reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2021

No ja bez kawy nie żyje :( jest dzień że wypije dwie bez problemu a dzisiaj nie ma szans po polowie kawy żołądek swiruje, i wędrówki lodów na tron 😩 jak żyć??'
Kurcze najgorzej :( współczuję ja tez do kawy nie do życia.
Dziewczyny mam pytanie do tych mieszkających w UK.
Co z badaniami które trzeba zrobić przed 10 tygodniem? Można je na fundusz zrobić czy tylko prywatnie?
O których mowisz?
Nie pamietam o badaniach które trzeba zrobić do 10 tygodnia. Ja mam dopiero spotkanie z Midwife jak będę 10+1. Reszta badań zaleca się do 13 tygodnia.
Rozmawiałaś już z GP? Badania krwi i moczu sa darmowe zazwyczaj podczas pierwszego usg.

reklama
Cześć dziewczyny :) ja mam 29 lat, pierwsza ciąża 🙂 małopolska.

Jestem po wizycie. Dziś 8+2 i 2 cm 🙂 dostałam skierowanie na badanie krwi w kierunku wirusów i mam się z nimi pojawić juz za tydzień, żeby wyrobić się przed 10 tygodniem- to skierowanie od lekarza na NFZ. Chodze tez do lekarza prywatnie, ale zdecydowałam się robić badania krwi w ramach funduszu- szczególnie te poczatkowe, bo jednak troche to kosztuje 🙂
Jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie raz lepiej raz gorzej. Brzuch wieczorem wystajacy 😀
No właśnie a czy jeden i drugi lekarz wiedzą o sobie?
Który zakłada kartę?
Nie wiem jak to jest...

Ja ograniczałam kawę już przed zajściem, teraz wypije 2/3 na tydzień i mi starcza. Wcześniej nie zaczynałam dnia bez kawy. Teraz piję też kawę zbożową z mlekiem. Za herbatami jakoś nigdy nie przepadałam. Staram się pić dużo wody i soków owocowych. Ale sama czuję po sobie, że brakuje mi płynów. Mam okropnie suchą skórę na stopach, dłoniach, ustach najbardziej, pomimo stosowania kremów. Nawet włosy jakieś takie słabo nawilżone. Ma tak któraś z Was?

Ja ograniczałam kawę już przed zajściem, teraz wypije 2/3 na tydzień i mi starcza. Wcześniej nie zaczynałam dnia bez kawy. Teraz piję też kawę zbożową z mlekiem. Za herbatami jakoś nigdy nie przepadałam. Staram się pić dużo wody i soków owocowych. Ale sama czuję po sobie, że brakuje mi płynów. Mam okropnie suchą skórę na stopach, dłoniach, ustach najbardziej, pomimo stosowania kremów. Nawet włosy jakieś takie słabo nawilżone. Ma tak któraś z Was?
Mi włosy się bardziej kręcą 😂

No włosy u mnie to jakaś masakra, suche i zaczęły bardziej wypadać , zwalam to też na problemy z tarczycą ale od momentu kiedy podejrzewałam a potem dowiedziałam się o ciąży to wypadają mi garściami a nawet po nocy kilka pozostaje mi na poduszce. Wcześniej tak nie miałam.

No włosy u mnie to jakaś masakra, suche i zaczęły bardziej wypadać , zwalam to też na problemy z tarczycą ale od momentu kiedy podejrzewałam a potem dowiedziałam się o ciąży to wypadają mi garściami a nawet po nocy kilka pozostaje mi na poduszce. Wcześniej tak nie miałam.
Mi też bardziej wypadają, ale to pewnie hormony. Mam nadzieję, że trochę się to unormuje, bo nie chciałabym ich ścinać😞

reklama
Do góry