reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2021

Dziewczyny, a myślicie że ginekolog z dobrym sprzętem zobaczy już serduszko na wizycie 6+0? Mam za tydzień we wtorek i się zastanawiam czy coś zobaczę i czy założy już kartę ciąży, czy się lepiej nie nastawiać.

Mi już testy ciążowe wychodziły od 10dpo owulacji, także wcześnie. 14dpo miałam betę ponad 300.

reklama
Cześć Dziewczyny! A u mnie póki co oprócz bólu piersi wszystko ok, bóle pleców i podbrzusza, które towarzyszyły mi w pierwszych dniach na szczęście ustały 😉 Mam inny problem. Mam mnóstwo stresu w pracy, jestem kierownikiem w punkcie sprzedaży usług, właśnie zakończyłam telekonferencje z pracodawcą - ludzi nie, ma wyników brak i codziennie lawina pretencji, tłumaczenie się i mnóstwo nerwów.. Aż mi się ręce telepią. Narzeczony każe mi iść na L4 od razu. Pierwsza wizytę mam 25.11, to będzie 6.1 tc. I nie wiem co robić.. Boję się trochę, że zapeszę tym zwolnieniem... Z drugiej strony jak mam się tak denerwować to nie będzie miało to dobrego wpływu na dzidziusia.. Już sama nie wiem co robić ... 😔🤷🏼‍♀️
Mi lekarz od eaxu wypisał, zapytałam się czy jest sens na tak wczesnym etapie, a on stwierdził że w dzisiejszych czasach jak najbardziej 😊 i siedzę już półtorej tygodnia na l4 😁 też jesrwm kierowniczka w punkcie sprzedaży i jestem wdzięczna niebiosa jak dzisuaj rozmawiałam z moim kolegą co się u nas dzueje 😐 plany wysokie, sprzedaż niska i jest straszne ciśnienie 🤨 moim zdaniem bierz l4 i odpoczywaj, ciesz się ciąża 😁

Dziewczyny, a myślicie że ginekolog z dobrym sprzętem zobaczy już serduszko na wizycie 6+0? Mam za tydzień we wtorek i się zastanawiam czy coś zobaczę i czy założy już kartę ciąży, czy się lepiej nie nastawiać.

Mi już testy ciążowe wychodziły od 10dpo owulacji, także wcześnie. 14dpo miałam betę ponad 300.

Nigdy nie wiadomo, ja byłam w czwartek to był tc5+4 i był tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtym. Testy mi wychodziły od 11dpo

Ja dziś też koszmarnie się czuje w nocy się ciągle budziłam siku i na jedzenie bo mnie mdliło z głodu, śniła mi się też zmarła babcia i dziadek jak częstowali mnie babeczkami z budyniem i wgl obudziłam się już o 5 i nie mogłam spać, jestem głodna i mi przez to słabo a jak coś zjem to mi nie dobrze i mam zgagę.. więc za dużo nie jem i jestem słaba [emoji43]

Zapomniałam też dodać że od 2 dni jest 2x luteina dopochwowo i acard 75 rano a dojdą jeszcze zastrzyki z heparyny [emoji55]
O to tak jak ja 😁 tylko ja luteinę wieczorem + zastrzyk z heparyny i duohaston 2x dziennie. Mój brzuch wygląda cudownie przez te zastrzyki 😋

U mnie nie najlepiej, bylam u lekarza bo boli mnie pecherz, mam zapalenie,
Zrobil usg ciaza 6+6 a tam tylko pęcherzyk, 12 dni temu na usg tez był sam pęcherzyk :(
Ale ten lekarz nie wziął poprzedniego usg pod uwagę bo nie on je wykonywal i powiedział ze ciąża 5+4 prawidlowa.
To niemożliwe bo ja już 3 tygodnie temu mialam testy pozytywne...
Czekamy na usg u mojego lekarza w czwartek ale straciłam już nadzieję ;( chyba będę sie z wami żegnać ;(

Ja właśnie też nigdy nie miałam problemów z cerą a przed pierwsza ciąża strasznie mnie wysypało i to takie paskudztwa że nie chce sobie nawet przypominać [emoji85] śmiesznie bo teraz też pomyślałam że na pewno się udało bo znowu wylazł mi pryszcz na brodzie i wysłałam męża po test [emoji23] 2h później zobaczyłam kreskę [emoji85] ale ten jest taki mały to może na chłopaka...[emoji23]
Myślę, że my kobiety możemy intuicyjnie wyczuć płeć. [emoji4]

Zrobil usg ciaza 6+6 a tam tylko pęcherzyk, 12 dni temu na usg tez był sam pęcherzyk :(
Ale ten lekarz nie wziął poprzedniego usg pod uwagę bo nie on je wykonywal i powiedział ze ciąża 5+4 prawidlowa.
Czekamy na usg u mojego lekarza w czwartek ale straciłam już nadzieję ;( chyba będę sie z wami żegnać ;(
Nie martw się na zapas. 😘

Mi lekarz od eaxu wypisał, zapytałam się czy jest sens na tak wczesnym etapie, a on stwierdził że w dzisiejszych czasach jak najbardziej 😊 i siedzę już półtorej tygodnia na l4 😁 też jesrwm kierowniczka w punkcie sprzedaży i jestem wdzięczna niebiosa jak dzisuaj rozmawiałam z moim kolegą co się u nas dzueje 😐 plany wysokie, sprzedaż niska i jest straszne ciśnienie 🤨 moim zdaniem bierz l4 i odpoczywaj, ciesz się ciąża 😁
Dzięki Dziewczyny! 🙂 Macie racie rację, nie ma co się denerwować niepotrzebnie.

Monika231: Ja też już odliczam dni do L4, myślałam, że uda mi się jeszcze trochę popracować, ale szkoda zdrowia. Takiego ciśnienia na wynik nie było od lat, a nie ma na kim pracować. Zazdroszczę, że już nie musisz się z tym wszystkim użerać 😉

reklama
Poczekaj, uspokój się. Nie takie cuda zdarzały się na forum. Ja wierzę, że wszystko będzie dobrze.

Do góry