reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Ja również mam prenatalne 22 grudnia i będzie to 12t+2d. Mi mdłości troszeczkę minęły. Z widocznych objawów, to nabrzmiałe, bolące (raz mniej, raz bardziej) piersi z widocznymi żyłkami. Jem praktycznie tak jak jadłam, jedynie nie mam ochoty za bardzo na mięso, za to z ogromną ochota jem pomarańcze.
Przy okazji chciałam pogratulować wszystkim wspaniałych wizyt oraz powitać wszystkie nowe
"Mamuśki"😃
Dużo pozytywnego myślenia 😘
O, to mamy na ten dam dzień wyznaczony termin 😉

reklama
Dziewczyny a te prenatalne badania to każda z nas musi zrobić ? Ja jestem tak zielona w temacie ciąży że szok 🤦‍♀️
Nie każda, to już zależy od Ciebie czy na nie pójdziesz, natomiast badanie jest po to by sprawdzić by maleństwo jest zdrowe. Ja wole wiedzieć wcześniej gdyby miało być coś nie tak. Poczytaj o prenatalnych 1 trymestr.

Hejka, czy wy tez wstajecie w nocy do wc? Mam tak co dzien od jakis 2 tygodni :)
Dzis skonczylam 6 tydzien, wchodze wlasnie w 7 i wiecie co, tym razem bedzie dobrze!!! Czuje to, pierwsza wizyta w piatek na 9 🥰 milego dnia😘
Niestety tak. Dzisiaj wstałam o 1 i już nie usnęłam zbyt dobrze. Ledwo dzisiaj żyje.
Dziewczyny a te prenatalne badania to każda z nas musi zrobić ? Ja jestem tak zielona w temacie ciąży że szok 🤦‍♀️
Nie musisz robić, ale warto. Ja w poprzedniej ciąży dowiedziała się,że dziecko będzie chore. Wtedy w razie coś jest czas na działanie, dodatkowe badania itp.
W tej ciąży też będę robić USG prenatalne, jedynie daruję sobie test Pappa

Hej dziewczyny. Jestem po wizycie maluch ma 2 cm i jest ok. Powiedzcie mi czy wy też macie takie okropne bóle głowy 😞 os 3 dni leżę z okładami - masakra. Biorę leki na nadciśnienie i jest w porządku więc podejrzewam migrenę. A drugie moje pytanko dotyczy badań prenatalnych w którym tyg się je robi bo widzę że niektóre już macie termin.

Niestety tak. Dzisiaj wstałam o 1 i już nie usnęłam zbyt dobrze. Ledwo dzisiaj żyje.

Nie musisz robić, ale warto. Ja w poprzedniej ciąży dowiedziała się,że dziecko będzie chore. Wtedy w razie coś jest czas na działanie, dodatkowe badania itp.
W tej ciąży też będę robić USG prenatalne, jedynie daruję sobie test Pappa
Te prenatalne to jest pappa przecież

Hej dziewczyny. Jestem po wizycie maluch ma 2 cm i jest ok. Powiedzcie mi czy wy też macie takie okropne bóle głowy 😞 os 3 dni leżę z okładami - masakra. Biorę leki na nadciśnienie i jest w porządku więc podejrzewam migrenę. A drugie moje pytanko dotyczy badań prenatalnych w którym tyg się je robi bo widzę że niektóre już macie termin.
Ja nie mam bólów głowy ale nigdy w sumie nie miewam może raz na pół roku jak miałam....
Co do prenatalnych to między 11 a14 tyg najlepiej

Miedzy 11-13t+6d

reklama
ja mam trzy córki i pragnę czwartej. Ja się nie nadaję na matkę chłopca 🤦🏻‍♀️ Ale mój mąż skakałby z radości z powodu synka. W końcu jakiś męski pierwiastek w tym naszym babińcu by był.
Ja też Anka i jestem mamą trzech chłopców ;) teraz liczę na córe ;). Chłopcy są kochani :) zwłaszcza jako niemowlaki... szwagierka miała dwie dziewuchy i ile ona się namęczyła z kolkami, nie chciały spać, miałam jakieś takie wyrażenie że te dziopy to nadpobudliwe. Moje chłopaki do roczku to aniołki w dzień po 3-4h spali mogłam z nimi wszystko zrobić.... ale też czasem zastanawiam się czy to rzeczywiście zależne od płci czy od nas rodziców?? ;) Syna jak wychowasz na dżentelmena to nie raz Cię miło zaskoczy... albo taki 5 latek usiądzie na kolanach i powie "mamo ja bym chciał mieć taką piękną żonę jak Ty" 😍😊

Do góry