reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

reklama
Ja pierwszą wizytę miałam w 4tc (z aplikacji 5 tc) od razu miałam założona kartę ciąży i od razu pani doktor chciała mnie wysłać na L4. Najpierw chciałam pokończyć sprawy w pracy, porozdzielac swoje obowiązki i na drugiej wizycie , teraz w poniedziałek - 6tc (z aplikacji 7tc) już dostałam L4.
Ja dzisiaj o 8:30 miałam drugą wizytę :) 6+3 wiek z USG się zgadza z OM :) Serduszko bije, dzidziuś ma 8,8mm[emoji3059]
Jedno co mnie tylko zmartwiło to to że położna chciała zakładać kartę ciąży a lekarz przewidział że dopiero za 2 tygodnie na co położna powiedziała "a może lekarz wiedział tam jakieś mikroskrzepy i mogą jeszcze ze sobą pociągnąć zarodek" [emoji30] Po co takie rzeczy wogóle mówią ??

Ja już po wizycie . Jest zarodek ale niestety nie ma serduszka . Mam przyjść za tydzień , lekarz twierdzi że ciąża może być młodsza ale pierwszy blady test wyszedł mi 20 października. Oczywiście gdyby się coś zaczęło dziać to mam do niego dzwonić . To będzie ciężki i długi tydzień.
A który to według Ciebie tydzień+dzień? Wiesz dokładnie kiedy mogłaś mieć owulację/doszło do zapłodnienia? Na pewno będzie wszystko ok i nie ma się co stresować na zapas

4 tys? Ja słyszałam od pani doktor , że najlepiej brać 2tys. i taka dawka akurat jest w tym prenatal uno.
tak 4 tys razem mam 6 tys dziennie.. moj poziom witaminy d3 wynosi 36 .. norma zaczyna sie od 30. Endokrynolog po wynikach zalecil 2 tys dla dziecka a 4 tys dla mnie kolezanka od neurologa bierze 16 tys. bo jej poziom to 35.. Takze spokojnie nikt slepo nie bierze. A witamina d3 jest jedna z najwazniejszych witamin ... 2 tys to nic dla organizmu , polecam zaglebic sie w temat , swego czasu bylam zainteresowana bardzo tym tematem. Dla przykladu kobietom z nowotworem piersi podaje sie milion jednostek dziennie 😉

Ja już po wizycie . Jest zarodek ale niestety nie ma serduszka . Mam przyjść za tydzień , lekarz twierdzi że ciąża może być młodsza ale pierwszy blady test wyszedł mi 20 października. Oczywiście gdyby się coś zaczęło dziać to mam do niego dzwonić . To będzie ciężki i długi tydzień.
Trzymaj się. Będzie dobrze. Trzymam kciuki za Was :)

Ja chciałabym rodzić naturalnie ale tak strasznie się boję tego bólu i tego, że nie dam rady ...
emoji3064.png
emoji848.png
.
To sprawa indywidualna zależy jaki
A który tc?
Trzymam kciuki za serduszko

tak 4 tys razem mam 6 tys dziennie.. moj poziom witaminy d3 wynosi 36 .. norma zaczyna sie od 30. Endokrynolog po wynikach zalecil 2 tys dla dziecka a 4 tys dla mnie kolezanka od neurologa bierze 16 tys. bo jej poziom to 35.. Takze spokojnie nikt slepo nie bierze. A witamina d3 jest jedna z najwazniejszych witamin ... 2 tys to nic dla organizmu , polecam zaglebic sie w temat , swego czasu bylam zainteresowana bardzo tym tematem. Dla przykladu kobietom z nowotworem piersi podaje sie milion jednostek dziennie [emoji6]
Moja pani doktor internistka ze specjalizacją edokrynologa oraz pani ginekolog twierdzą , że dawka bezpieczną jest 2tys i jest to dawka wystarczająca i nie należy jej przekraczać gdyż nadmiar sprzyja odkładaniu się wapnia w tkankach m.in.: w tętnicach, nerkach oraz sercu.
W konsekwencji dochodzi do zaburzenia pracy serca, a także ośrodkowego układu nerwowego. Przedawkowanie witaminy D jest również niebezpieczne dla kobiet w ciąży, ponieważ może doprowadzić do deformacji płodu, a także chorób kości u noworodka. Bardzo ważne jest zatem stosowanie się do zaleceń lekarza dotyczących dawkowania witaminy D i nie przekraczać dziennej dawki. Dziwię się, że lekarz Ci tego nie powiedział.

reklama
tak 4 tys razem mam 6 tys dziennie.. moj poziom witaminy d3 wynosi 36 .. norma zaczyna sie od 30. Endokrynolog po wynikach zalecil 2 tys dla dziecka a 4 tys dla mnie kolezanka od neurologa bierze 16 tys. bo jej poziom to 35.. Takze spokojnie nikt slepo nie bierze. A witamina d3 jest jedna z najwazniejszych witamin ... 2 tys to nic dla organizmu , polecam zaglebic sie w temat , swego czasu bylam zainteresowana bardzo tym tematem. Dla przykladu kobietom z nowotworem piersi podaje sie milion jednostek dziennie [emoji6]
Ale rozumiem, że takie masz zalecenia , choć ja bym się jeszcze na Twoim muejscu upewniła. [emoji846] Witaminy też można przedawkować i niestety może to bardzo zaszkodzić.

Do góry