reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Cześć dziewczyny :) ja mam 29 lat, pierwsza ciąża 🙂 małopolska.

Jestem po wizycie. Dziś 8+2 i 2 cm 🙂 dostałam skierowanie na badanie krwi w kierunku wirusów i mam się z nimi pojawić juz za tydzień, żeby wyrobić się przed 10 tygodniem- to skierowanie od lekarza na NFZ. Chodze tez do lekarza prywatnie, ale zdecydowałam się robić badania krwi w ramach funduszu- szczególnie te poczatkowe, bo jednak troche to kosztuje 🙂
Jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie raz lepiej raz gorzej. Brzuch wieczorem wystajacy 😀
super :) Gratulacje :)

reklama
Ja miałam bardzo mocno kręcone włosy (ruloniki). W pierwszej ciąży ściełam włosy i od tej pory mam tylko lekko kręcone doły.
Ja i moja siostra (bliźniaczka) za dziecka też miałyśmy piękne loczki niestety ,moja mama nam ścięła włosy i od tamtej pory są całkiem proste ☹️ a zawsze chciałam mieć kręcone.

@Katrinaka
A idź... Mam tak suchą skórę że stopy i nogi od kostki po kolano są pokryte białym suchym naskórkiem. Ja zawsze miałam problem z piciem wody... po prostu o tym nie myślę i zapominam :(

Ja mam bardzo sucha skore ogolnie , dodatkowo lecze egzeme.. wyszlo po tych wszystkich plynach do dezynfekcji i teraz juz nawet plyn do mycia naczyn mnie uczula.. 😐 A co do wlosow wlasnie jakos wyjatkowo sa ladne i nie wypadaja mam dlugie do pasa wiec wiadomo zawsze gdzies ten czarny klak wyleci ale jakos mniej. A mam pytanie co do farbowania.. jak to jest? ja mam ciemne z natury ale od lat farbuje na czarno i jak to teraz bedzie?

A jak się czujesz ? Ja już miałam 3 [emoji1785][emoji2961] , 3 dni pod rząd... . M A S A K R A .
Ja mialam jednorazowa akcje i przeszlo choc meczyl mnie zoladek od okolo 8 do okolo 12. Bolal bolal a w koncu poszlo.. Zrobilam rosolek i przeszlo calkowicie. troche w szoku bylam bo u mnie ciezko z odruchem wymiotnym predzej ze sie tam brzydko wyraze zes.... am niz zwymiotuje 🤣🤭🤭

Ja mialam jednorazowa akcje i przeszlo choc meczyl mnie zoladek od okolo 8 do okolo 12. Bolal bolal a w koncu poszlo.. Zrobilam rosolek i przeszlo calkowicie. troche w szoku bylam bo u mnie ciezko z odruchem wymiotnym predzej ze sie tam brzydko wyraze zes.... am niz zwymiotuje 🤣🤭🤭
Spoko to tak jak u mnie ;) będzie mnie mielić cały dzień az w końcu pójdzie drugą stroną 😬 ale z dwojga złego lepiej tą stroną 😂

reklama
Kurcze najgorzej :( współczuję ja tez do kawy nie do życia.

O których mowisz?
Nie pamietam o badaniach które trzeba zrobić do 10 tygodnia. Ja mam dopiero spotkanie z Midwife jak będę 10+1. Reszta badań zaleca się do 13 tygodnia.
Rozmawiałaś już z GP? Badania krwi i moczu sa darmowe zazwyczaj podczas pierwszego usg.
Jeszcze nie rozmawiałam z nikim. Jutro idę powiedzieć im o ciąży. W Polsce co po niektóre badania robi się do 10 tyg. Myślałam ze tutaj jest tak samo

Do góry