bo może już część odpadła z tej listy?hmm? Ja mogę ewentualnie napisać do @aniaslu jak nikt nie chce tylko potrzebujemy jeszcze jednego moderatora wtedy

Proponuję stworzyć nową listę.
Ja mogę być drugim moderatorem.

Umowilam wlasnie badania prenatalne, mam termin dopiero na 18.01....to bedzie 13+5 czy ktoras z Was ma tez tak pozno ustalone badania? Z wiadomoscia o ciazy zatem musze sie dosc dlugo jeszcze wstrzymac. Ale chcialam koniecznie tam, bo lekarz ma bardzo dobre opinie i okazalo sie, ze jest Polakiem to juz w ogole na plus w tym stresie. Maz bedzie mogl wejsc ze mna na usg :)

Na chwile mnie stres ogarnal i setki pytan, ale nie chce sie zamartwiac. Dziwi mnie natomiast to, ze oni tu nie uwazaja ze kobiecie w moim wieku nalezy sie skierowanie na prenatalne i za wszystko musze zaplacic. Ale zdrowie dzidzi najwazniejsze❤

Wg tego co wiem usg prenatalne robi się do 13+6 więc o ile już teraz z usg nie wychodzi Ci starsza ciąża niż z om to powinno być Ok. Ja wolałam wcześniej się umówić bo u mnie na usg większe dziecko niż wg okresu.

Dziewczyny. Miałam tele wizytę właśnie w szpitalu. Tutaj tak się odbywa. Najpierw echo.. Tydzień później jest wizyta. Mam już wolne. Pierwsza ciążę mialam wg nich skomplikowana dlatego teraz też zostaje pod opieka szpitala i ginekologa. Nie macie pojęcia jak się cieszę! Super Pani się trafiła. Mam cały zestaw badań.. Plus kardiologa i diabetologa.

Do dziewczyn co mają mdłości, zgagę, zaprcia itp. Poproscie swojego lekarza o tabletki. Po co się męczyć. Ja w poprzedniej ciąży miałam na wszystko tylko wstydzilam się poprosić na zaparcia. Nie wiem czemu. Efekt był taki że miałam problem z hemoroidami. Teraz jestem mądrzejsza. Zaraz idę do apteki. 😁
Do czwartego miesiąca wszystko zwracałam. I właśnie w 4 miesiącu ginekolog dała mi zestaw. No i moje wymioty się zakończyły.

może warto zapytać?

reklama
Do góry