reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

Cześć dziewczyny :) ja mam 29 lat, pierwsza ciąża 🙂 małopolska.

Jestem po wizycie. Dziś 8+2 i 2 cm 🙂 dostałam skierowanie na badanie krwi w kierunku wirusów i mam się z nimi pojawić juz za tydzień, żeby wyrobić się przed 10 tygodniem- to skierowanie od lekarza na NFZ. Chodze tez do lekarza prywatnie, ale zdecydowałam się robić badania krwi w ramach funduszu- szczególnie te poczatkowe, bo jednak troche to kosztuje 🙂
Jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie raz lepiej raz gorzej. Brzuch wieczorem wystajacy 😀
super :) Gratulacje :)

reklama
Ja miałam bardzo mocno kręcone włosy (ruloniki). W pierwszej ciąży ściełam włosy i od tej pory mam tylko lekko kręcone doły.
Ja i moja siostra (bliźniaczka) za dziecka też miałyśmy piękne loczki niestety ,moja mama nam ścięła włosy i od tamtej pory są całkiem proste ☹️ a zawsze chciałam mieć kręcone.

@Katrinaka
A idź... Mam tak suchą skórę że stopy i nogi od kostki po kolano są pokryte białym suchym naskórkiem. Ja zawsze miałam problem z piciem wody... po prostu o tym nie myślę i zapominam :(

Ja mam bardzo sucha skore ogolnie , dodatkowo lecze egzeme.. wyszlo po tych wszystkich plynach do dezynfekcji i teraz juz nawet plyn do mycia naczyn mnie uczula.. 😐 A co do wlosow wlasnie jakos wyjatkowo sa ladne i nie wypadaja mam dlugie do pasa wiec wiadomo zawsze gdzies ten czarny klak wyleci ale jakos mniej. A mam pytanie co do farbowania.. jak to jest? ja mam ciemne z natury ale od lat farbuje na czarno i jak to teraz bedzie?

A jak się czujesz ? Ja już miałam 3 [emoji1785][emoji2961] , 3 dni pod rząd... . M A S A K R A .
Ja mialam jednorazowa akcje i przeszlo choc meczyl mnie zoladek od okolo 8 do okolo 12. Bolal bolal a w koncu poszlo.. Zrobilam rosolek i przeszlo calkowicie. troche w szoku bylam bo u mnie ciezko z odruchem wymiotnym predzej ze sie tam brzydko wyraze zes.... am niz zwymiotuje 🤣🤭🤭

Ja mialam jednorazowa akcje i przeszlo choc meczyl mnie zoladek od okolo 8 do okolo 12. Bolal bolal a w koncu poszlo.. Zrobilam rosolek i przeszlo calkowicie. troche w szoku bylam bo u mnie ciezko z odruchem wymiotnym predzej ze sie tam brzydko wyraze zes.... am niz zwymiotuje 🤣🤭🤭
Spoko to tak jak u mnie ;) będzie mnie mielić cały dzień az w końcu pójdzie drugą stroną 😬 ale z dwojga złego lepiej tą stroną 😂

reklama
Kurcze najgorzej :( współczuję ja tez do kawy nie do życia.

O których mowisz?
Nie pamietam o badaniach które trzeba zrobić do 10 tygodnia. Ja mam dopiero spotkanie z Midwife jak będę 10+1. Reszta badań zaleca się do 13 tygodnia.
Rozmawiałaś już z GP? Badania krwi i moczu sa darmowe zazwyczaj podczas pierwszego usg.
Jeszcze nie rozmawiałam z nikim. Jutro idę powiedzieć im o ciąży. W Polsce co po niektóre badania robi się do 10 tyg. Myślałam ze tutaj jest tak samo

Do góry