reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Ja też Anka i jestem mamą trzech chłopców ;) teraz liczę na córe ;). Chłopcy są kochani :) zwłaszcza jako niemowlaki... szwagierka miała dwie dziewuchy i ile ona się namęczyła z kolkami, nie chciały spać, miałam jakieś takie wyrażenie że te dziopy to nadpobudliwe. Moje chłopaki do roczku to aniołki w dzień po 3-4h spali mogłam z nimi wszystko zrobić.... ale też czasem zastanawiam się czy to rzeczywiście zależne od płci czy od nas rodziców?? ;) Syna jak wychowasz na dżentelmena to nie raz Cię miło zaskoczy... albo taki 5 latek usiądzie na kolanach i powie "mamo ja bym chciał mieć taką piękną żonę jak Ty" 😍😊
Może coś w tym jest, moje dziewczyny kolek nie miały ale spać nie chciały to fakt

Ja też Anka i jestem mamą trzech chłopców ;) teraz liczę na córe ;). Chłopcy są kochani :) zwłaszcza jako niemowlaki... szwagierka miała dwie dziewuchy i ile ona się namęczyła z kolkami, nie chciały spać, miałam jakieś takie wyrażenie że te dziopy to nadpobudliwe. Moje chłopaki do roczku to aniołki w dzień po 3-4h spali mogłam z nimi wszystko zrobić.... ale też czasem zastanawiam się czy to rzeczywiście zależne od płci czy od nas rodziców?? ;) Syna jak wychowasz na dżentelmena to nie raz Cię miło zaskoczy... albo taki 5 latek usiądzie na kolanach i powie "mamo ja bym chciał mieć taką piękną żonę jak Ty" 😍😊
Ja mam corke, owszem spac nie chciala, ale jak patrze po znajomych ktorzy maja synow to troszke jestem wystraszona. Corka ma dzis 10 lat w pokoju blysk, swietnie sie uczy, czyta ksiazki /jest dwujezyczna/ wszystko na swoim miejscu, nalezala do grzecznych dzieci. Dopiero od niedawna "pyskuje". Nadal czula i calusna. Chlopcow ktorych znam, mlodsi od mojej corki, rozrabiaja strasznie, nie sluchaja. Widze jak znajomych syn ich oklada pluje, kopie /5latek/. Wiem, ze to zapewne kwestia wychowania. Natomiast strasi chlopcy nie rozstaja sie z telefonami.i grami. Kolezanka ma parke, mowi ze przez syna ma zszargane nerwy, mlody nie chce sie uczyc, wymusza wszystko, pyskuje, krzyczy, corke natomiast ma jak aniola.
Dlatego lekko jestem wystraszona jesli chodzi o chlopcow :)
Meza syn ma 13 lat to dobry chlopak, uczy sie super, ale jest mega leniwy. Nie wyrzuci po sobie nawet papierka. Z tel sie nie rozstaje, konczy grac na konsoli, zaczyna na telefonie :)

Ale tak naprawde zdrowie, a nie plec najwazniejsza. Dziewczynki na pewno tez daja popalic.

To jest usg prenatalne w 1 trymestrze.

Załączniki

• IMG_7690.jpg
    IMG_7690.jpg
    107,4 KB · Wyświetleń: 54
Te usg zaleca się każdej mamie, ja robiłam i będę robić. Tylko nie każdy lekarz ginekolog ma uprawnienia do wykonania takiego usg wiec trzeba się dowiedzieć czy wasz takie uprawnienia ma czy trzeba poszukać kogoś innego.

Dziewczyny wzielam sie za gotowanie bigosu, dlaczego gotowane mięso tak smierdzi😳😳 nie wiem jak ja mam gotowac. Te zapachy sa tak mocno intensywne, mam zawroty glowy i odruch wymiotny.

Dziewczyny wzielam sie za gotowanie bigosu, dlaczego gotowane mieęso tak smierdzi😳😳 nie wiem jak ja mam gotowac. Te zapachy sa tak mocno intensywne, mam zawroty glowy i odruch wymiotny.

Przechodziłam to w 1 ciąży. W ogóle nie mogłam smażyć mięsa albo nawet stać w sklepie przy ladzie z surowym mięsem i wędlinami. 🤢

Wiadomo, że każdy rodzic kocha swoje dziecko bez względu na płeć 🙂Moje znajome i koleżanki określają to co napisałaś krótko: „typowy facet, od małego najeść się spać” 🤣 Poza tym twierdzą, że potem przez pół życia trzeba koło nich chodzić i obsługiwać, bo sami z siebie nigdy nic nie zrobią. Na żadną pomoc z ich strony nie można liczyć.
Z dziewczynami jest zupełnie odwrotnie. I kobiety które mają obie płci widzą znacząca różnice w zasadzie od urodzenia.

Ja ze swojej strony mogę napisać, że dwa lata temu męża siostrzenica miała 18-tkę. Robiła w lokalu razem z koleżanką. Z zaproszonych kilkudziesięciu osób, tylko jeden chłopak przyniósł kwiaty... Jeden! Takie rzeczy się wynosi z domu niestety. Jak matka czy ojciec nie pokaże, nie nauczy, to potem cieżko oczekiwać od młodego człowieka... Mało jest teraz fajnych młodych mężczyzn niestety. Dlatego napisałam, że nie wiem czy dałabym radę wychować fajnego młodego człowieka płci męskiej skoro mało komu się udaje.
Ale pewne jest, że jeśli będę miała synka to będę kochała całą sobą, jak wszystkie moje dzieci 🙂

reklama
Te usg zaleca się każdej mamie, ja robiłam i będę robić. Tylko nie każdy lekarz ginekolog ma uprawnienia do wykonania takiego usg wiec trzeba się dowiedzieć czy wasz takie uprawnienia ma czy trzeba poszukać kogoś innego.
Z pierwsza corka to usg robila mi ginekolog prowadzaca, nawet nie wiedzialam wtedy ze to badanie bylo prenatalne. Bylam zielona w tych sprawach :) Pamietam, ze bylo dosc dlugie i sprawdzala wszystko. Kolejne mialam polowkowe, ale to juz 3d/4d trwalo dobre pol godz i dostalam plyte z tego usg /co bylo w 2010 roku lekkim wow/ :D Wszystko wyszlo w normie i licze, ze teraz rowniez nosze pod sercem zdrowe dziecko :)

Do góry