reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Kochane jesteście :) w pierwszej ciąży też był u mnie pęcherzyk już widoczny w tym czasie ,ale nie wiedziałam jak ze zwolnieniem bo wtedy pracowałam do 7mc ,ale praca była inna . No i właśnie tej korony u nas w firmie sporo ,przez kontakt z klientem.... Bardzo mi pomoglyscie bo biłam się z myślami czy sam pęcherzyk może być powodem zwolnienia:):*
Nie ma za co po to tu jesteśmy . A na którego masz umówioną wizytę?

reklama
Umówiłam się dzisiaj na 23 listopada. Moja gin kazała mi odrazu włączyć luteine i jak najszybciej się pokazać. Już mam stresa i odliczam dni do wizyty

Tak. Serduszko było widoczne. Jeszcze nie wiem czy robić prenatalne badania.
No to myśle że jak będziesz się dobrze czuć i wytrzymasz tyle czasu to jest to Ok :) W Polsce usg prenatalne dla kobiet od 35 roku życia są bezpłatne, moja ginekolog poleca i młodszym kobietom. Ja sama miałam w ciąży z córką 32 i robiłam i teraz też zamierzam. Jeżeli będziesz chciała ubiegać się o becikowe (są kryteria dochodowe) trzeba być pod opieką ginekologa przed 10 tyg ciąży, czy akceptują wizytę z uk tego nie wiem.

Ja mialam pierwsza wizyte w pierwszej ciąży w 12 tygodni (uk) i wtedy siedziałam tak spokojnie! Teraz mam jeszcze tydzien do wizyty w 9 tygodniu i kurde zżera mnie ciekawośc ogromnie jak czytam o waszych wizytach :D

Hej dziewczyny:) mam pytanko:) pierwszy pozytywny test pokazał mi się w piątek (5 dni przed okresem) próbowałam umówić się do lekarza tak żeby być w 6 tygodniu chociaż żeby można było potwierdziić ,ale ponieważ jest jak jest teminy mają albo przed samymi świętami albo jeden zwolniony w ten piątek ... Ten piątek wg obliczeń to byłby 5 tydzień 3 dzień . Czy warto iść ? Dodam że zależy mi bardzo na zwolnieniu ponieważ pracuje w piekarni gdzie nie dość że mnóstwo klientów to jeszcze temperatury od pieca dość wysokie ,pracując w masce brakuje mi tlenu ,a nie ukrywam że dopóki w ciąży nie byłam to tak nie myślałam, ale techniczna obsługa wypieku to dość ciężka praca ,no i praca od 4 rano... Szefostwo wolałoby zobaczyć moje zwolnienie bo nie ma możliwości zmiany stanowiska ,ja też bym wolała ,ale jak myślicie co na to lekarz ?
Ja byłam na wizycie 5+3 i był pęcherzyk a w nim ciałko żółte i widoczny zarodek 1,6mm ;) lekarz powiedział że jestem w ciąży na 100% :)[/QUOTE]

To jesteśmy w podobnej sytuacji bo u mnie poprzednia ciąża też przestała się rozwijac tylko w sumie nie wiadomo na jakim etapie bo wg miesiączki powinien być to 7 TC beta wynosiła ponad 15 tys. a na USG był sam pęcherzyk i oczywiście dalej nie pojawiło się nic. Dlatego teraz tak wariuje bo to ciąża wyczekiwana od 7 lat. Udało się w 1 cyklu starań więc skakaliśmy z radości i niedowierzalismy. A teraz przez to wszystko sama doszukuje się złego :(
Bardzo podobnej tyle że u mnie to było 2 lata, beta wynosiła ok 6000 i spadała. To też nasz 1 cykl starań od długiego czasu i się udało 🙈
Będzie dobrze! Musi być ❤

Dziewczyny czy Wy też łapiecie takie zadyszki? Ja normalnie jak mówię to mnie zadyszka łapie 😂 w poprzedniej ciąży to miałam tak na koniec raczej a nie na początku 😂
Ja przy czytaniu dzieciom bajki na dobranoc po jednym zdaniu muszę dwa razy oddech złapać bo mi brakuje tlenu... a po schodach jak wychodze to dysze jak lokomotywa...

reklama
Do góry